Min udgave af den legendariske Gasolin, brygget af Jens (Admin) og en flok håbefulde håndbryggere den 30. april 2011 på Randers Bryghus (Se fotoserie).
Jeg vandt førstepræmien i typen til DM 2014 med min udgave.
Derudover blev den sølvvinder overalt i DM, og fik en fjerdeplads ved Skandinavisk Mesterskab.
Der er tale om en dobbeltmæskning, hvorfor der er to BS-filer. Trin 1 er til første mæskning, hvor der ikke sparges ret meget, men kun opsamles den nødvendige urt til anden mæskning. Trin 2 er så til anden mæskning, hvor urtkogningen med humletilsætningen foregår.
Mine kommentarer til dommernes kommentarer:
Øllen har ikke ret meget humlekarakter, men det kan jo altid diskuteres, hvor meget humlekarakter en Imperial Stout skal have.
Den havde sådan set tilstrækkelig da den blev brygget den 13. oktober 2012, men den lange modning og lagring "tærer" på humlekarakteren.
Sort Uheld
Redaktør: Co-Admin
Sort Uheld
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Sort Uheld
Ah Borg - det er nu meget godt gået. De skriver jo også selv:
Lidt humlekarakter, måske?
Iøvrigt er 45++ da vist bedømt til at vær "verdensklasse øl" ... ikke så ringe endda ;-)
Lidt humlekarakter, måske?
Iøvrigt er 45++ da vist bedømt til at vær "verdensklasse øl" ... ikke så ringe endda ;-)
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Sort Uheld
Hvad med elementerne i uheldene? Skal de ikke med i beskrivelsen? Ellers opnår den ikke den specielle karakter der gjorde at den endte hvor den gjorde. "En knivspids sort uheld". ;)
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Sort Uheld
Tak, min ven. Jeg er også lidt stolt :-))Truntebryg skrev:Ah Borg - det er nu meget godt gået. De skriver jo også selv:
Lidt humlekarakter, måske?
Iøvrigt er 45++ da vist bedømt til at vær "verdensklasse øl" ... ikke så ringe endda ;-)
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Sort Uheld
Det har du jo ret i. De er også en del af brygprocessen.MonkeyBrew skrev:Hvad med elementerne i uheldene? Skal de ikke med i beskrivelsen? Ellers opnår den ikke den specielle karakter der gjorde at den endte hvor den gjorde. "En knivspids sort uheld". ;)
Alle fejlene skete under første mæskning.
Fire gange stucked mash. To gange gravede jeg det hele ud og tilsatte havreskaller. Nåede aldrig op på den ønskede mæsketemperatur, hvorfor enzymomsætningen blev forfærdelig. Til sidst orkede jeg ikke mere, og siede urten fra.
Anden mæskning forløb perfekt, og hjalp med til at omsætte stivelsen fra første mæskning.
Jeg nåede aldrig op i nærheden af den ønskede OG, hvilket også fremgår af bsm-filen på min hjemmeside.
Vi startede kl 9 om morgenen, og var færdige kl 1 om natten. Total færdige!
Hvad der var grunden til to så forskellige mæskeforløb med næsten den samme maltsammensætning, er stadig en gåde for mig. Men jeg vågner ikke svedende op om natten mere ;-))
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Sort Uheld
Ja hold da op. Det er vist en process man får svært ved at efterligne. Ellers rettere OM man vil efterligne. ;) Men det unikke præg det gav var tydeligvis et lille pus som skæbnen åbenbart ville spille. Jeg håber jeg får muligheden for at smage den engang ved lejlighed. Men jeg vil prøve at efterligne den oprindelige del af det og se om jeg kan fremstille noget tilnærmelsesvis drikkeligt.
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;