Willemoes Ale
Redaktør: Co-Admin
Willemoes Ale
Hej alle
Min brygmakker insisterer på, at denne skal være på programmet næste gang. Jeg kender den desværre ikke!!
Nogen der har en 'færdig opskrift' ?? (eller en bedre :-) ) Gerne i beercalc
På forhånd tak
Arne
Min brygmakker insisterer på, at denne skal være på programmet næste gang. Jeg kender den desværre ikke!!
Nogen der har en 'færdig opskrift' ?? (eller en bedre :-) ) Gerne i beercalc
På forhånd tak
Arne
Re: Willemoes Ale
Er der ikke mere end en ? hvad for en skal det være ?
Jeg kan spørge på bryggeriet vestfyn, jeg kender ret mange der over :-)
Jeg kan spørge på bryggeriet vestfyn, jeg kender ret mange der over :-)
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Willemoes Ale
Så spørg lige på Ale nr. 16 når du er i gang med at fritte dem;-) Er det ikke dem der brygger den for refsvindinge nu?admin skrev:Er der ikke mere end en ? hvad for en skal det være ?
Jeg kan spørge på bryggeriet vestfyn, jeg kender ret mange der over :-)
Kofoed
Re: Willemoes Ale
HØRT! Den Ale nr. 16 skal der helt sikkert spørges ind til.Kofoed skrev:Så spørg lige på Ale nr. 16 når du er i gang med at fritte dem;-) Er det ikke dem der brygger den for refsvindinge nu?admin skrev:Er der ikke mere end en ? hvad for en skal det være ?
Jeg kan spørge på bryggeriet vestfyn, jeg kender ret mange der over :-)
Kofoed
Mvh.
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Re: Willemoes Ale
og Høstbryggen (den med blåbær) :-) Den er også fantastisk
Thomas Nichols
http://www.facebook.com/nicholsbrewing" onclick="window.open(this.href);return false;
What ales you my friend!?
http://www.facebook.com/nicholsbrewing" onclick="window.open(this.href);return false;
What ales you my friend!?
Re: Willemoes Ale
Til Jens - Admin
Det er Sq storsind blandt brygmestre, hvis du kan få en opskrift ud af dine kommende kon-kollegaer.
Det er ikke én af sæson øllerne, men den ale, som kan købes hele året. Her er klippet ind fra Vestfyen's hjemmeside:
Willemoes Ale
Specialøl til Coop. Willemoes serien blev indført i 2004.
Læs om Peter Willemoes her
Willemoes Ale med lakrids er fremstillet af den bedste danske malt. Den er brygget på overgær og den fineste humle fra amerikanske humleplanter. Smagen er afstemt med farin og lakrids. Herved opnås den rette balance mellem sødme og fylde.
5,A, creme-sort, rød skrift, tegning af spisebord, VF008 - - 2004
Håber det indsnævrer mulighederne.
Det er Sq storsind blandt brygmestre, hvis du kan få en opskrift ud af dine kommende kon-kollegaer.
Det er ikke én af sæson øllerne, men den ale, som kan købes hele året. Her er klippet ind fra Vestfyen's hjemmeside:
Willemoes Ale
Specialøl til Coop. Willemoes serien blev indført i 2004.
Læs om Peter Willemoes her
Willemoes Ale med lakrids er fremstillet af den bedste danske malt. Den er brygget på overgær og den fineste humle fra amerikanske humleplanter. Smagen er afstemt med farin og lakrids. Herved opnås den rette balance mellem sødme og fylde.
5,A, creme-sort, rød skrift, tegning af spisebord, VF008 - - 2004
Håber det indsnævrer mulighederne.
Re: Willemoes Ale
Never mind med den Ale nr. 16 der - Har den på Cornelius her nu - Rammer 98% både i smag og farve;-)Kofoed skrev:Så spørg lige på Ale nr. 16 når du er i gang med at fritte dem;-) Er det ikke dem der brygger den for refsvindinge nu?admin skrev:Er der ikke mere end en ? hvad for en skal det være ?
Jeg kan spørge på bryggeriet vestfyn, jeg kender ret mange der over :-)
Kofoed
Re: Willemoes Ale
Hit med opskriften! :-)Kofoed skrev:Never mind med den Ale nr. 16 der - Har den på Cornelius her nu - Rammer 98% både i smag og farve;-)Kofoed skrev:Så spørg lige på Ale nr. 16 når du er i gang med at fritte dem;-) Er det ikke dem der brygger den for refsvindinge nu?admin skrev:Er der ikke mere end en ? hvad for en skal det være ?
Jeg kan spørge på bryggeriet vestfyn, jeg kender ret mange der over :-)
Kofoed
Mvh.
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Re: Willemoes Ale
Så spørg lige på Ale nr. 16 når du er i gang med at fritte dem;-) Er det ikke dem der brygger den for refsvindinge nu?
Kofoed[/quote]
Never mind med den Ale nr. 16 der - Har den på Cornelius her nu - Rammer 98% både i smag og farve;-)[/quote]
Hit med opskriften! :-)[/quote]
enig...
Kofoed[/quote]
Never mind med den Ale nr. 16 der - Har den på Cornelius her nu - Rammer 98% både i smag og farve;-)[/quote]
Hit med opskriften! :-)[/quote]
enig...
Rene "Den Glade Brygger" Sørensen
Re: Willemoes Ale
De skrev aldrig tilbage
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
- beerbuster
- Indlæg: 739
- Tilmeldt: 23. jun 2008, 22:45
- Geografisk sted: Odense
Re: Willemoes Ale
Mig bekendt er Ale no.16 en blanding af en brownale og en drystout...så et gæt kunne gå på noget ala ... små 3,5 - 4 kilo basemalt...maris otter eller lign. ( hvis ikke så 75% II row og 25% bisquit/melanoidinmalt), 500-1000 gr. flaked barley, 250-500 gr. roasted barley, 150 gr. choco.malt... en smule cara crystal,eller munich for at lave en sødere kant Humle---for ca. 25-30 IBU EKG lagt i ved 60 min. engelsk gær på konservative 19-20 grader
Tror ikke opskriften er særligt snørklet, det passer ikke til bryggeriets sædvanlige profil..
Peter..
Tror ikke opskriften er særligt snørklet, det passer ikke til bryggeriets sædvanlige profil..
Peter..
Med venlig hilsen.
Peter
Omstikning...just say no !..
"He was a wise man who invented beer.
Plato "
Peter
Omstikning...just say no !..
"He was a wise man who invented beer.
Plato "
Re: Willemoes Ale
Nope derfor tror jeg også bare det er pilsnermalt og majs som base
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Willemoes Ale
Her er den så....
Kandis light = Alm. lysebrun rørsukker
Kofoed
Kandis light = Alm. lysebrun rørsukker
Kofoed
- beerbuster
- Indlæg: 739
- Tilmeldt: 23. jun 2008, 22:45
- Geografisk sted: Odense
Re: Willemoes Ale
Det er ikke fordi jeg ikke gerne vil tro det...men er det nu også opskriften....(og nej, jeg indrømmer gerne når jeg tager fejl også på opskrifter)...men mashhopping på Refsvindinge...
Sidder iøvrigt lige og kigger deres sortiment igennem - og bliver da helt i tvivl om, om det ikke er Mors Stout jeg sad og drømte om og ikke Ale no16....??? for længe siden en af de øl er gledet ned i kurven,anyway...lyt ikke til mig..jeg ved åbenbart ikke hvad jeg taler om ;-)
Sidder iøvrigt lige og kigger deres sortiment igennem - og bliver da helt i tvivl om, om det ikke er Mors Stout jeg sad og drømte om og ikke Ale no16....??? for længe siden en af de øl er gledet ned i kurven,anyway...lyt ikke til mig..jeg ved åbenbart ikke hvad jeg taler om ;-)
Med venlig hilsen.
Peter
Omstikning...just say no !..
"He was a wise man who invented beer.
Plato "
Peter
Omstikning...just say no !..
"He was a wise man who invented beer.
Plato "
Re: Willemoes Ale
Fair nok, det kan man vel ikke fortænke dem i ?!!!admin skrev:De skrev aldrig tilbage
Er der andre der tør give et bud på en Willemoes Ale, eller en tilsvarende: Her er hvad min brygmakker beskriver den som (kender den ikke selv, og ville alligevel ikke kunne lave en opskrift selv):
Lidt mørkere end en alm. 'Classic'.
Noget sødere eftersmag, mellemting af hvid og blå X-mas i sødme. Helt sikkert noget caramel.
Et strejf, ikke gennemtrængende, af lakrids
På forhånd tak for input.