Jeg bryggede sidste år en helt fantastisk dobbelt mæsket Imperial Stout, som efter 8 måneder på glas ballon blev tappet..
Den bringer stor glæde, og nu vil jeg brygge den igen..
Jeg tænker at jeg denne gang gerne vil tilføre en svag note af vanilje, og min plan er at lade den gære i ca. 3 uger.. derefter omstikke til ny gærspand ( ved godt at nogle er imod at omstikke, men det er ikke spørgsmålet ) tilsætte vanillestang, som er renset for kærner og har trukket et par dage i whisky ( det har jeg meget af ), skåret i stykker, smidt i spanden i en uge, og så derefter på ballon...
Er det en god plan, og er der noget jeg skal være opmærksom på...
Vanilje i Imperial Stout
Re: Vanilje i Imperial Stout
Planen er fin. :-)
Være opmærksom på vanilje ikke giver tydlig smag. Jeg smager det mere som en udefinerbar sødme.
Mvh
Morten
Være opmærksom på vanilje ikke giver tydlig smag. Jeg smager det mere som en udefinerbar sødme.
Mvh
Morten
Re: Vanilje i Imperial Stout
Hej,
du kunne overveje at lave et udtræk af vanilje - f.eks. i din whiskey eller måske bare vodka.
så kan du smage hvor meget smag det giver og evt. teste hvor mange ml. ekstract der skal bruges pr. dl. øl for at give en passende smag.
Frit efter ide / input fra Eddie hos Midtfyns i forhold til en chili stout.
vh
Bjarne
du kunne overveje at lave et udtræk af vanilje - f.eks. i din whiskey eller måske bare vodka.
så kan du smage hvor meget smag det giver og evt. teste hvor mange ml. ekstract der skal bruges pr. dl. øl for at give en passende smag.
Frit efter ide / input fra Eddie hos Midtfyns i forhold til en chili stout.
vh
Bjarne