Imperial stout

Besvar
Mclerch
Indlæg: 16
Tilmeldt: 20. feb 2021, 12:36
Geografisk sted: Munkebo

Imperial stout

Indlæg af Mclerch »

Jeg har ca. et par og 20 liter imperial stout stående på glasballon.. der har den hygget sig fint siden starten af maj, men nu er tålmodigheden ved at være brugt op.. DEN SKAL TAPPES...
Jeg vil gerne undgå at den bliver alt for karboneret .. skal der tilsættes ny gær..
Jeg tænker at den skal karboneres med ca. 4 gram sukker pr. liter.
Knet
Indlæg: 497
Tilmeldt: 16. okt 2017, 19:58
Geografisk sted: Ballerup

Re: Imperial stout

Indlæg af Knet »

Min erfaring er, at der skal tilsættes ny gær. Tapper selv til fad og tvangskarbonerer, men der er altid lidt tilbage, der ryger på flasker, med sukkerkarbonering. Og i mit tilfælde har der aldrig været nok liv i de tilbageværende celler til at skabe ønsket tryk (som jeg ikke synes skal være så højt på stilen). Jeg lever så med det, fordi jeg har 19 liter velkarboneret på fad. Men det vil være surt at ende med kun semiflade flasker.

Vh. Kenneth
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"