Hej hvad er den optimale vand profil til en Amerikansk Pale Ale?
jeg har lavet en justering med RO vand og mineraler tilsætninger i Brun water men kunne godt bruge nogle indput på en god vand profil.
Måske vi skulle lave en opsamling af gode profiler til forskelige øltyper.
Vandbehandling til US Pale Ale
- Dan Jørgensen
- Indlæg: 122
- Tilmeldt: 28. jun 2009, 18:25
- Geografisk sted: 9541 Suldrup
- Kontakt:
Vandbehandling til US Pale Ale
Venlig Hilsen
Dan Jørgensen
https://www.facebook.com/Suldrup-Haandb ... 895496228/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dan Jørgensen
https://www.facebook.com/Suldrup-Haandb ... 895496228/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Vandbehandling til US Pale Ale
Det du har lavet i Bru'n Water ser da meget fornuftigt ud.
Martin Brungaard har jo tastet en liste af vandprofiler ind, og her har du taget en pale-ale. Da du bruger RO vand kan det sagtens lade sig gøre at ramme profilen, og de profiler han har lavet er jo allerede optimerede, så jeg ved ikke om vi kan byde ind med noget bedre. Personligt bruger jeg bare de profiler han har lavet i bunden af listen med titlerne "pale hoppy", "pale balanced", "pale malty", "amber hoppy", osv.
Når du har lavet profilen er det vigtigste at du taster din malt ind på næste side i regnearket og sikrer dig at din pH passer. Og at du sørger for at balancere dit sparge vand på siden før, så din sparge pH heller ikke bliver så høj at du trækker tanninner ud.
Og så er du good to go! :-)
/Fisker
Martin Brungaard har jo tastet en liste af vandprofiler ind, og her har du taget en pale-ale. Da du bruger RO vand kan det sagtens lade sig gøre at ramme profilen, og de profiler han har lavet er jo allerede optimerede, så jeg ved ikke om vi kan byde ind med noget bedre. Personligt bruger jeg bare de profiler han har lavet i bunden af listen med titlerne "pale hoppy", "pale balanced", "pale malty", "amber hoppy", osv.
Når du har lavet profilen er det vigtigste at du taster din malt ind på næste side i regnearket og sikrer dig at din pH passer. Og at du sørger for at balancere dit sparge vand på siden før, så din sparge pH heller ikke bliver så høj at du trækker tanninner ud.
Og så er du good to go! :-)
/Fisker
Re: Vandbehandling til US Pale Ale
Hvis du sparger med RO-vand tilsat mineraler (uden bikarbonat) svarer det til at sparge med rent RO-vand og så kan du bare sparge løs uden at pH-værdien ændrer sig. (kilde: John Palmer og min egen erfaring taler for det samme)Fisker skrev:Det du har lavet i Bru'n Water ser da meget fornuftigt ud.
Martin Brungaard har jo tastet en liste af vandprofiler ind, og her har du taget en pale-ale. Da du bruger RO vand kan det sagtens lade sig gøre at ramme profilen, og de profiler han har lavet er jo allerede optimerede, så jeg ved ikke om vi kan byde ind med noget bedre. Personligt bruger jeg bare de profiler han har lavet i bunden af listen med titlerne "pale hoppy", "pale balanced", "pale malty", "amber hoppy", osv.
Når du har lavet profilen er det vigtigste at du taster din malt ind på næste side i regnearket og sikrer dig at din pH passer. Og at du sørger for at balancere dit sparge vand på siden før, så din sparge pH heller ikke bliver så høj at du trækker tanninner ud.
Og så er du good to go! :-)
/Fisker
To plus to er fire
Re: Vandbehandling til US Pale Ale
Det er rigtigt. Men hvis man vil bruge den samme blanding af RO-vand og postevand til at sparge med, så skal der tilsættes lidt mere mælkesyre pr liter til sparge-vandet end der skal til mæskevandet.Jens W skrev: Hvis du sparger med RO-vand tilsat mineraler (uden bikarbonat) svarer det til at sparge med rent RO-vand og så kan du bare sparge løs uden at pH-værdien ændrer sig. (kilde: John Palmer og min egen erfaring taler for det samme)
/Fisker