Chimay Blue Clone 8,4%
Chimay Blue Clone
Volume : 19 liters
Boil Volume : 26 liters
OG: 1085
BG: 1062
FG:
Alcohol: 8.4 % by vol.
Colour: 33 EBC (Copper / reddish brown)
Bitterness: 29 IBU
BU/GU: 0.34
Malt :
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 4800 g
Cara Pils 37 EBC 37 EBC 1100 g
Crystal Malt 135 135 EBC 200 g
Special B 230 EBC 230 EBC 220 g
Kandis (light) 0 EBC 500 g
Humle :
Cluster 6.7% alpha 20 g 90 minutes
Hallertauer Tradition 6% alpha 12 g 15 minutes
Styrian Golding 4.0% alpha 12 g 15 minutes
Saaz 2.8% alpha 30 g 1 minutes
Gær : 1762 Belgian Abbey
Fandt denne opskrift på maltmanden.dk
Er der nogen af jer der har erfaring med at brygge denne opskrift?
Min favorit øl ..af alle er nemlig Chimay Blue. Så at kunne prøve at “lave” min egen ville være ret fedt!
Chimay Blue Opskrift
Redaktør: Co-Admin
Chimay Blue Opskrift
Nu med 13 bryg på cv`et. Og 1 stuck mash.
Bryganlæg: Brewster Beacon 40
Mit Hjærte har holdt, hvad det loved engang:
at briste i Solskin og gylden Sang,
at fylde sig helt som et Bæger af Duft
med sitrende Lys og ukrænkelig Luft.
Bryganlæg: Brewster Beacon 40
Mit Hjærte har holdt, hvad det loved engang:
at briste i Solskin og gylden Sang,
at fylde sig helt som et Bæger af Duft
med sitrende Lys og ukrænkelig Luft.
Re: Chimay Blue Opskrift
Har forsøgt at sætte opskriften ind i BeerCalc.
Jeg kan ikke finde “kandis” i programmet.
Er der en der kan hjælpe?
Mit forsøg ligger som “Chimay Blue Clone”.
Det virker som om der er et eller andet jeg ikke har styr på i BeerCalc...
Jeg kan ikke finde “kandis” i programmet.
Er der en der kan hjælpe?
Mit forsøg ligger som “Chimay Blue Clone”.
Det virker som om der er et eller andet jeg ikke har styr på i BeerCalc...
Nu med 13 bryg på cv`et. Og 1 stuck mash.
Bryganlæg: Brewster Beacon 40
Mit Hjærte har holdt, hvad det loved engang:
at briste i Solskin og gylden Sang,
at fylde sig helt som et Bæger af Duft
med sitrende Lys og ukrænkelig Luft.
Bryganlæg: Brewster Beacon 40
Mit Hjærte har holdt, hvad det loved engang:
at briste i Solskin og gylden Sang,
at fylde sig helt som et Bæger af Duft
med sitrende Lys og ukrænkelig Luft.
Re: Chimay Blue Opskrift
Hej HLP
Hvis jeg i BeerCalc skriver "kandis" under malttilsætningerne, så får jeg valget mellem "Kandis light" og Kandis dark", så det burde du også få.
Det ser desuden ud til, at du har fået et 0 for meget på din Pale malt mængde. Sletter du det, vil din bitterhed (IBU) rette sig fra 1 til 28, samtidig med at farven (EBC) også kommer til at se mere rigtig ud.
Du har stor forskel på dil boilvolumen (25 liter) og dit volumen, som du sætter til gæring (15 liter). Det kan selvfølgelig godt lade sig gøre, men det er hele 10 liter væske, du skal fordampe under kogning, hvilket jeg synes er meget. Opskriften i dit indlæg herover angiver et boilvolumen på 26 liter og 19 liter til gæring, så det er måske bare en trykfejl, da du udfyldte BeerCalc skemaet.
Håber det hjælper dig videre ...
Mvh Jakob
Hvis jeg i BeerCalc skriver "kandis" under malttilsætningerne, så får jeg valget mellem "Kandis light" og Kandis dark", så det burde du også få.
Det ser desuden ud til, at du har fået et 0 for meget på din Pale malt mængde. Sletter du det, vil din bitterhed (IBU) rette sig fra 1 til 28, samtidig med at farven (EBC) også kommer til at se mere rigtig ud.
Du har stor forskel på dil boilvolumen (25 liter) og dit volumen, som du sætter til gæring (15 liter). Det kan selvfølgelig godt lade sig gøre, men det er hele 10 liter væske, du skal fordampe under kogning, hvilket jeg synes er meget. Opskriften i dit indlæg herover angiver et boilvolumen på 26 liter og 19 liter til gæring, så det er måske bare en trykfejl, da du udfyldte BeerCalc skemaet.
Håber det hjælper dig videre ...
Mvh Jakob
Re: Chimay Blue Opskrift
Tak Jakob!
Det var til stor hjælp.
Nu ser det ud til at være et bryg, min begrænsede erfaring.
Modtager gerne vejledning og gode råd.
Det var til stor hjælp.
Nu ser det ud til at være et bryg, min begrænsede erfaring.
Modtager gerne vejledning og gode råd.
Nu med 13 bryg på cv`et. Og 1 stuck mash.
Bryganlæg: Brewster Beacon 40
Mit Hjærte har holdt, hvad det loved engang:
at briste i Solskin og gylden Sang,
at fylde sig helt som et Bæger af Duft
med sitrende Lys og ukrænkelig Luft.
Bryganlæg: Brewster Beacon 40
Mit Hjærte har holdt, hvad det loved engang:
at briste i Solskin og gylden Sang,
at fylde sig helt som et Bæger af Duft
med sitrende Lys og ukrænkelig Luft.
Re: Chimay Blue Opskrift
Nu har du styr på malt, humle og mæskning/kogning :)
En anden vigtig faktor er gærings-temperaturen for Chimay. Jeg kender den ikke, men jeg synes du skal finde den, og forsøge at overholde
God fornøjelse
Hilsen
Freund
En anden vigtig faktor er gærings-temperaturen for Chimay. Jeg kender den ikke, men jeg synes du skal finde den, og forsøge at overholde
God fornøjelse
Hilsen
Freund
Re: Chimay Blue Opskrift
Har snuset rundt på nettet og fundet en enkelt angivelse af gærings temperatur.
Det var 65F som er 18.33C
Den gær som jeg tænker på at bruge har i følge BeerCalc en min. temp på 18.3 og en max på 23.9
Til der bliver nedlagt forbud fra “direktøren for det hele” eller jeg får fat i et køleskab læs gærskab.
Så bliver der gæret på spisebordet. Her svinger temp mellem 18.9 og 19.9. Målt over 14 dage.
Det var 65F som er 18.33C
Den gær som jeg tænker på at bruge har i følge BeerCalc en min. temp på 18.3 og en max på 23.9
Til der bliver nedlagt forbud fra “direktøren for det hele” eller jeg får fat i et køleskab læs gærskab.
Så bliver der gæret på spisebordet. Her svinger temp mellem 18.9 og 19.9. Målt over 14 dage.
Nu med 13 bryg på cv`et. Og 1 stuck mash.
Bryganlæg: Brewster Beacon 40
Mit Hjærte har holdt, hvad det loved engang:
at briste i Solskin og gylden Sang,
at fylde sig helt som et Bæger af Duft
med sitrende Lys og ukrænkelig Luft.
Bryganlæg: Brewster Beacon 40
Mit Hjærte har holdt, hvad det loved engang:
at briste i Solskin og gylden Sang,
at fylde sig helt som et Bæger af Duft
med sitrende Lys og ukrænkelig Luft.
Re: Chimay Blue Opskrift
Som Freund skriver lyder det til at du har styr på det.
Selvom "direktøren for det hele" hos os ikke drikker øl synes hun det er hyggeligt at jeg brygger selv.
Men med en gærspand på spisebordet tror jeg sgu der vil blive trukket en streg i sandet . :-)
Du skal ikke regne at den kommer til at smage helt som en Chimay Blue,men det skal nok blive godt øl.
Bare klem på og lad os endelig høre om resultatet.
Selvom "direktøren for det hele" hos os ikke drikker øl synes hun det er hyggeligt at jeg brygger selv.
Men med en gærspand på spisebordet tror jeg sgu der vil blive trukket en streg i sandet . :-)
Du skal ikke regne at den kommer til at smage helt som en Chimay Blue,men det skal nok blive godt øl.
Bare klem på og lad os endelig høre om resultatet.