Maltmølle

Alt i udstyr, flasker, Keg´s, osv.
Besvar
Cep459
Indlæg: 7
Tilmeldt: 31. jan 2017, 17:32

Maltmølle

Indlæg af Cep459 »

Kigger på en maltmølle , kan se kenwood har en mølle til min køkkenmaskine , så kunne jeg måske kombinere , valsning af malt , og grov mel , øl og brød spænder jo godt sammen
Nogen der prøvet den ?


Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4741
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Maltmølle

Indlæg af Borg »

Mel er korn der bliver malet, mens malt skal valses. Det er to vidt forskellige processer, som jeg tvivler din køkkenmaskine kan gøre.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Nimbus39
Indlæg: 3392
Tilmeldt: 27. jun 2010, 09:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)
Kontakt:

Re: Maltmølle

Indlæg af Nimbus39 »

Jeg har både kornmølle og maltvalse - det er 2 meget forskellige processer (og resultater) så jeg vil ikke anbefale at man bruger en kornmølle til valsning ;-)
Men jeg vil tro det godt kunne virke...
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Maltmølle

Indlæg af Truntebryg »

Idealt så skal maltkærnen kun "knækkes" i 3-4 stykker og så - så lidt mel som muligt ;-)

Kan den det - så er det jo fint.
peos
Indlæg: 727
Tilmeldt: 1. dec 2011, 22:09

Re: Maltmølle

Indlæg af peos »

Truntebryg skrev:Idealt så skal maltkærnen kun "knækkes" i 3-4 stykker og så - så lidt mel som muligt ;-)

Kan den det - så er det jo fint.
Jeg ville da mene, at det ideelle er, at kærnerne knækkes i så mange stykker som muligt, samtidig med at skallerne er hele. Det må lette omsætningen af stivelse til sukker og udvaskningen af sukkeret, at kernerne er så findelte som muligt, og er skallerne hele, undgås stuck mash.
Dalmoseosebryg
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: Maltmølle

Indlæg af Dalmoseosebryg »

Jeg har prøvet den Kenwood det giver for meget mel selv på groveste trin
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Maltmølle

Indlæg af Truntebryg »

peos skrev:Jeg ville da mene, at det ideelle er, at kærnerne knækkes i så mange stykker som muligt, samtidig med at skallerne er hele. Det må lette omsætningen af stivelse til sukker og udvaskningen af sukkeret, at kernerne er så findelte som muligt, og er skallerne hele, undgås stuck mash.
Det er da rigtigt, har også set bryggerier hvor "malt sækkene" på lageret var mel !!!

MEN jeg kører med 1,3mm valsebrede og knækker derfor kun kærnerne - hvis jeg brygger < 5% alc. og er omhyggelig så får jeg bekymrende > 96% efficiency.

Alm. hurtig bryg ligger på 93% mæske efficiency, så jeg har ikke de store problemer med at trække sukkeret ud af klumperne ;-)

For fin malt - har tendens til at give langsom sparge hsatighed, og det har jeg ikke tålmodighed til. Jeg sparger 18L vand igennem 5 kg malt på ca. 10 minutter - og har således ca. 26L boil-volume.
peos
Indlæg: 727
Tilmeldt: 1. dec 2011, 22:09

Re: Maltmølle

Indlæg af peos »

Taler vi mæskeeffektivitet eller bryghuseffektivitet?
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Maltmølle

Indlæg af Truntebryg »

Mæske - da det er den eneste "vigtige" efficiency, forstået på den måde at her har valsning, emzyner osv. jo en vis indvirkning...

Brewhouse eff er jo blot spild her og der ... oh det er for længe siden jeg har brygget, kan faktisk ikke huske hvad min Brewhouse efficiency er ;-(
Besvar

Tilbage til "Udstyr"