Jeg er på vej ind i håndbryg igen efter 6-8 års pause. I sin tid var Iodophor jo et billigt og genialt middel til desinfektion....let at arbejde med og utrolig drøj i brug. Men Iodophor er jo udgået og hvad så?
Jod bruges stadig i landbruget og dyrlægeverdenen til netop desinfection. Og det kan fås, i en ren jod-udgave. Hvad tænker I om at anvende den til bryggrejet?
Jeg fandt den her, under navnet Jodopax:
https://www.linds.dk/jodopax-vet-desinfektionsmiddel/" onclick="window.open(this.href);return false;
P/.
Desinfection
Re: Desinfection
Hvis du ikke finder et jod produkt har du her forslag til alternativer.
Jeg startede for 3½ år siden og har derfor ikke brugt jod produkter.
Jeg bruger PBW til grundrengøring og Starsan/Saniclean til desinfektion.
Starsan/Saniclean er no-rinse produkter, men plejer nu at skylle spande og fustager efter med kogende vand.
Efter +100 bryg har jeg endnu ikke haft infektion, så disse produkter fungerer.
Mvh, Jan
Jeg startede for 3½ år siden og har derfor ikke brugt jod produkter.
Jeg bruger PBW til grundrengøring og Starsan/Saniclean til desinfektion.
Starsan/Saniclean er no-rinse produkter, men plejer nu at skylle spande og fustager efter med kogende vand.
Efter +100 bryg har jeg endnu ikke haft infektion, så disse produkter fungerer.
Mvh, Jan
Re: Desinfection
Jeg bruger kun kogende vand og knofedt - og ikke andet. Jeg har heller ikke haft nogle infektioner i de 2 år jeg har brygget :) nogle vil sikkert sige at man skal have gang i noget kemi, men jeg har tænkt mig at fortsætte med rigelige mængder kogende vand, da det virker helt fint for mig.
Re: Desinfection
Som Jan