Opbevaring af mjød

Alt i udstyr, flasker, Keg´s, osv.
Besvar
jkjen
Indlæg: 150
Tilmeldt: 22. mar 2009, 11:25
Geografisk sted: Hinnerup

Opbevaring af mjød

Indlæg af jkjen »

Hej,

Jeg har lige sat 2 batches med i alt 40 liter mjød over. Og nu begynder planlægningen af det videre forløb jo så. Jeg mener at have styr på gæring, lagring, klaring osv. Men - lige omkring langtidsopbevaring synes jeg jeg mangler lidt inspiration til "den fede måde". Jeg regner med at det skal være en helt almindelig mjød, hvor jeg vil smagssætte med forskellige mere eller mindre autentiske udtræk af forskellige bær og urter, fx. revling, porse, m.fl.

Men opbevaring. Jeg forestiller mig umiddelbart at flaske dem i standard 75 cl vinflasker, og proppe dem med korkpropper og måske endda forsegle med lak. Men - er det den bedste måde - jeg tænker på, at flaskerne nok skal gemmes i mange år (jeg regner ikke lige med at drikke det hele sådan lige ...), så hvad giver den største sikkerhed for at det ikke bliver dårligt. Kan jeg sammenligne med alm. bordvin, eller?

Gode råd / erfaringer ønskes!

VH
Jan
jakobø
Indlæg: 1796
Tilmeldt: 2. sep 2006, 09:43
Geografisk sted: 7000 fredericia
Kontakt:

Re: Opbevaring af mjød

Indlæg af jakobø »

hvis du flasker i almindelige vin flasker og forsegler voks og ligger dem mørkt køligt og temperatur stabilt burde der ikke være problemer de første 10-20 år.

pas dog på i kartoffel kælderen hvis grundvandet kommer ind fra tid til anden, mine forældre har et ukendt antal flasker liggende i en sådan uden voks forsegling, de er fra før jeg blev født for 30 år siden, en dag skal jeg have kigget på om de holder endnu.

Men når du flasker dem skal du være sikker på du har klaret mjøden ordentlig så du får så lidt bundfald i flaskerne som muligt.
Brygger lejlighedsvist.
Brugeravatar
Nimbus39
Indlæg: 3392
Tilmeldt: 27. jun 2010, 09:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)
Kontakt:

Re: Opbevaring af mjød

Indlæg af Nimbus39 »

Jeg ville nok bruge kunststof propper hvis det er til lang lagring, så er du sikker på der ikke kommer fremmede smagsstoffer i din mjød.
Meget af det kork der sælges i dag er af en ringere kvalitet da der er mangel på kork ege, og det rigtig gode går til de gode vingårde.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
jkjen
Indlæg: 150
Tilmeldt: 22. mar 2009, 11:25
Geografisk sted: Hinnerup

Re: Opbevaring af mjød

Indlæg af jkjen »

Tak for de gode inputs :-)

Vil i i øvrigt desinficere propperne (kunststof ell. natur) i iodophor inden propningen eller har i andre forslag?

Vh
Jan
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4741
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Opbevaring af mjød

Indlæg af Borg »

Kunstpropperne ville jeg desinficere. Sikkert også naturpropperne, men jeg kan dog være i tvivl, om det hjælper. Der er mange snørklede gange, hvor der kan gemme sig alskens artige sager.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Lars Christensen
Indlæg: 483
Tilmeldt: 25. sep 2007, 12:09
Geografisk sted: 6720 Fanø
Kontakt:

Re: Opbevaring af mjød

Indlæg af Lars Christensen »

Jeg flaskede mit mjød på patentflasker, der var godt og grundigt desinficerede.
Det virker ganske godt, og det er muligt at tage en enkelt, proppe igen og gemme resten til senere.
Hilsen

Lars (6720)

LaC-Brew: http://www.larchris.dk
- "Både bryg og drik med omtanke!"
Besvar

Tilbage til "Udstyr"