Side 1 af 1

Høst af gær

: 19. feb 2019, 11:50
af Svendsen
Ved ikke om det er den rigtige kategori, men nu får det et skud.

Er der nogen der har erfaringer med at høste gær efter endt bryg ?
faldt over denne guide på youtube og det virker jo meget simpelt.
https://www.youtube.com/watch?v=lPYUFJ4bPD4" onclick="window.open(this.href);return false;

Et par yderligere spørgsmål...
Hvor lang tid kan man gemme gæren ?
Hvilken temperatur skal den gemmes ved ?

Re: Høst af gær

: 19. feb 2019, 12:02
af RuneV
Syntes han gør voldsomt meget ud af det. Jeg hælder bare bundslammet,efter endt gæring, direkte i et syltetøjsglas eller 2. Næste gang jeg brygger, hælder jeg hele svineriet i urten.

Det har virket hver gang og jeg kan ikke smage noget anderledes i forhold til når jeg bruger hydreret tørgær.

Jeg opbevarer det i køleskab og de holder fint i flere måneder.

Re: Høst af gær

: 19. feb 2019, 12:15
af Knet
Gær skal gemmes køligt.

Jeg overbygger en gærstarter og gemmer så det jeg ikke skal bruge, med en blanding af glycerol og vand, i et rent glas i fryseren. Her kan det (hvis ikke det regelmæssigt tøs op af defrost) holde i år.

Ved denne måde har jeg ren gær, der ikke skal vaskes, som jeg kan anvende i en ny starter. Denne kan reelt også splittes. Så et rør kan blive til mange bryg.

Har jeg lige brygget og timer jeg brygdagen med at gærspand skal tømmes, så hælder jeg bare urt oven i. Kan dog ikke gå fra stærk mørk til alkoholsvag lys. Reelt bruger man der sin første øl som en kæmpe starter for den næste. Og det virker! Bryggede en porter fornylig som virkede som starter for en Russian imperial stout på 1115 OG. Og sidstnævnte eksploderede nærmest.

Re: Høst af gær

: 19. feb 2019, 21:32
af Freund
Hej Svendsen

Der er en længere tråd med det her:
http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic.php?t=12796

Hilsen
Freund

Re: Høst af gær

: 19. feb 2019, 21:47
af Svendsen
Super. Tak for det

Sendt fra min SM-J320FN med Tapatalk