Systemforståelse fadøl

For de hjemme bryggere der vil bygge en fed hjemmebar, men der er også plads til de der ikke brygger øl :-)
Besvar
Thage
Indlæg: 1442
Tilmeldt: 3. okt 2015, 10:37
Geografisk sted: Allerød

Systemforståelse fadøl

Indlæg af Thage »

Hmm hvad er det lige for en smag de mener?

http://www.business.dk/foedevarer/carls ... -i-danmark" onclick="window.open(this.href);return false;


Sent from my iPhone using Tapatalk
Brugeravatar
Sloth
Indlæg: 93
Tilmeldt: 1. jan 2012, 17:59

Re: Systemforståelse fadøl

Indlæg af Sloth »

http://finans.dk/live/erhverv/ECE903903 ... ctxref=ext" onclick="window.open(this.href);return false;
Thage
Indlæg: 1442
Tilmeldt: 3. okt 2015, 10:37
Geografisk sted: Allerød

Re: Systemforståelse fadøl

Indlæg af Thage »

Æh... Der står det samme...

Igen hvorfor kommer smagen, hvad er det? Hvad er ændret? Er det noget det alm. Hjemmebrygger setup kan være udsat for?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Thage
Indlæg: 1442
Tilmeldt: 3. okt 2015, 10:37
Geografisk sted: Allerød

Re: Systemforståelse fadøl

Indlæg af Thage »

Fandt dette...
https://skafte.dk/draughtmasterfustage.php" onclick="window.open(this.href);return false;


Sent from my iPhone using Tapatalk
Brugeravatar
KimJohansen
Indlæg: 585
Tilmeldt: 9. jan 2014, 11:04
Geografisk sted: Frederiksberg
Kontakt:

Re: Systemforståelse fadøl

Indlæg af KimJohansen »

Thage skrev:Fandt dette...
https://skafte.dk/draughtmasterfustage.php" onclick="window.open(this.href);return false;


Sent from my iPhone using Tapatalk
Det er næppe det gamle Draughtmaster system, primært til privat kunder, som de vil erobre markedet med. Men det er da interessant at Carlsberg, tilsyneladende ikke har styr på tapningen, siden deres øl oxideres på uge efter anstik.
Thage
Indlæg: 1442
Tilmeldt: 3. okt 2015, 10:37
Geografisk sted: Allerød

Re: Systemforståelse fadøl

Indlæg af Thage »

KimJohansen skrev:
Thage skrev:Fandt dette...
https://skafte.dk/draughtmasterfustage.php" onclick="window.open(this.href);return false;


Sent from my iPhone using Tapatalk
Det er næppe det gamle Draughtmaster system, primært til privat kunder, som de vil erobre markedet med. Men det er da interessant at Carlsberg, tilsyneladende ikke har styr på tapningen, siden deres øl oxideres på uge efter anstik.
Nej, men de skriver om 20l og navnet er det samme - så var for at prøve at forstå tanken bag. Og de skriver jo at tilførslen af kulsyre ødelægger øllet... Må tilstå jeg ikke oplever det samme...


Sent from my iPhone using Tapatalk
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Systemforståelse fadøl

Indlæg af søreno »

Tror I ikke, at det egentlig er fordi fustagen overkarboneres? Der burde ikke komme andet end co2 ned i fustagen og hvis det er fordi det oxideres er det vel mere et problem når fustagen fyldes. Det kan et nyt fadølsanlæg vel ikke gøre meget ved.

Sendt fra min Nexus 5 med Tapatalk
Guldborg
Indlæg: 11
Tilmeldt: 23. mar 2016, 13:41

Re: Systemforståelse fadøl

Indlæg af Guldborg »

Det er det her system til barer, cafe'er, restauranter med videre som de taler om:

http://www.draughtmaster.com/#Equipment" onclick="window.open(this.href);return false;
Vedhæftede filer
DraughtMaster.JPG
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4741
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Systemforståelse fadøl

Indlæg af Borg »

Der står at det er med engangsfustager.
Et gæt kunne være at fustagerne har en pose indeni, som øllet er i.
I stedet for at trykke CO2 ind i fustagen så det kommer i berøring med øllet, kunne de trykke almindelig luft i udenfor posen. Dermed opnår man en upåvirket øl, en besparelse i CO2, og alligevel trykket ud af systemet.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
KimJohansen
Indlæg: 585
Tilmeldt: 9. jan 2014, 11:04
Geografisk sted: Frederiksberg
Kontakt:

Re: Systemforståelse fadøl

Indlæg af KimJohansen »

Yep ala KeyKegs. Måske er problemet med de tidligere fade at der ikke i alle tilfælde har været anvendt Co2, men kompressor luft. Og så holder øllet ikke længe.
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Systemforståelse fadøl

Indlæg af admin »

KimJohansen skrev:Yep ala KeyKegs. Måske er problemet med de tidligere fade at der ikke i alle tilfælde har været anvendt Co2, men kompressor luft. Og så holder øllet ikke længe.
Nej det er ikke tilfældet. Men at fadølsanlægget har været møj beskidt er en helt anden snak, det er rent salgs snak fra Carlsberg.

Brygget ved Fri Bryg - Naturligvis
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Benjamin
Indlæg: 826
Tilmeldt: 7. nov 2011, 11:14

Re: Systemforståelse fadøl

Indlæg af Benjamin »

jeg oplever at hvis man køber et glas fadøl i dk, er det ofte en tynd, fortivlet drøm om øl, der mere ligner og smager som ...min mistanke er at butikkerne køber fortyndet øl tænkt til stadion og festival drikeri.?
Brugeravatar
Tiedt
Indlæg: 652
Tilmeldt: 14. jun 2009, 22:37
Geografisk sted: Roskilde
Kontakt:

Re: Systemforståelse fadøl

Indlæg af Tiedt »

-Desuden slår de meget på at deres anlæg holder øllet koldt... Jeg ved ikke så meget om fadøls anlæg men har da set flere typer som køler øllet på vej fra fustagen og ikke direkte på fustagen. Mon ikke også at der ligger lidt af hemmeligheden gemt her. Måske køles der på de nye fustager hele vejen gennem logistikken?
Vh. Christian Tiedt
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
Besvar

Tilbage til "Hjemmebar"