Hej, jeg vil høre om der er nogen der har forslag til hvad jeg kan brygge på nogle af disse typer malt og humle, gerne med mæsketider og temperaturer. Malt : Pilsner malt - Münchener malt EBC 14. - Crystal malt EBC 150.
Humle : Cascade - Perle - Amarillo - og Citra
Skal helst være overgæret, og en volumen på 25 l. Og hvis der lige mangler en anden type malt, så får jeg fat i det.
Jeg har indtil nu brygget ca. 50 bryg, mest brygget på færdige kit, men nu har jeg købt kværn, og vil prøve om jeg selv kan lave noget godt øl.
Mvh. Kenneth
Forslag til bryg
Re: Forslag til bryg
Mit bud vill være
Til ca 25 liter øl
OG 1.058
FG 1.012
IBU 45
50% Munich
50% Pils
Mæsk i 60 min ved 66 grader
Uden at kende alpha syren på din humle er det næste lidt svært men
Amarillo til 25 IBU i 60 min
Amarillo til 10 IBU i 10 min
Cascade til 5 IBU i 5 min
Citra til 5 IBU i 5 min
Gær US-05 eller Mangrove jacks m44
Efter ca 10 dages gæring
30g Citra som tørhumle i 5 dage
30g Cascade som tørhumle i 5 dage
Til ca 25 liter øl
OG 1.058
FG 1.012
IBU 45
50% Munich
50% Pils
Mæsk i 60 min ved 66 grader
Uden at kende alpha syren på din humle er det næste lidt svært men
Amarillo til 25 IBU i 60 min
Amarillo til 10 IBU i 10 min
Cascade til 5 IBU i 5 min
Citra til 5 IBU i 5 min
Gær US-05 eller Mangrove jacks m44
Efter ca 10 dages gæring
30g Citra som tørhumle i 5 dage
30g Cascade som tørhumle i 5 dage
/Thomas
Re: Forslag til bryg
Uden at være på nogen måde meget erfaren blev den vedhæftede single hop rigtigt god. Tænker du kan skifte Pale-> pilsner og melanoiden/cara-> crystal.
Men jeg er måske for eventyrslysten, og uden forfinede smagsløg :).
Mvh
Jesper
Sent from my iPhone using Tapatalk
Men jeg er måske for eventyrslysten, og uden forfinede smagsløg :).
Mvh
Jesper
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Forslag til bryg
Jeg vil ikke skifte Melanoidin ud med caramel 150 selv om Melanoidin er en cara malt givet det ikke det sammen.
Ctharth skrev:Uden at være på nogen måde meget erfaren blev den vedhæftede single hop rigtigt god. Tænker du kan skifte Pale-> pilsner og melanoiden/cara-> crystal.
Men jeg er måske for eventyrslysten, og uden forfinede smagsløg :).
Mvh
Jesper
Sent from my iPhone using Tapatalk
/Thomas
-
- Indlæg: 3
- Tilmeldt: 13. feb 2021, 11:40
Re: Forslag til bryg
ThomasM skrev:Mit bud vill være
Til ca 25 liter øl
OG 1.058
FG 1.012
IBU 45
50% Munich
50% Pils
Mæsk i 60 min ved 66 grader
Uden at kende alpha syren på din humle er det næste lidt svært men
Amarillo til 25 IBU i 60 min
Amarillo til 10 IBU i 10 min
Cascade til 5 IBU i 5 min
Citra til 5 IBU i 5 min
Gær US-05 eller Mangrove jacks m44
Efter ca 10 dages gæring
30g Citra som tørhumle i 5 dage
30g Cascade som tørhumle i 5 dage
Lyder spændende, jeg er til alle typer øl, og især øl, godt med humle, tak for opskriften :-) Mvh. Kenneth
-
- Indlæg: 3
- Tilmeldt: 13. feb 2021, 11:40
Re: Forslag til bryg
Det er for at få brugt noget af det malt jeg har, men der er selfølgelig grænser for hvad man kan trylle frem med de nævnte ingredienser. :-)ThomasM skrev:Jeg vil ikke skifte Melanoidin ud med caramel 150 selv om Melanoidin er en cara malt givet det ikke det sammen.
Ctharth skrev:Uden at være på nogen måde meget erfaren blev den vedhæftede single hop rigtigt god. Tænker du kan skifte Pale-> pilsner og melanoiden/cara-> crystal.
Men jeg er måske for eventyrslysten, og uden forfinede smagsløg :).
Mvh
Jesper
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Forslag til bryg
Hej
ift melanoiden, nej jeg vil da også tro at farve, maltkarakter og sødme vil tage nogle skridt i forskellige retninger, men derfra til at det ikke vil blive en god øl er der alligevel en del afstand.
Og som sagt så er jeg jo generelt eventyrslysten og klar påerfaringer.
Mvh
Jesper
Sent from my iPhone using Tapatalk
ift melanoiden, nej jeg vil da også tro at farve, maltkarakter og sødme vil tage nogle skridt i forskellige retninger, men derfra til at det ikke vil blive en god øl er der alligevel en del afstand.
Og som sagt så er jeg jo generelt eventyrslysten og klar påerfaringer.
Mvh
Jesper
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Forslag til bryg
Med de 4 humler kan du lave en rigtig fin traditionel amerikansk IPA. Brug Perle til bitterhumle, og fordel resten (inkl. det sidste Perle) på 5 min. og flameout. Pilsnermalt som base og 5-10 % Münchner. Crystalmalten skal du ikke bruge til en IPA. Brug Beercalc og gå efter 50-60 IBU i bitterhed.Kenneth600 skrev:Hej, jeg vil høre om der er nogen der har forslag til hvad jeg kan brygge på nogle af disse typer malt og humle, gerne med mæsketider og temperaturer. Malt : Pilsner malt - Münchener malt EBC 14. - Crystal malt EBC 150.
Humle : Cascade - Perle - Amarillo - og Citra
Skal helst være overgæret, og en volumen på 25 l. Og hvis der lige mangler en anden type malt, så får jeg fat i det.
Jeg har indtil nu brygget ca. 50 bryg, mest brygget på færdige kit, men nu har jeg købt kværn, og vil prøve om jeg selv kan lave noget godt øl.
Mvh. Kenneth
Har aldrig lavet et færdigt kit - men +100 egne all grain opskrifter på Beercalc. Det er meget sjovere, og det bliver næsten altid rigtig godt, når bare du sigter lidt efter stilartsindikationerne, som er integreret i Beercalc.
Mæsk 1 time ved 64 grader og hæv til 78 grader, når urten skal fra.