Gærbank

Besvar
Gajol
Indlæg: 440
Tilmeldt: 16. aug 2011, 23:06
Geografisk sted: Grenaa

Gærbank

Indlæg af Gajol »

Hej

Jeg er i gang med at starte en gærbank, så der altid er gær til rådighed. Er der nogen, der har lyst til at være med? Jeg planlægger at fryse gæren ned i 50 ml rør. Hvis du er interesseret i at være en del af det, så smid en kommentar her, og vi finder ud af noget.

Hvis vi er nok, håber jeg, at vi kan venligt holde et større udvalg af gær.

Til info
Jeg bor tæt ved grenaa men kommer flere gange årligt til kbh grundet arbejde.

Fremgangs måde til frys, der håber jeg vi kan dele erfaring.

/Kim
clucking
Indlæg: 166
Tilmeldt: 29. mar 2008, 19:50

Re: Gærbank

Indlæg af clucking »

Jeg bor desværre i Næstved så selvom jeg har en del forskellige gær på frost bliver det nok lidt svært med udveksling i praksis. Men jeg bidrager gerne med erfaringer.
Gajol
Indlæg: 440
Tilmeldt: 16. aug 2011, 23:06
Geografisk sted: Grenaa

Re: Gærbank

Indlæg af Gajol »

Hej!

Jeg er i gang med en større starter for at få den første gær på frys. Planen er at lave en 30/70 blanding af glycerin og vand. Jeg koger og afkøler det, og bruger 10 ml af denne blanding sammen med 10 ml gær. Det skulle give en 15% glycerinblanding, som jeg derefter sætter på frys. Erfaringer og tips er velkomne.
clucking
Indlæg: 166
Tilmeldt: 29. mar 2008, 19:50

Re: Gærbank

Indlæg af clucking »

Jeg kører følgende metode og har brugt den samme en del år:

25 ml. gær slurry så mange celler som muligt = så tyk i konsistens som muligt.
5 ml. glycerin
20 ml. vand.

Rystes godt sammen og indfryses i en beholder med isopropylalkohol før rør med blandingen flyttes til holder direkte på frys.
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"