Jeps, og første brug er ved at være karboneret - lover godt... Kan tydeligt smage der ikk er samme mængde kalkTruntebryg skrev:Nåå - det var det du mente ... Ja det er lige meget ;-)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jeps, og første brug er ved at være karboneret - lover godt... Kan tydeligt smage der ikk er samme mængde kalkTruntebryg skrev:Nåå - det var det du mente ... Ja det er lige meget ;-)
Mht lys mørk osv. Hvor ville i sætte grænsen? Er lidt usikker på om jeg skal gå efter 70/30 eller 60/40 på en med ebc 14,7...Truntebryg skrev:Det kommer godt nok an på hvor i KBH, Tåstrup og omegn har MEGET hårdt vand.haku823 skrev:Nogle af jer har nævnt 70% RO + 30% postevand (København som jeg mener har læst er blandingsvand fra forskellige værker).
Hvilken pH rammer i ca.? Har ingen pH strips og vil gerne brygge en belgisk dark strong (Abbey) i dag.
Hvis jeg skulle gætte på et blandings forhold - så 70% RO vand til lyse øl 60% til mørke og 50% til sorte.
Hvis du har ekstra hårdt vand - så 80-70-60 %
Mine tal er kommet ud fra det omtalte vandbehandlings program. Under alle omstændigheder - så er lidt fortyndet vand meget bedre end ufortyndet. pH rammer jeg typisk inden for +/- 0,05 men jeg regulere også den sidste milimeter med syre ;-) med typisk 1-1,5 ml til 30L vand.
Gik jeg også efter, men hvor går grænsen så til mellem og mørk?Truntebryg skrev:Ah 15 EBC er i min optik stadig en lys øl ;-)