Hej !
Nogen som kan diske op med en god opskrift på en lidt blomsteragtig/citrus ale uden
den store bitterhed, måske er vi ovre i en Amerikansk ale ? ,har dog forsøgt og synes
stadig at mine bryg bliver for bitre. Brygger normalt allgrain i spande op 10 / 15 l.
Nogen forslag ?
Hjælp til opskrift
Redaktør: Co-Admin
Re: Hjælp til opskrift
Uden at gi den som professor ud i øl brygningens ædle kunst, men jeg er selv begyndt at komme mindre mængder i ca 30 min i stedet for de “normale” 60 min. for at opnå den bitterhed jeg ønsker.
Så giver jeg den gas med 2x humle 5-10 min før kogning er slut.
Det giver mere smag uden den kraftige bitterhed, håber det giver mening.
Der er også en helt ny verden, der er ved at åbne sig for mig, tørhumling!
Der er meget spændende og virkelig en på smags opleveren. Prøv det det, kan varmt anbefales.
Så giver jeg den gas med 2x humle 5-10 min før kogning er slut.
Det giver mere smag uden den kraftige bitterhed, håber det giver mening.
Der er også en helt ny verden, der er ved at åbne sig for mig, tørhumling!
Der er meget spændende og virkelig en på smags opleveren. Prøv det det, kan varmt anbefales.
Nu med 13 bryg på cv`et. Og 1 stuck mash.
Bryganlæg: Brewster Beacon 40
Mit Hjærte har holdt, hvad det loved engang:
at briste i Solskin og gylden Sang,
at fylde sig helt som et Bæger af Duft
med sitrende Lys og ukrænkelig Luft.
Bryganlæg: Brewster Beacon 40
Mit Hjærte har holdt, hvad det loved engang:
at briste i Solskin og gylden Sang,
at fylde sig helt som et Bæger af Duft
med sitrende Lys og ukrænkelig Luft.
Re: Hjælp til opskrift
Hopstand/whirlpool. Køl til 80 grader, smid humle i, lade det være der 20 minutter. Det giver ikke ret meget bitterhed.
-
- Indlæg: 1167
- Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
- Geografisk sted: Højelse 4623
Re: Hjælp til opskrift
Det kan meget vel være dit vand der er skyld i for høj bitterhed, køler du urten efter kogning?
Re: Hjælp til opskrift
Ja, jeg køler hele gryden (10 liter) i håndvasken med koldt vand fra hanen og is i vasken. Jeg bruger ikke en chiller, så der
går lang tid inden den rammer 20-25 grader.
Kan det være det som giver for stor bitterhed i nedkølingsprocessen ? ellers kører jeg opskrifterne slavisk med trin for trin
og kogning af humlen i de angivne minutter i opskriften.
går lang tid inden den rammer 20-25 grader.
Kan det være det som giver for stor bitterhed i nedkølingsprocessen ? ellers kører jeg opskrifterne slavisk med trin for trin
og kogning af humlen i de angivne minutter i opskriften.
-
- Indlæg: 1167
- Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
- Geografisk sted: Højelse 4623
Re: Hjælp til opskrift
Din smag og aromahumle tilføre bitterhed til temperaturen når under 80 grader