Malt profil NEIPA

Mikle
Indlæg: 360
Tilmeldt: 16. jul 2017, 16:09
Geografisk sted: Hørsholm

Re: Malt profil NEIPA

Indlæg af Mikle »

Okay tænker bare at det jo er valset i forvejen
Brugeravatar
ThomasM
Indlæg: 200
Tilmeldt: 5. feb 2014, 19:09
Geografisk sted: Nordjylland, ulsted

Re: Malt profil NEIPA

Indlæg af ThomasM »

Jeg syntes at selv om de er trykker flade så var de ikke "knækket/åbenet" nok til jeg vil mene de bidraget mest muligt. Derfor valgte jeg og køre dem gennem valsen sammen med alt malten.
Men man skal nok ha styr på sin mæsking da det kan give stuck mash.

Mikle skrev:Okay tænker bare at det jo er valset i forvejen
/Thomas
Mikle
Indlæg: 360
Tilmeldt: 16. jul 2017, 16:09
Geografisk sted: Hørsholm

Re: Malt profil NEIPA

Indlæg af Mikle »

Jeg bestille nogle og ser på dem:) tak for hjælpen
Brugeravatar
MichaelBG
Indlæg: 3
Tilmeldt: 11. jan 2021, 15:50
Geografisk sted: Hillerød

Re: Malt profil NEIPA

Indlæg af MichaelBG »

Hej @Mikle,

Jeg vil også prøve en NEIPA og leder efter gode tips - så hvordan er din blevet?
*--------------------------------------------------------*
"Öl är hälsa - hälsa ofta" - som de siger hinsidan ;-)
Knet
Indlæg: 497
Tilmeldt: 16. okt 2017, 19:58
Geografisk sted: Ballerup

Re: Malt profil NEIPA

Indlæg af Knet »

Hej Michael,

Har ikke selv prøvet neipa, men ilt ef jo dens fjende nummer et, hvilket
Jf denne artikel allerede starter ved om man vælger flaked eller malted. Bare et hint
https://beermaverick.com/how-to-reduce- ... hazy-ipas/" onclick="window.open(this.href);return false;

Vh. Kenneth
Brugeravatar
MichaelBG
Indlæg: 3
Tilmeldt: 11. jan 2021, 15:50
Geografisk sted: Hillerød

Re: Malt profil NEIPA

Indlæg af MichaelBG »

Tak Kenneth,

God artikel - så er det jo godt at jeg netop er ved at få gang i fad-løsningen :-)
*--------------------------------------------------------*
"Öl är hälsa - hälsa ofta" - som de siger hinsidan ;-)
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Malt profil NEIPA

Indlæg af admin »

20 til 30% havregryn og resten pilsner malt, det er helt godt :)

Sendt fra min IN2013 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
grøntoft
Indlæg: 680
Tilmeldt: 18. sep 2014, 08:32
Geografisk sted: Fjerritslev

Re: Malt profil NEIPA

Indlæg af grøntoft »

Jeg prøvede opskriften som henvist til, men med 70 % pale ale, 20 % wheat malt og 10 % havregryn.

Det er første gang at det har taget en lille halv time for mig at sparge, så man må sige at hveden og havregrynene har vist sit værd ;)

I alt 7,4 kg. Gæret under tryk med tormod kveik.
Kogehumle mandarina bavaria 10 g.
Tørhumle Sabroe 100 g

Gæret i 3 dage og humle i.
Tørhumlet i 3 dage - og i dag(!) skal jeg coldcrashe og så kan jeg smage i morgen. Glæder mig.

Den bliver hazy, det er der ingen tvivl om. Og farven kommer også. Konen sagde til mig da hun havde set gærtanken efter et døgn i gærskab: "Det dér kan du godt glemme, Det ligner lo**!!!" Hun blev klogere.
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
Brugeravatar
ThomasM
Indlæg: 200
Tilmeldt: 5. feb 2014, 19:09
Geografisk sted: Nordjylland, ulsted

Re: Malt profil NEIPA

Indlæg af ThomasM »

Hvordan blev den Så grøntoft?
/Thomas
grøntoft
Indlæg: 680
Tilmeldt: 18. sep 2014, 08:32
Geografisk sted: Fjerritslev

Re: Malt profil NEIPA

Indlæg af grøntoft »

ThomasM skrev:Hvordan blev den Så grøntoft?
Dejlig! Frugtig, lækker.

Nu skal den på fad men har ikke haft tiden til det. Men lækker, det er den.

Problemet er bare, at du ikke smager alkoholen. Så den kommer snigende...
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"