Alzheimers light

Besvar
Nordskov
Indlæg: 40
Tilmeldt: 2. nov 2015, 16:49

Alzheimers light

Indlæg af Nordskov »

Ivrig for at komme igang med min Chokostout glemte jeg regel nr 1.
"Check, check og dobbeltcheck."
Så jeg glemte naturligvis alt om de 500g havregryn, der står i opskriften, og som ikke var med i maltblandingen, men derimod stod (og står) trygt og godt i mit køkkenskab.
Brygget står nu og gærer på livet løs.
Hvad kan jeg gøre for at kompensere for den fylde og skum, havren skulle have tilført?
Jeg har overvejet laktose, men det kommer lidt an på, hvor langt den gærer ned og hvor meget restsukker, der er tilbage.
Flyball
Indlæg: 66
Tilmeldt: 8. mar 2018, 08:03
Geografisk sted: 4690

Re: Alzheimers light

Indlæg af Flyball »

Nordskov skrev:Ivrig for at komme igang med min Chokostout glemte jeg regel nr 1.
"Check, check og dobbeltcheck."
Så jeg glemte naturligvis alt om de 500g havregryn, der står i opskriften, og som ikke var med i maltblandingen, men derimod stod (og står) trygt og godt i mit køkkenskab.
Brygget står nu og gærer på livet løs.
Hvad kan jeg gøre for at kompensere for den fylde og skum, havren skulle have tilført?
Jeg har overvejet laktose, men det kommer lidt an på, hvor langt den gærer ned og hvor meget restsukker, der er tilbage.
Nyd det færdige resultat og så husk de havregryn næste gang, hvis du synes de mangler i den netop bryggede version !
TB
jandk
Indlæg: 155
Tilmeldt: 4. jan 2018, 19:51
Geografisk sted: 7100 Vejle

Re: Alzheimers light

Indlæg af jandk »

Laktose gør det ikke ud for havregryn. Laktosen søder kun.
Nordskov
Indlæg: 40
Tilmeldt: 2. nov 2015, 16:49

Re: Alzheimers light

Indlæg af Nordskov »

Flyball skrev:
Nordskov skrev:Ivrig for at komme igang med min Chokostout glemte jeg regel nr 1.
"Check, check og dobbeltcheck."
Så jeg glemte naturligvis alt om de 500g havregryn, der står i opskriften, og som ikke var med i maltblandingen, men derimod stod (og står) trygt og godt i mit køkkenskab.
Brygget står nu og gærer på livet løs.
Hvad kan jeg gøre for at kompensere for den fylde og skum, havren skulle have tilført?
Jeg har overvejet laktose, men det kommer lidt an på, hvor langt den gærer ned og hvor meget restsukker, der er tilbage.
Nyd det færdige resultat og så husk de havregryn næste gang, hvis du synes de mangler i den netop bryggede version !
Det er selvfølgelig en mulighed :D
Jeg tænkte bare, om der var en anden mulighed for at tilføre mundfylde under fermenteringen. Feks med laktose som jandk fraråder.

Jeg venter og ser, hvordan den bliver :)
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Alzheimers light

Indlæg af admin »

Fedt navn til din øl :)

Sendt fra min ONEPLUS A5010 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Nordskov
Indlæg: 40
Tilmeldt: 2. nov 2015, 16:49

Re: Alzheimers light

Indlæg af Nordskov »

admin skrev:Fedt navn til din øl :)

Sendt fra min ONEPLUS A5010 med Tapatalk
Takker :D
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"