Re: White Lab gær pasta?
: 1. apr 2019, 06:57
Hej Dan
Jeg bruger som nævnt brewdads calculator. Taster alder på gær og OG på første øl ind. Så er den dækket ind. Vælger så antal milliarder celler der skal overbygges med, fx 400 mia. For 4 “nye” rør. De rør fryser jeg ned i 4 glas (med lidt glycerol). Røret tøs så op og får en lille starter, som var det et rør med 100 mia. Celler, købt hos den lokale, før næste bryg.
Hvert af disse rør kan i praksis mangedobles også. Har læst om folk der har gjort det 10 generationer uden bismag. Så bliver et rør og en masse dme til RIGTIG mange bryg. Det har jeg dog ikke selv prøvet.
I min optik: lettere end at vaske gær. Og mindre risiko for forurening og bismage. Det letteste er dog altid at drøne den nye øl direkte oven på gammel gærkage. Så gærer den straks efter. Men sådan kan jeg ikke altid tilpasse mine brygdage.
VH. Kenneth
Jeg bruger som nævnt brewdads calculator. Taster alder på gær og OG på første øl ind. Så er den dækket ind. Vælger så antal milliarder celler der skal overbygges med, fx 400 mia. For 4 “nye” rør. De rør fryser jeg ned i 4 glas (med lidt glycerol). Røret tøs så op og får en lille starter, som var det et rør med 100 mia. Celler, købt hos den lokale, før næste bryg.
Hvert af disse rør kan i praksis mangedobles også. Har læst om folk der har gjort det 10 generationer uden bismag. Så bliver et rør og en masse dme til RIGTIG mange bryg. Det har jeg dog ikke selv prøvet.
I min optik: lettere end at vaske gær. Og mindre risiko for forurening og bismage. Det letteste er dog altid at drøne den nye øl direkte oven på gammel gærkage. Så gærer den straks efter. Men sådan kan jeg ikke altid tilpasse mine brygdage.
VH. Kenneth