Hej, jeg har lige tappet mit første bryg for 14 dage siden, med en sukkerknald på 2,1 g pr 33cl flaske. Det er en Old English Ale fra Danish Outdoor. Men de første 5 flasker jeg har smagt, er næsten uden brus, og derfor temmelig flade. Jeg ved ikke hvad der er gået galt, og om man kan give den et skud kulsyre fra en sodastream eller lignende?
På forhånd tak
Simon
Sendt fra min SM-G960F med Tapatalk
Mit første bryg er uden brus
Re: Mit første bryg er uden brus
Hej og velkommen til den verden af øl:)
Sodastream skal du ikke da du vil ende med øl i hele huset:) prøv at ryste flaskerne og stil dem 1-2 grader varmere endende står nu og så se om en uge ca om de ikke er karboneret
Sodastream skal du ikke da du vil ende med øl i hele huset:) prøv at ryste flaskerne og stil dem 1-2 grader varmere endende står nu og så se om en uge ca om de ikke er karboneret
Re: Mit første bryg er uden brus
Ha ha, tak Det vil jeg lade være med
Og jeg prøver at ryste dem lidt
Sendt fra min SM-G960F med Tapatalk
Og jeg prøver at ryste dem lidt
Sendt fra min SM-G960F med Tapatalk
Re: Mit første bryg er uden brus
Du har dem til at stå ved stuetemperatur, ikk’?
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Mit første bryg er uden brus
Jep, Borg. De står og har stået i 14 dage ved 19-20 grader
Sendt fra min SM-G960F med Tapatalk
Sendt fra min SM-G960F med Tapatalk
Re: Mit første bryg er uden brus
Hej. Jeg har samme udfordring med halvflade øl af typen Georgie Amber Ale, som blev flasket 5/3. De er ikke 100% flade, men "halvdøde". Mht. karbonering valgte jeg at tilsætte 1-2 sukkerknalder afhængig af flaskens størrelse.
De står ved 18 grader på et stengulv i en kasse i mit bryggers. Burde jeg sætte dem koldere eller i et varmere rum?
De står ved 18 grader på et stengulv i en kasse i mit bryggers. Burde jeg sætte dem koldere eller i et varmere rum?
Re: Mit første bryg er uden brus
Normalt vil der være gær nok til karbonering; jeg ville begynde med at vende op og ned på hver flaske et par gange og så stille dem 7 - 10 dage lidt varmere - 20-22 grader - og så teste igen.Jokjaer skrev:Hej. Jeg har samme udfordring med halvflade øl af typen Georgie Amber Ale, som blev flasket 5/3. De er ikke 100% flade, men "halvdøde". Mht. karbonering valgte jeg at tilsætte 1-2 sukkerknalder afhængig af flaskens størrelse.
De står ved 18 grader på et stengulv i en kasse i mit bryggers. Burde jeg sætte dem koldere eller i et varmere rum?
Har det ikke hjulpet ville jeg tilsætte lidt hydreret Fermentis F2 gær eller tilsvarende og montere en ny kapsel og så igen 10 dage ved stuetemperatur.
Vi har netop haft samme problem med en stout der stod på egetræsfad i en måned og der var ikke nok gær tilbage til karbonering med sukker.
Re: Mit første bryg er uden brus
Ok tak for rådet - det prøver jeg.
Re: Mit første bryg er uden brus
Hej, jeg fik aldrig svaret. Det hjalp at ryste dem grundigt, og stille dem lidt varmere. Tak for råd
Sendt fra min SM-G975F med Tapatalk
Sendt fra min SM-G975F med Tapatalk