Hejsa
Jeg har tænkt på at lave et forsøg med slags dekoktion mæskning og vil gerne vide om I tror min fremgangsmåde kan have nogen effekt. Det er kun for at få en dybere maltsmag i øllet jeg vil prøve det.
Fremgangsmåde:
Protein pause ved 50 gr. i 35 minuter
saccharification ved 67 gr. i 30 minutter samtidig med jeg tager x liter mæsk og koger den i 15 minutter
Den kogte mæsk tilbage i gryden (brewster Beacon) og laver en mash out på 75 gr.
Hvad tror i ? vil det have nogen (positiv) effekt på smagen?
Tak for hjælpen
Hilsen Allan
Et forsøg
- Broder Jacob
- Indlæg: 508
- Tilmeldt: 4. okt 2013, 19:33
- Geografisk sted: Emmabodavej 19f, 4450 Jyderup
Re: Et forsøg
Hej
Dekoktion er en god metode, men langsom.
jeg vil fgoreslå dig at du lader den tykke decoctionsmæks hvile ved de n temperetur du ønsker at mæske ved f.eks. 65 grader i min. 15 minutter og derefter koger det op, så du løfter temperaturen i gryden når du hælder det tilbage igen.
At koge ved ca. 100 grader i 15 minutter, er lang tid, jo længere du koger des mere mallliard-effekt får du. Det kan være ønskeligt til de rigtig tunge øl, eller hvor du ønsker at pimpe smagen på en lav-alcohol øl, men det kan nemt blive for meget.
Pøj pøj med det.
Dekoktion er en god metode, men langsom.
jeg vil fgoreslå dig at du lader den tykke decoctionsmæks hvile ved de n temperetur du ønsker at mæske ved f.eks. 65 grader i min. 15 minutter og derefter koger det op, så du løfter temperaturen i gryden når du hælder det tilbage igen.
At koge ved ca. 100 grader i 15 minutter, er lang tid, jo længere du koger des mere mallliard-effekt får du. Det kan være ønskeligt til de rigtig tunge øl, eller hvor du ønsker at pimpe smagen på en lav-alcohol øl, men det kan nemt blive for meget.
Pøj pøj med det.
Øl= en masse i en energisk fart
Omregnet
En masse øl i en fart= energi
Omregnet
En masse øl i en fart= energi