Hej
Jeg har et par øl som jeg har brygget flere gange og som jeg er tilfreds med
MEN
de er lige stærke nok - alkoholmæssigt 7-8 %
Hvordan kan jeg bevare mest mulig smag men gøre øllet svagere?
Er det bare forholdsmæssig mindre malt og humle?
svagere øl ?!
Redaktør: Co-Admin
Re: svagere øl ?!
Nå da det var der ikke mange gode råd om - for ikke at sige ingen!
Jeg prøver at sætte opskriften i Beerschmidt og nedskallere mængden af malt
Jeg prøver at sætte opskriften i Beerschmidt og nedskallere mængden af malt
Re: svagere øl ?!
mikkler. (drink'n the sun) har en opskrift, smagte den igår. smager godt..2,5% er det i den retning du tænker?
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: svagere øl ?!
Som Benjamin snakker om, så kan man sagtens få øl der smager at meget, men lav alkohol %. Session beer er sjældent stærkere end 3% og kan smage af meget. Hvis du mæsker ved tilpas høj temperatur, så får du flere dextriner (sødere øl uden nævneværdig alkohol). Men sød øl er måske ikke det man tænder mest på. Jeg ville gå efter nedskallering og derved mindre alkohol. Øllet bliver dig lidt "tyndt", men det betyder nødvendigvis ikke at det er skidt. Evt lav en alm mæskning med normal mængde malt og kort mæsketiden ned til det halve. Derefter kan man evt udmæske eller hæve temperaturen kortvarigt til 70C og udmæsk herefter. Jeg har aldrig prøvet dette, men tror at det er sådan Jeg ville gøre det.
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;