Ivrig for at komme igang med min Chokostout glemte jeg regel nr 1.
"Check, check og dobbeltcheck."
Så jeg glemte naturligvis alt om de 500g havregryn, der står i opskriften, og som ikke var med i maltblandingen, men derimod stod (og står) trygt og godt i mit køkkenskab.
Brygget står nu og gærer på livet løs.
Hvad kan jeg gøre for at kompensere for den fylde og skum, havren skulle have tilført?
Jeg har overvejet laktose, men det kommer lidt an på, hvor langt den gærer ned og hvor meget restsukker, der er tilbage.
Alzheimers light
Re: Alzheimers light
Nyd det færdige resultat og så husk de havregryn næste gang, hvis du synes de mangler i den netop bryggede version !Nordskov skrev:Ivrig for at komme igang med min Chokostout glemte jeg regel nr 1.
"Check, check og dobbeltcheck."
Så jeg glemte naturligvis alt om de 500g havregryn, der står i opskriften, og som ikke var med i maltblandingen, men derimod stod (og står) trygt og godt i mit køkkenskab.
Brygget står nu og gærer på livet løs.
Hvad kan jeg gøre for at kompensere for den fylde og skum, havren skulle have tilført?
Jeg har overvejet laktose, men det kommer lidt an på, hvor langt den gærer ned og hvor meget restsukker, der er tilbage.
TB
Re: Alzheimers light
Laktose gør det ikke ud for havregryn. Laktosen søder kun.
Re: Alzheimers light
Det er selvfølgelig en mulighed :DFlyball skrev:Nyd det færdige resultat og så husk de havregryn næste gang, hvis du synes de mangler i den netop bryggede version !Nordskov skrev:Ivrig for at komme igang med min Chokostout glemte jeg regel nr 1.
"Check, check og dobbeltcheck."
Så jeg glemte naturligvis alt om de 500g havregryn, der står i opskriften, og som ikke var med i maltblandingen, men derimod stod (og står) trygt og godt i mit køkkenskab.
Brygget står nu og gærer på livet løs.
Hvad kan jeg gøre for at kompensere for den fylde og skum, havren skulle have tilført?
Jeg har overvejet laktose, men det kommer lidt an på, hvor langt den gærer ned og hvor meget restsukker, der er tilbage.
Jeg tænkte bare, om der var en anden mulighed for at tilføre mundfylde under fermenteringen. Feks med laktose som jandk fraråder.
Jeg venter og ser, hvordan den bliver :)
Re: Alzheimers light
Fedt navn til din øl :)
Sendt fra min ONEPLUS A5010 med Tapatalk
Sendt fra min ONEPLUS A5010 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Alzheimers light
Takker :Dadmin skrev:Fedt navn til din øl :)
Sendt fra min ONEPLUS A5010 med Tapatalk