Hej
Jeg er i gang med at starte en gærbank, så der altid er gær til rådighed. Er der nogen, der har lyst til at være med? Jeg planlægger at fryse gæren ned i 50 ml rør. Hvis du er interesseret i at være en del af det, så smid en kommentar her, og vi finder ud af noget.
Hvis vi er nok, håber jeg, at vi kan venligt holde et større udvalg af gær.
Til info
Jeg bor tæt ved grenaa men kommer flere gange årligt til kbh grundet arbejde.
Fremgangs måde til frys, der håber jeg vi kan dele erfaring.
/Kim
Gærbank
Re: Gærbank
Jeg bor desværre i Næstved så selvom jeg har en del forskellige gær på frost bliver det nok lidt svært med udveksling i praksis. Men jeg bidrager gerne med erfaringer.
Re: Gærbank
Hej!
Jeg er i gang med en større starter for at få den første gær på frys. Planen er at lave en 30/70 blanding af glycerin og vand. Jeg koger og afkøler det, og bruger 10 ml af denne blanding sammen med 10 ml gær. Det skulle give en 15% glycerinblanding, som jeg derefter sætter på frys. Erfaringer og tips er velkomne.
Jeg er i gang med en større starter for at få den første gær på frys. Planen er at lave en 30/70 blanding af glycerin og vand. Jeg koger og afkøler det, og bruger 10 ml af denne blanding sammen med 10 ml gær. Det skulle give en 15% glycerinblanding, som jeg derefter sætter på frys. Erfaringer og tips er velkomne.
Re: Gærbank
Jeg kører følgende metode og har brugt den samme en del år:
25 ml. gær slurry så mange celler som muligt = så tyk i konsistens som muligt.
5 ml. glycerin
20 ml. vand.
Rystes godt sammen og indfryses i en beholder med isopropylalkohol før rør med blandingen flyttes til holder direkte på frys.
25 ml. gær slurry så mange celler som muligt = så tyk i konsistens som muligt.
5 ml. glycerin
20 ml. vand.
Rystes godt sammen og indfryses i en beholder med isopropylalkohol før rør med blandingen flyttes til holder direkte på frys.