All Grain brygning
All Grain brygning
Hej
Jeg har sammen med en kammerat brygget øl, et All Grain kit.
Vi har fuld opskriften, men noget er ikke helt som det skal være. Smagen er faktisk god, men det er ligesom at øllet mangler noget liv. Det skummer lidt, men ikke meget og der er ikke mange bobler i.
Grunden til at skriver her, er jeg gerne vil finde frem til fejlen.
Øllet er blevet omstikkes efter 10 dage, hvorefter det er stået 21 dage mere. Da vi skulle tappe øllet, har vi taget 2 gram sukker i hver flaske som er på en ½ liter. Efter tapning har øllet stået i 14 dage, hvorefter det skulle være klar til at drikke.
Hvor har vi fejlet henne? Har vi taget for lidt sukker i eller skal øllet står i længere tid for at danne mere kuldsyre?
MVH. Thomas
Jeg har sammen med en kammerat brygget øl, et All Grain kit.
Vi har fuld opskriften, men noget er ikke helt som det skal være. Smagen er faktisk god, men det er ligesom at øllet mangler noget liv. Det skummer lidt, men ikke meget og der er ikke mange bobler i.
Grunden til at skriver her, er jeg gerne vil finde frem til fejlen.
Øllet er blevet omstikkes efter 10 dage, hvorefter det er stået 21 dage mere. Da vi skulle tappe øllet, har vi taget 2 gram sukker i hver flaske som er på en ½ liter. Efter tapning har øllet stået i 14 dage, hvorefter det skulle være klar til at drikke.
Hvor har vi fejlet henne? Har vi taget for lidt sukker i eller skal øllet står i længere tid for at danne mere kuldsyre?
MVH. Thomas
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: All Grain brygning
I har brugt for lidt sukker til flaskningen og derfor virker øllet lidt dovent. Sukkermængden til karbonering afhænger af øltype og gæringstemperatur. Der findes skemaer hvor man kan aflæse/beregne sukkermængden.
https://haandbryg.dk/eftergaering.html
Jeg er lidt doven så jeg bruger 4-5gr sukker til mørke øl (porter, stout osv.) og 6-7gr sukker til lyse øl (pilsner, ales mm)
https://haandbryg.dk/eftergaering.html
Jeg er lidt doven så jeg bruger 4-5gr sukker til mørke øl (porter, stout osv.) og 6-7gr sukker til lyse øl (pilsner, ales mm)
keep it simple !
Re: All Grain brygning
Hvor irreterende!!! Vi har bare fuld opskriften og så er det virkelig noget lort når den ikke passer.
Vi har købt denne her øl type: https://www.danishoutdoor.dk/brygudstyr ... or-altbier
Der er vel ingen måde hvor på øllet kan reddes?
Vi har købt denne her øl type: https://www.danishoutdoor.dk/brygudstyr ... or-altbier
Der er vel ingen måde hvor på øllet kan reddes?
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: All Grain brygning
Jeg tror løbet er kørt ! og dog,Fc-andeby skrev:Hvor irreterende!!! Vi har bare fuld opskriften og så er det virkelig noget lort når den ikke passer.
Vi har købt denne her øl type: https://www.danishoutdoor.dk/brygudstyr ... or-altbier
Der er vel ingen måde hvor på øllet kan reddes?
Måske kan du åbne flaskerne en for en, komme en-to-tre sukkerknald (vej dem) i flasken og sætte kapsel på igen. Frygter dog at øllet vil skumme over når du kommer sukker i, men måske hvis øllet er kølet langt ned til 0-1 grader.
Hvis du lægger en mønt oven på kapslen når du åbner, kan du muligvis genbruge kapslen.
Jeg vil da gerne høre hvordan det går.
keep it simple !
Re: All Grain brygning
Jeg har patentprop på mine øl flasker.
Hvor gram sukker tror du der skal i på en halv liter?
Hvor gram sukker tror du der skal i på en halv liter?
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: All Grain brygning
Jeg ville se bort fra det du allerede har kommet i og så tilsætte 3 gram til hver flaske, det svarer til 6 gram pr liter. Stil så flaskerne lunt i en til to uger.Fc-andeby skrev:Jeg har patentprop på mine øl flasker.
Hvor gram sukker tror du der skal i på en halv liter?
keep it simple !
-
- Indlæg: 7
- Tilmeldt: 4. jun 2018, 22:47
Re: All Grain brygning
Husk karboneringen er ved 20 grader, jeg har været ude for helt det samme, ind i varmen to uger mere, og problemet var løst.
Re: All Grain brygning
4 gram sukker pr liter, burde altså sagtens kunne fornemmes. Jeg bruger 5,5 gram til mørke øl og 6 gram til lyse (8 til witbier).
Re: All Grain brygning
Nu har jeg lagt øllene på køl og i morgen går redningsaktionen i gang og så må vi se hvad der sker.
Jeg siger mange tak for hjælpen og vender tilbage om ca 14 dage med nyt.
Jeg siger mange tak for hjælpen og vender tilbage om ca 14 dage med nyt.
Re: All Grain brygning
Det lykkes mig at redde øllet.
Øllet kunne dog ikke undgå at skumme lidt over når jeg hældte sukker skulle i. Heldigvis havde jeg patentprop på flaskerne, så jeg kunne nå at lukke flaskerne, nogle af dem skummede dog over alligevel.
Øllet kunne dog ikke undgå at skumme lidt over når jeg hældte sukker skulle i. Heldigvis havde jeg patentprop på flaskerne, så jeg kunne nå at lukke flaskerne, nogle af dem skummede dog over alligevel.
Re: All Grain brygning
Lidt for sent, men for en anden gangs skyld:
Du kan undgå skum ved at opløse sukkeret i lidt vand og tilsætte det med en engangssprøjte.
VH
Søren
Du kan undgå skum ved at opløse sukkeret i lidt vand og tilsætte det med en engangssprøjte.
VH
Søren
Re: All Grain brygning
Lidt for sent, men for en anden gangs skyld:
Du kan undgå skum ved at opløse sukkeret i lidt vand og tilsætte det med en engangssprøjte.
VH
Søren
Du kan undgå skum ved at opløse sukkeret i lidt vand og tilsætte det med en engangssprøjte.
VH
Søren
Re: All Grain brygning
Også lidt sent, men man kunne evt bruge karboneringstabs. De opløses langsommere end en skefuld sukker tror jeg, og skummer derfor mindre.
Sendt fra min RNE-L21 med Tapatalk
Sendt fra min RNE-L21 med Tapatalk
Re: All Grain brygning
Det positive - udover at du har reddet øllet - er så, at du har kapslet på skum. Så ilt der kom ind ved åbning af flaske er væk :-)
Re: All Grain brygning
Jeg genopliver lige min gamle tråd.
Jeg har igen brygget ALL grain og det er en pilsner øl.
Jeg har igen problemer med den er doven. Jeg synes flasken giver en ordenlig lyd når jeg åbner patent proppen. Der er 7 gram sukker pr liter, er det ikke nok?
Vi lagt sukkeret direkte i flasken, burde det blive opløst på den måde?
Jeg synes ellers smagen er ok.
Jeg har igen brygget ALL grain og det er en pilsner øl.
Jeg har igen problemer med den er doven. Jeg synes flasken giver en ordenlig lyd når jeg åbner patent proppen. Der er 7 gram sukker pr liter, er det ikke nok?
Vi lagt sukkeret direkte i flasken, burde det blive opløst på den måde?
Jeg synes ellers smagen er ok.