Justere PH med citronsyre ved brygning af wit?

Kun for nørder :-)
Besvar
mbrud
Indlæg: 42
Tilmeldt: 25. okt 2006, 00:34

Justere PH med citronsyre ved brygning af wit?

Indlæg af mbrud »

Min bror og jeg skal i gang med at brygge en wit her i weekenden. Jeg kan konstatere at brygvandet vi skal bruge har en ph på omkring 8. Er det en god idé at justere lidt på det med noget citronsyre. Vi har ikke noget måleudstyr/indikatorpapir men jeg har læst at nogle bryggere bare tilsætter en teskefuld citronsyre lige inden mæskningen. Er det vejen frem?

På forhånd tak
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Har du ikke noget at måle Phén med ?

Jens
mbrud
Indlæg: 42
Tilmeldt: 25. okt 2006, 00:34

Indlæg af mbrud »

Som jeg skriver har vi ikke noget måleudstyr/indikatorpapir men jeg kan læse på vandværkets hjemmeside (Højbjerg ved Århus) at vores PH ligger omkring 8.
Malmberg
Indlæg: 342
Tilmeldt: 6. dec 2005, 12:52
Geografisk sted: Gudumholm

Indlæg af Malmberg »

vandets ph er ligegyldig, det er mæskens ph der er vigtig, og det er især vandets indhold af calsuim og bikarbonat der har indflydelse på mæske ph'en

skål
malmberg
mbrud
Indlæg: 42
Tilmeldt: 25. okt 2006, 00:34

Indlæg af mbrud »

Ser sådan her ud:
Bicarbonat mg/l 350
Calcium mg/l 98

Mick
Besvar

Tilbage til "Kemi"