Lakrids i øl

Redaktør: Co-Admin

Besvar
dennisdk2000
Indlæg: 20
Tilmeldt: 23. feb 2012, 23:46
Geografisk sted: Manchester, UK

Lakrids i øl

Indlæg af dennisdk2000 »

Jeg har planer on at brygge en Scotch Ale som mit julebryg i år, og så tænkte jeg, at lidt lakrids-smag ville være alletiders! Men hvad skal jeg bruge til det? Lakrids-rod, lakrids-ekstrakt (pulver eller flydende), andet? Hvor meget skal jeg bruge?

Dennis
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Lakrids i øl

Indlæg af admin »

engelsk lakrids, selv i en jule tuborg er det i ;-) eller en limfjords porter.
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Lakrids i øl

Indlæg af søreno »

Jeg har brugt engelsk lakrids i en porter to gange. En stang var i underkanten. Anden gang brugte jeg tre stænger. Det passede fint, men det var en meget kraftigt røget porter, så måske du skal nøjes med to.

Jeg købte dem på apoteket, men Vejers har det også, så vidt jeg husker.

VH
Søren
dennisdk2000
Indlæg: 20
Tilmeldt: 23. feb 2012, 23:46
Geografisk sted: Manchester, UK

Re: Lakrids i øl

Indlæg af dennisdk2000 »

Jens,

Når du siger Engelsk Lakrids, så går jeg ud fra, at du mener rent lakrids i fast form? Hvor meget skal jeg bruge pr liter øl, og hvornår skal jeg tilsætte det?

Dennis
dennisdk2000
Indlæg: 20
Tilmeldt: 23. feb 2012, 23:46
Geografisk sted: Manchester, UK

Re: Lakrids i øl

Indlæg af dennisdk2000 »

Søren,

Hvor meget øl brygger du ad gangen?

Dennis
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Lakrids i øl

Indlæg af søreno »

dennisdk2000 skrev:Søren,

Hvor meget øl brygger du ad gangen?

Dennis
Nåh ja, det er nok noget lettere at bruge mine mål, hvis man ved det;o)

Jeg bryggede omkring 19 liter.

Man tilsætter det ved kogningen. Jeg har tilsat det med omkring 20 minutter tilbage. Det tager lidt tid at opløse, så det skal ikke være senere end det. Evt. tidligere.

VH
Søren
briksbøl bryggeren
Indlæg: 28
Tilmeldt: 10. okt 2009, 15:41
Geografisk sted: 6705 briksbøl (esbjerg,skads)

Re: Lakrids i øl

Indlæg af briksbøl bryggeren »

15 briksbøls sorte satan
Style: Porter/Stout Special
brewer:
Statistics
Volume:
66 liters
OG:1066
FG: 1022
Alcohol: 5.8 % by vol.
Colour: 96 EBC (Black)
Bitterness: 38 IBU
BU/GU:0.57
Fermentables
Chocolate Malt 1500 grammes
Roasted Barley 818 grammes
Munich Malt 20 EBC 2727 grammes
Pale Malt 7 EBC 10909 grammes
Cara-hell 25 EBC 1000 grammes
Flaked Oats 818 grammes
Dark Brown Sugar 1363 grammes
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
First Gold7.8% alpha 109 grammes
60minutes
First Gold 7.8% alpha 50 grammes
30minutes
Cascade 6.8% alpha 40 grammes
10 minutes
Fermentation
Yeast: Safale US-05
Fermented at 23 degrees C for14 days.
Comments:
50grader i 30 min
20 min til stigning
66grader i 90 min
17 min til stigning
78grader i 10 min
humle i efter30 min
opløst 60g engelsk lakridt med sukker(brun farin) og ca 5 dl vand tilsættes i urten 5 min før kølingen startes
Brugeravatar
toffermand
Indlæg: 545
Tilmeldt: 7. jun 2011, 19:07
Geografisk sted: Rødovre
Kontakt:

Re: Lakrids i øl

Indlæg af toffermand »

I Humlelands "Morgenfætteren" kommer han 5g lakrids i til 23 liter, og han skriver at det smager meget af lakrids i starten.

Uhh jeg glæder mig til den er drikkeklar :-)

http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
Håndbrygning - den intelligente mands hobby ;)
dennisdk2000
Indlæg: 20
Tilmeldt: 23. feb 2012, 23:46
Geografisk sted: Manchester, UK

Re: Lakrids i øl

Indlæg af dennisdk2000 »

Har nu brugt en del tid på at finde engelsk lakrids in England (hvor jeg nu bor), men det kniber mig at finde det! Er der nogen der evt ved, hvad det kaldes i England, og hvor det kan skaffes? Ellers er det nok Maltbazaren!

Dennis
Brugeravatar
Kofoed
Indlæg: 807
Tilmeldt: 30. jan 2011, 20:23
Geografisk sted: Odense

Re: Lakrids i øl

Indlæg af Kofoed »

dennisdk2000 skrev:Har nu brugt en del tid på at finde engelsk lakrids in England (hvor jeg nu bor), men det kniber mig at finde det! Er der nogen der evt ved, hvad det kaldes i England, og hvor det kan skaffes? Ellers er det nok Maltbazaren!

Dennis
Føj da - Det tog sin tid at finde :-D

http://www.allthingsliquorice.co.uk/by/ ... stick.html

Men det er temmelig langt fra Manchester;-)

Kofoed
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
Indlæg: 2429
Tilmeldt: 6. jul 2009, 22:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re: Lakrids i øl

Indlæg af Morten L »

dennisdk2000 skrev:Har nu brugt en del tid på at finde engelsk lakrids in England (hvor jeg nu bor), men det kniber mig at finde det! Er der nogen der evt ved, hvad det kaldes i England, og hvor det kan skaffes? Ellers er det nok Maltbazaren!

Dennis
Hvis du ikke kender forummet synes jeg du skal prøve på Jims Beer forum det ligner dette forum blot med mange engelske bryggere.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
dennisdk2000
Indlæg: 20
Tilmeldt: 23. feb 2012, 23:46
Geografisk sted: Manchester, UK

Re: Lakrids i øl

Indlæg af dennisdk2000 »

Morten L - Jeg har netop prøvet på et engelsk forum, indtil videre er det bedste bud at selv lave udtræk af lakrids-rod.

Kofoed - jeg har kigget på All Things Liquorice, og de har Lakrids pulver (under Danish eller Gourmet), det ser fornuftigt ud, ligesom lakrids-stængerne du link-ede til! Heldigvis leverer de!

Tak for hjælpen til jer alle!

Dennis
Besvar

Tilbage til "Opskrifter"