Swotøl

Redaktør: Co-Admin

Besvar
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Swotøl

Indlæg af søreno »

Var med i DM 2014 som mørk tjekkisk lager. Kommentarer vedhæftet.

Kommentar til kommentarerne:
Selv om der er brugt dehusked malt, er den lidt for brændt i smagen. Hvis den skal være mere stilren skal der skrues ned for indholdet af den mørke malt. Jeg tror, jeg vil prøve at koldudtrække den mørke malt næste gang for at få mindre smag med derfra.
Vedhæftede filer
Mørk tjekke.pdf
Kommentarer
(200.74 KiB) Downloadet 678 gange
Mørk tjekke.bsmx
(23.23 KiB) Downloadet 601 gange
Mørk tjekke.bsm
(13.15 KiB) Downloadet 578 gange
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
Indlæg: 2429
Tilmeldt: 6. jul 2009, 22:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re: Swotøl

Indlæg af Morten L »

Koldudtræk, eller tilsæt sinamar.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Swotøl

Indlæg af søreno »

Den fik forresten bronze;-)
Brugeravatar
Tiedt
Indlæg: 652
Tilmeldt: 14. jun 2009, 22:37
Geografisk sted: Roskilde
Kontakt:

Re: Swotøl

Indlæg af Tiedt »

Jeg bryggede en tør irsk stout og tilsatte den brændte byg EFTER mæskningen. Det gav en meget mildere og mere blød stout, uden den der skarphed som jeg synes det brændte korn/malt godt kan give...
Vh. Christian Tiedt
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
Brugeravatar
kimognicklas
Indlæg: 1961
Tilmeldt: 25. okt 2011, 00:07
Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland

Re: Sv: Swotøl

Indlæg af kimognicklas »

Tiedt skrev:Jeg bryggede en tør irsk stout og tilsatte den brændte byg EFTER mæskningen. Det gav en meget mildere og mere blød stout, uden den der skarphed som jeg synes det brændte korn/malt godt kan give...
Efter du havde filtreret urten? Hvilken temp. Ca. Og hvor længe? I en mæskepose eller?
Brugeravatar
Tiedt
Indlæg: 652
Tilmeldt: 14. jun 2009, 22:37
Geografisk sted: Roskilde
Kontakt:

Re: Sv: Swotøl

Indlæg af Tiedt »

kimognicklas skrev: Efter du havde filtreret urten? Hvilken temp. Ca. Og hvor længe? I en mæskepose eller?
Næh jeg rørte det hele i efter mashout, lige inden sparge. Temperaturen faldt vel et par grader men det rådede sparge vandet bod på. Jeg oplevede ikke noget synderligt effektivitets fald... Der er alligevel ikke meget, om noget overhovedet, stivelse tilbage i det der brændte byg.
Vh. Christian Tiedt
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
Brugeravatar
kimognicklas
Indlæg: 1961
Tilmeldt: 25. okt 2011, 00:07
Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland

Re: Swotøl

Indlæg af kimognicklas »

Nej selvfølgelig, det er der nok noget om
Brugeravatar
Tiedt
Indlæg: 652
Tilmeldt: 14. jun 2009, 22:37
Geografisk sted: Roskilde
Kontakt:

Re: Swotøl

Indlæg af Tiedt »

Nåhja her er opskriften, til reference http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic.php?f=101&t=8077
Vh. Christian Tiedt
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
Besvar

Tilbage til "4C. Schwarzbier (Black Beer)"