Fur Frokost

Redaktør: Co-Admin

Besvar
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Fur Frokost

Indlæg af søreno »

Jeg faldt over en Fur Frokost i Netto i dag. Den har jeg længe gerne villet smage, og jeg må sige, at jeg er meget imponeret. Der er rigtigt meget smag i for en øl på kun 2,6%.

Jeg kunne godt tænke mig at prøve, om det kan lade sig gøre at lave noget lignende. Jeg er ikke ude på at lave en eksakt klon, men jeg kunne godt tænke mig at se, hvor meget smag jeg kan få i en alkoholsvag øl af samme type. Det er en art engelsk ale (i ratebeer er den klassificeret som bitter).

Jeg har lavet en refraktometermåling på den og sammen med alkoholprocenten siger Beersmith, at den starter omkring 1052 og slutter på 1032.

Jeg er usikker på, om den høje fg kommer af meget varm mæskning eller meget krystalmalt. Sikker en kombination, men hvad tror I andre?

Mit umiddelbare bud er noget med 3 kg pale og 2 kg krystal 120 mæsket ved 71 grader i 40 minutter. Hvordan synes I, det lyder?

VH
Søren
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Fur Frokost

Indlæg af admin »

Smager den af meget caramel ?
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Fur Frokost

Indlæg af søreno »

Jeg synes mest, den smager brødagtigt, så det kan godt være, jeg skyder over med mængden af caramalt. Den er ikke specielt sød, synes jeg. Medium.

VH
Søren
Brugeravatar
k.larsen
Indlæg: 710
Tilmeldt: 29. sep 2008, 20:47
Geografisk sted: nr.snede

Re: Fur Frokost

Indlæg af k.larsen »

jeg har to gange brygget lav alkohol øl. Målet var meget smag og få %.
Det lykkedes ret godt, og det jeg mener man skal gøre er at tage meget cara malt, f.eks. forskellige af de lyse af slagsen, og meget lidt basis malt, for at få færre enzymer i masken. Og Mæsk varmt.

Du skriver ikke noget om hvor mange liter øl din opskrift er på....
Jeg ville gå efter en OG på ca 1035. Så kan du godt ramme en øl på 2,X % alk.
Brug f.eks. kun 600 gram basis malt, og så lyse cara malte, og en delikat humle profil.
HumlepraXis - håndbryg i praksis - http://www.humlepraxis.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
Fisker
Indlæg: 182
Tilmeldt: 9. sep 2010, 15:05
Geografisk sted: Aalborg

Re: Fur Frokost

Indlæg af Fisker »

søreno skrev:Jeg synes mest, den smager brødagtigt, så det kan godt være, jeg skyder over med mængden af caramalt. Den er ikke specielt sød, synes jeg. Medium.
2kg crystal lyder af meget så. Hvad med at erstatte 1½ kg med cara-pils, der giver fylde uden uden smag? Jeg ved dog ikke om så meget cara-pils giver problemer med for meget skum.
Brød-smagen kan du få ved at tilsætte biscuit malt, og det vil så også hæve din FG.
Endelig kan du også hæve FG ved at bruge en del spray-malt i stedet for pale, da det typisk er mindre forgærbart. Men du får nok den samme effekt ved at mæske så varmt.

/Fisker
Besvar

Tilbage til "klon opskrifter"