Tappegær

Besvar
Allan Solberg
Indlæg: 2
Tilmeldt: 10. apr 2024, 15:30

Tappegær

Indlæg af Allan Solberg »

Jeg har oplevet et par gange, at jeg har brygget velsmagende øl, der dog mangler kulsyre.
Jeg læste et sted, at man kan tilsætte gær, når man tapper fx denne:
https://www.northernbrewer.com/products ... -ale-yeast

Er der nogen herinde, der har erfaringer med det? Hvor meget skal der tilsættes? Drysse man det bare i flasken eller skal de det opløses inden?

Venlig hilsen
Allan
jens_sj
Indlæg: 31
Tilmeldt: 3. jan 2016, 19:11

Re: Tappegær

Indlæg af jens_sj »

Hej Allan,
jeg vil gå ud fra du karbonerer med sukker... Jeg har aldrig haft behov for at tilsætte ekstra gær - hvor meget sukker bruger du pr. liter (jeg mener tommelfingerreglen siger 6g pr. liter) og hvordan tilsætter du det? (direkte i flasken eller ned i øllet inden tapning?
Guinnless
Indlæg: 124
Tilmeldt: 29. aug 2008, 11:56
Geografisk sted: Ved Køge Bugt

Re: Tappegær

Indlæg af Guinnless »

Hej,

Er du sikker på det ikke 'bare' er et spørgsmål om tid?

Syntes nogen gange når jeg har flaskekarboneret at tiden det tager at få tryk på kan være længe - i forhold til min tålmodighed.
Har prøvet nogen gange at vende alle flaskerne en par gange med en uges mellemrum efter tapning - syntes det hjalp.

vh
bjarne
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"