Hjælp til opstart.
Jeg har prøvet at læse lidt her og der men søger hjælp
Jeg har lige fået et Lindr 40 K anlæg .
Jeg mangler grundlæggende viden til opstart.
Hvor lang til kan øllet holde sig i fustagen hvis jeg bruger kompressor ?
Kan i hjælpe ??
Lindr40 K
- KimJohansen
- Indlæg: 585
- Tilmeldt: 9. jan 2014, 11:04
- Geografisk sted: Frederiksberg
- Kontakt:
Re: Lindr40 K
En aftenTonny58 skrev:Hjælp til opstart.
Jeg har prøvet at læse lidt her og der men søger hjælp
Jeg har lige fået et Lindr 40 K anlæg .
Jeg mangler grundlæggende viden til opstart.
Hvor lang til kan øllet holde sig i fustagen hvis jeg bruger kompressor ?
Kan i hjælpe ??
KJ Brewing Company
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
Re: Lindr40 K
Tænker det afhænger af stil og din smag. Øllet starter med at ændre sig med det samme. Hvis du kigger på engelske Real ale så efterfyldes fadet med luft efterhånden som øllet skænkes. Jeg mener man regner tre dage som levetid. Men øllet smager ikke ens på dag et og tre. Personlig synes jeg en velskænket Best bitter smager bedst dag to. Men hvis det er tale om en øl hvor du har arbejdet på at have en frisk humleprofil vil det være meget trist at ødelægge den med ilt.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
--------------------------
Mvh/Jon
8600 Silkeborg
Mvh/Jon
8600 Silkeborg
Re: Lindr40 K
Jon skrev:Tænker det afhænger af stil og din smag. Øllet starter med at ændre sig med det samme. Hvis du kigger på engelske Real ale så efterfyldes fadet med luft efterhånden som øllet skænkes. Jeg mener man regner tre dage som levetid. Men øllet smager ikke ens på dag et og tre. Personlig synes jeg en velskænket Best bitter smager bedst dag to. Men hvis det er tale om en øl hvor du har arbejdet på at have en frisk humleprofil vil det være meget trist at ødelægge den med ilt.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tak for svar.
Lyder lidt som jeg skal investerer i et co2 også,hvis det altså ikke er til fest hvor vi får tømt fustagerne.
Re: Lindr40 K
Kompressoren er primært beregnet til brug sammen med engangsfustager som keykeg og polykeg. I den slags kegs ligger øllet i en indersæk og kommer ikke i kontakt med luften som presses ind. Luften ligger imellem membranen som indeholder øllet og den ydre skal af plast. Bruger man den slags fade sammen med kompressoren er der ingen forringelse af kvaliteten eller risiko for infektion.Tonny58 skrev:Hjælp til opstart.
Jeg har prøvet at læse lidt her og der men søger hjælp
Jeg har lige fået et Lindr 40 K anlæg .
Jeg mangler grundlæggende viden til opstart.
Hvor lang til kan øllet holde sig i fustagen hvis jeg bruger kompressor ?
Kan i hjælpe ??
Hvis du bruger cornelius som de fleste håndbryggere så er det smartest med en co2 flaske, med mindre du altid drikker et helt fad af gangen :-)
/Thomas
---
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
Re: Lindr40 K
Tak. For svar,.morfmir skrev:Kompressoren er primært beregnet til brug sammen med engangsfustager som keykeg og polykeg. I den slags kegs ligger øllet i en indersæk og kommer ikke i kontakt med luften som presses ind. Luften ligger imellem membranen som indeholder øllet og den ydre skal af plast. Bruger man den slags fade sammen med kompressoren er der ingen forringelse af kvaliteten eller risiko for infektion.Tonny58 skrev:Hjælp til opstart.
Jeg har prøvet at læse lidt her og der men søger hjælp
Jeg har lige fået et Lindr 40 K anlæg .
Jeg mangler grundlæggende viden til opstart.
Hvor lang til kan øllet holde sig i fustagen hvis jeg bruger kompressor ?
Kan i hjælpe ??
Hvis du bruger cornelius som de fleste håndbryggere så er det smartest med en co2 flaske, med mindre du altid drikker et helt fad af gangen :-)
/Thomas
Jeg er ikke begyndt at brygge endnu, men har tænkt mig at melde mig til et kursus for at lære lidt om det.
Jeg synes bare det er svært at finde bryggerier der har øl på KeyKegs,
Kan i henvise til nogen.
På forhånd tak.