Skummer rigtig meget
: 9. nov 2023, 20:54
Hej
Jeg har lavet øl i 1 1/2 og har generelt altid kæmpet med at øllet skummer når man åbner flasken.
For ca 3/4 år siden gik jeg over til at tappe øl over på keg 9,5 liters, og så tilsat sukker der til karbonering.
Men jeg kæmper nu endnu mere med skum når jeg tapper af fra keg via en hane direkte monteret på keg.
Hanen er med kompensator. Og keg står i køleskab (kun til samme formål og det er ret koldt).
Jeg har prøvet med og uden tryk med extern CO2 på kegen.
Men uden den store forskel.
Det skal også lige siges at når jeg laver 25 L og tapper over på. 9,5 l keg, og resten på flasker.
Så er der også skum problemer på flaskerne.
Hvad gør jeg galt?
Skal der tilsættes mindre mængede sukker når man karboner på Keg, end på flaske ?
Skal jeg prøve at lade den gære 3 uger istedt for de 14 dage der står i opskriften ?
skal jeg omstille efter 1 uge, og lade den stå yderligere 14 dage efter omstikning?
Bonus info.
Vi har blødgørings anlæg hvor vi bor idag, men en PH værdi på 6. Kan det have noget med skum dannelse at gøre?
Jeg har lavet øl i 1 1/2 og har generelt altid kæmpet med at øllet skummer når man åbner flasken.
For ca 3/4 år siden gik jeg over til at tappe øl over på keg 9,5 liters, og så tilsat sukker der til karbonering.
Men jeg kæmper nu endnu mere med skum når jeg tapper af fra keg via en hane direkte monteret på keg.
Hanen er med kompensator. Og keg står i køleskab (kun til samme formål og det er ret koldt).
Jeg har prøvet med og uden tryk med extern CO2 på kegen.
Men uden den store forskel.
Det skal også lige siges at når jeg laver 25 L og tapper over på. 9,5 l keg, og resten på flasker.
Så er der også skum problemer på flaskerne.
Hvad gør jeg galt?
Skal der tilsættes mindre mængede sukker når man karboner på Keg, end på flaske ?
Skal jeg prøve at lade den gære 3 uger istedt for de 14 dage der står i opskriften ?
skal jeg omstille efter 1 uge, og lade den stå yderligere 14 dage efter omstikning?
Bonus info.
Vi har blødgørings anlæg hvor vi bor idag, men en PH værdi på 6. Kan det have noget med skum dannelse at gøre?