Den bliver mit første forsøg udi Barley Wine - jeg tænker at jeg da ikke kan gå helt galt i byen med en vinder-opskrift :-)
Mht. humletyper:
På beercalc har jeg set en variant af din opskrift med humlerne EKG, Hersbrucher og First Gold
I pdf'en her er det Agnus, Zladek og Primadonna (- som jeg ikke har erfaringer med)
(beercalc-versionen tænker jeg måske også kan skyldes det lidt begrænsede udvalg af humletyper der?...)
Når jeg googler Agnus får jeg resultater hvor der skrives at det er en bitterhumle, typisk til tyske lagers og ales - hvor EKG måske mere er en trad. engelsk bitterhumle.
Min tanke er primært at bruge noget trad. engelsk-agtig humle (EKG, Fuggle eller lign) suppleret med hersbrucher som del af smags/aroma humlen.
Hvilke erfaringer har du gjort dig udi humle-valg på den her opskrift? Umiddelbart tænker jeg at Agnus og Zladek hælder til tysk/tjekkisk "bitterhumle-stil" - og primadonna (- som vist er en First Gold variant?) til "engelsk smag"
Hvad du bruger til bitter er ikke så vigtigt, men aroma og smag vil være en god ide at erstatte med de typiske engelske EKG er et godt valg, first gold er også et godt bud (ja, Prima Donna er first gold familien)
Agnus og zladek blev brugt fordi jeg havde en del på lager af dem...