Gasolin
Redaktør: Co-Admin
-
- Co-Admin
- Indlæg: 1878
- Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
- Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)
Gasolin
Syndes også denne skulle med..
Taget fra http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic. ... n&start=15
Taget fra http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic. ... n&start=15
- Vedhæftede filer
-
- gasolin.bsm
- (29 KiB) Downloadet 785 gange
Brew Strong
Nikolaj
Nikolaj
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Gasolin
Den er meget svær at kloges på - når nu brygget er delt op i 2.
For BS regner vel humle profilen helt skæv ?? (BU/GU forholdet er da helt forkert)
For BS regner vel humle profilen helt skæv ?? (BU/GU forholdet er da helt forkert)
Re: Gasolin
ikke hvis man lægger det hele sammen i en opskrift.
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Gasolin
Nemlig - jeg er begynd på en BC opskrift her:
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
og her ses det tydeligt at IBU "kun" havner på ca. 65 - hvilket dog giver en rimelig balanceret øl til de 1,110
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
og her ses det tydeligt at IBU "kun" havner på ca. 65 - hvilket dog giver en rimelig balanceret øl til de 1,110
Re: Gasolin
Der mangler da en pæn stor del munich2 malt ? i den BC opskrift ?
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Gasolin
Det rigtigt - den er omdøbt til Cara Munich... tilpasset lageret her (åbenbart)
Kan dog godt se at EBCerne ikke er helt ens ;-)
Kan dog godt se at EBCerne ikke er helt ens ;-)
Re: Gasolin
Det er ikke så godt, der er ikke nogle enzymer i cara malt.
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Gasolin
Ingen betydning her - bruger DMG malt ;-)
Re: Gasolin
Er ny brygger - indrømmet :)
men jeg forstår ikke den sidste den af brygningen hvor humlen skal i.
MASH Schedule: 64°C i 60 minutes, 80°C i 10 min.
Men der er jo 3 x humle... 2 x fuggle og 1 x Centennial.
Hvad skal temp. være ved de 30 min, som ses i beercalc?
Mvh
Martin
men jeg forstår ikke den sidste den af brygningen hvor humlen skal i.
MASH Schedule: 64°C i 60 minutes, 80°C i 10 min.
Men der er jo 3 x humle... 2 x fuggle og 1 x Centennial.
Hvad skal temp. være ved de 30 min, som ses i beercalc?
Mvh
Martin
Re: Gasolin
Jeg tror du blander tingene lidt sammen.martinwa skrev:Er ny brygger - indrømmet :)
men jeg forstår ikke den sidste den af brygningen hvor humlen skal i.
MASH Schedule: 64°C i 60 minutes, 80°C i 10 min.
Men der er jo 3 x humle... 2 x fuggle og 1 x Centennial.
Hvad skal temp. være ved de 30 min, som ses i beercalc?
Mvh
Martin
MASH (mæskning) er den fase hvor malten ligger i blød i vandet (urten) ved skiftende temperaturer, humle indgår ikke i dette trin.
Når du er færdig med mæskningen skal du tappe urten af og eftergyde med vand derefter skal du koge urten med humlen, og det er der du skal tilsætte humle af 3 omgange:
Ved starten af kogningen, 30 min før du er færdig og så den sidste omgang 10 min før du er færdig. Den skal samlet koge i 60 min, og humlen tages ikke op før kogningen er helt slut efter 60 min - du ender altså med alle 3 gang humle i gryden på samme tid.
Personligt vil jeg ikke mene at gasolin er en god øl at brygge som nybegynder da den kræver en del sukkerudtræk og det kan være svært hvis man ikke har rigtig godt styr på sin mæskning og sit udstyr.
Start med noget lidt simplere og når du har 100% styr på rutinerne kan du begynde at lave sværere og sværere bryg.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Re: Gasolin
Tak for svar - og de gode råd :-)
Mvh
Martin
Mvh
Martin
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Gasolin
OK - nu skal det snart være - der er lyttet lidt til Jens's kommentar og cara hell er tilsat istedet for ... så passer EBCerne bedre.
Der forventes lavere efficiency end normalt - derfor 24L så der er lidt at tage af. Den brygges i et hug !!!
Den originale GASOLIN har både farve- og chokomalt - her er det slået sammen til kun chokomalt - derfor 5% af denne ellers skulle farver og procent maltfordeling gerne ligne originalen.
http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
Der forventes lavere efficiency end normalt - derfor 24L så der er lidt at tage af. Den brygges i et hug !!!
Den originale GASOLIN har både farve- og chokomalt - her er det slået sammen til kun chokomalt - derfor 5% af denne ellers skulle farver og procent maltfordeling gerne ligne originalen.
http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Gasolin
Hmm jeg har en Weyermann munch 2 malt - men jeg har skrevet 120 EBC på bøtten ... så mon ikke det er den rigtige ? (jeg gør ikke så meget i Weyermann ;-)
OK jeg har fundet den.. der er både en Cara Munich2 malt og en Munich2 malt ... ikke så let ;-( så den bliver altså erstattet med Cara hell ;-)
OK jeg har fundet den.. der er både en Cara Munich2 malt og en Munich2 malt ... ikke så let ;-( så den bliver altså erstattet med Cara hell ;-)
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Gasolin
Så blev svanen sat på overarbejde !!! Normalt brygger jeg 22L urt med 4- 4,5 kg malt – men denne gang var det mere end det dobbelte, hele 10 kg malt skulle der proppes ned i denne øl ;-)
For pokker noget klistret stads, vi taler jo om ca. 25% sukker – men alligevel gik det OK. Jeg glemte dog havregrynet og havnede (formoder jeg) derfor kun på en potentiel alc = 10,2% mod originalens 10,8%
Da kavanten blev stoppet ved en OG på 1,052 ja så er der jo en rigtig dårlig efficiency på dette bryg. Men sikken en fantastisk urt, tyktflydende - duftede helt vildt godt, og nærmest med frugt noter (hvor pokker det så kommer fra) bliver spændende og se om min Mauribrew Ale gær kan tygge denne urt. (den er kun lovet til 9,5%)
Sparge hastigeden var noget langsommere end normalt, måske kun 1,5L / min – men det var udmærket da jeg jo gerne skulle trække sukkeret ud så hurtigt som mulig.
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
2 sep: Dagen efter ... tyk urt = meget gær, den skulle have 16-18g men fik 25g for at være sikker - IKKE så smart, den tykke sirupsagtige urt skummer helt vildt næsten mere skum end urt !!! Altså skummer det ud af gærrøret ;-)
For pokker noget klistret stads, vi taler jo om ca. 25% sukker – men alligevel gik det OK. Jeg glemte dog havregrynet og havnede (formoder jeg) derfor kun på en potentiel alc = 10,2% mod originalens 10,8%
Da kavanten blev stoppet ved en OG på 1,052 ja så er der jo en rigtig dårlig efficiency på dette bryg. Men sikken en fantastisk urt, tyktflydende - duftede helt vildt godt, og nærmest med frugt noter (hvor pokker det så kommer fra) bliver spændende og se om min Mauribrew Ale gær kan tygge denne urt. (den er kun lovet til 9,5%)
Sparge hastigeden var noget langsommere end normalt, måske kun 1,5L / min – men det var udmærket da jeg jo gerne skulle trække sukkeret ud så hurtigt som mulig.
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
2 sep: Dagen efter ... tyk urt = meget gær, den skulle have 16-18g men fik 25g for at være sikker - IKKE så smart, den tykke sirupsagtige urt skummer helt vildt næsten mere skum end urt !!! Altså skummer det ud af gærrøret ;-)