Aurora IPA banan

Redaktør: Co-Admin

Besvar
Brugeravatar
porteren
Indlæg: 181
Tilmeldt: 2. nov 2012, 21:16
Geografisk sted: Brønshøj/Vanløse

Aurora IPA banan

Indlæg af porteren »

Jeg har gæret min første(jeg har brygget i snart 12 år) IPA med en Burton ale gær, som sikkert skulle have være fint, men temperaturen i min kælder har været for høj og øllet har været oppe og gære på ca. 24 grader og har fået en hvedeølsagtig banan smag.
Kan det reddes/maskeres inden for en uge?

Sendt fra min A0001 med Tapatalk
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Aurora IPA banan

Indlæg af admin »

Tør humle ?

Sendt fra min SM-G900F med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
porteren
Indlæg: 181
Tilmeldt: 2. nov 2012, 21:16
Geografisk sted: Brønshøj/Vanløse

Re: Aurora IPA banan

Indlæg af porteren »

Ja jeg har 100 gram Aurora, så jeg prøver sgu at lave en ekstrakt i 300ml vand med de 30 af dem og tørhumler med resten. Det er godt nok en 2013/14 høst tror jeg. Og måske egentlig lidt gammel til formålet. Men Vejers har jo været så flinke at suge luften ud, så vi prøver. Det kan kun gå den rigtige vej.

Sendt fra min A0001 med Tapatalk
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Aurora IPA banan

Indlæg af admin »

hvor mange liter har du brygget ?

Brygget ved Fri Bryg - Naturligvis
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
porteren
Indlæg: 181
Tilmeldt: 2. nov 2012, 21:16
Geografisk sted: Brønshøj/Vanløse

Re: Aurora IPA banan

Indlæg af porteren »

Det er bare et Cornelius.
Jeg lavede et ekstrakt med med en liter vand som kogte ind til ca. 600ml 15g i ca. 45 min og 20 de sidste 10. Og resten af pakken dampet i gazesok med kogt sten.
Kølede fadet ned et par timer og luftede co2 ud et par gange.
Op i badekaret og i med det hele stadig varmt.
Det skummende minimalt over, men det er helt klart allerede meget bedre øl nu. Bananen meget mindre tydelig og der er nu nok humleduft, -smag og bitterhed til at det kan forsvares at kalde det "euro" IPA. Selvom jeg stadig gerne så en mere ren gæringsprofil.
Fedt at sådan noget rent faktisk kan lykkedes.

Sendt fra min A0001 med Tapatalk
Brugeravatar
porteren
Indlæg: 181
Tilmeldt: 2. nov 2012, 21:16
Geografisk sted: Brønshøj/Vanløse

Re: Aurora IPA banan

Indlæg af porteren »

Næste gang skal jeg ikke over 20 grader med den gær.
Men det er efter min erfaring ret generelt med de fleste ale gær.

Sendt fra min A0001 med Tapatalk
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Aurora IPA banan

Indlæg af Truntebryg »

Nu skriver du 20C - tænker så lige om "folket" måler omgivelses temperatur - eller om de måler inde i spanden ?

Hvis jeg havde en gær som helst ikke skulle over 20C - så ville jeg sætte termostaten på 18°C da temperaturen i midten af ballonen formodentlig vil være 1-1½ C varmere .. ;-)
Thage
Indlæg: 1442
Tilmeldt: 3. okt 2015, 10:37
Geografisk sted: Allerød

Re: Aurora IPA banan

Indlæg af Thage »

Truntebryg skrev:Nu skriver du 20C - tænker så lige om "folket" måler omgivelses temperatur - eller om de måler inde i spanden ?

Hvis jeg havde en gær som helst ikke skulle over 20C - så ville jeg sætte termostaten på 18°C da temperaturen i midten af ballonen formodentlig vil være 1-1½ C varmere .. ;-)
Har nu taget chancen på en isoleret probe på siden og sat til 19, hvor den køler ved 19,5 - netop for at holde den under 20, men i den varme ende af 15-20 grader scala


Sent from my iPhone using Tapatalk
Brugeravatar
porteren
Indlæg: 181
Tilmeldt: 2. nov 2012, 21:16
Geografisk sted: Brønshøj/Vanløse

Re: Aurora IPA banan

Indlæg af porteren »

Det har som oftest været sådan at temperaturen i min kælder normalt ligger ret stabilt omkring de 18 grader så jeg ikke har behøvet at have styring på mine ale. Men det har åbenbart haft ændret sig fandt jeg ud af lidt for sent. Da der var en wiener i køleskabet så måtte den bare stå på gulvet selvom termostrimlen på spanden sagde 23-24 stykker.
Den skulle måske have haft nogle kolde våde omslag eller en balje koldt vand at stå i.

Sendt fra min A0001 med Tapatalk
Besvar

Tilbage til "14A. English IPA"