For første gang har jeg besluttet mig til at lave noget der kunne kaldes en klon.
Den skal ikke være 100% klon, men gerne minde meget om den "ægte vare"
Skagen beskriver den sådan:
For der ikke skal være tvivl om hvad det er for en jeg er ude efter: Det er en dobblebock, jeg har rodet lidt med beersmith og har lavet den her opskrift men jeg er bare i tvivl om den vil ramme...Væltepeter – Dobbelt Bock 7,5 %
En sød, cremet og kraftig maltet dobbelt bock med et strejf af røg og tjære. Her er taget udgangspunkt i de gamle bundgarnsfiskere fra Skagen Havn. I stedet for en snus eller skråtobak, så kan man nyde Væltepeter.
5,00 kg Munich Malt (17,7 EBC)
2,25 kg DMG Pilsner Malt (3,2 EBC)
1,00 kg Lys Karamelmalt (125,0 EBC)
0,50 kg Brown Sugar, Dark (98,5 EBC)
1,0 pkg German Bock Lager (White Labs #WLP833) (laver en gærstarter osv...)
45,00 g Styrian Goldings [5,40 %] - Boil 60,0 mi
1,00 kg DMG Munic malt (15,0 EBC)
Jeg vil mæske den varmt og koge den længe.
Min plan er at koldrøge ca. 1 kg af pilsnermalten for at give den smag af røg og tjære (uden det dog bliver en rauchbier)
Der er 2 gange munich malt i fordi jeg har en sjat tilbage, der har andre tal end min nye DMG munich.
Skal jeg ud i at tilsætte noget umaltet byg eller hvede for at få den cremet?
Desværre var de ikke så "åbne" omkring den på festivalen i lørdags - de havde en ikke en gang med, og da jeg så foreslog de gav mig opskriften så jeg selv kunne lave den blev der lidt stille ;o)