Frække torskenakker
Frække torskenakker
Jeg fik sådan lyst til at lave en gang "Frække Torskenakker" i torsdags og belært af sidste gang (Fruen og ungerne syntes det var ALT for bittert/surt) erstattede jeg eddike med 1 dl Esbjerg Blond - så måtte jeg jo drikke resten til maden ;-)
Men hvorom alting var, så var det yderst vellykket (også selvom jeg kom til at putte 2 sp karry i).
Jeg har ikke kunnet finde opskriften på nettet, men havde den i en afskrift fra min Mor :-)
Så jeg ville lige dele den med øl-folket.
800 g torskenakker (eller torske filet)
2 stk. porrer
Torsken saltes i 10 min. skylles af og duppes.
Porre skæres i ca. 1 cm tykke skiver og blancheres (gem vandet)
Sovs:
1 sp fransk sennep (jeg bruger Dijon)
1 sp karry
2 sp eddike (kan erstattes af 1 dl wit)
2 sp oliven olie
5 sp koncentreret tomat pure
1 dl piskefløde
Lidt porrevand
Ingredienserne til sovsen blandes i en gryde ved lav varme.
Torsk placeres i smurt ildfast fad og sovsen fordeles over den.
Del porrer oven på og læg et par klatter smør.
Bages 30 min. ved 200 grader (varmluft)
Men hvorom alting var, så var det yderst vellykket (også selvom jeg kom til at putte 2 sp karry i).
Jeg har ikke kunnet finde opskriften på nettet, men havde den i en afskrift fra min Mor :-)
Så jeg ville lige dele den med øl-folket.
800 g torskenakker (eller torske filet)
2 stk. porrer
Torsken saltes i 10 min. skylles af og duppes.
Porre skæres i ca. 1 cm tykke skiver og blancheres (gem vandet)
Sovs:
1 sp fransk sennep (jeg bruger Dijon)
1 sp karry
2 sp eddike (kan erstattes af 1 dl wit)
2 sp oliven olie
5 sp koncentreret tomat pure
1 dl piskefløde
Lidt porrevand
Ingredienserne til sovsen blandes i en gryde ved lav varme.
Torsk placeres i smurt ildfast fad og sovsen fordeles over den.
Del porrer oven på og læg et par klatter smør.
Bages 30 min. ved 200 grader (varmluft)
Senest rettet af Michal 16. mar 2015, 19:32, rettet i alt 1 gang.
Udstyr:
2 x Nimbus 29 el-gryder
2 x modstrøms køler
2 x cirkulations pumper
2 x Nimbus 29 el-gryder
2 x modstrøms køler
2 x cirkulations pumper
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Frække torskenakker
Interessant opskrift, men skal der også porter i ?Del porter oven på og læg et par klatter smør.
Bages 30 min. ved 200 grader (varmluft)
keep it simple !
Re: Frække torskenakker
Hej Fjorgensen!
Tak for det :-)
Porter rettet til Porre
Tak for det :-)
Porter rettet til Porre
Udstyr:
2 x Nimbus 29 el-gryder
2 x modstrøms køler
2 x cirkulations pumper
2 x Nimbus 29 el-gryder
2 x modstrøms køler
2 x cirkulations pumper
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Frække torskenakker
Hvad serverer du til ?
Kartofler, ris, brød eller noget helt andet ?
Sædvanligvis serverer jeg kartofler til kogt torsk, men kan ikke lige forestille mig det til den sovs i opskriften. Måske tager jeg fejl ?
Kartofler, ris, brød eller noget helt andet ?
Sædvanligvis serverer jeg kartofler til kogt torsk, men kan ikke lige forestille mig det til den sovs i opskriften. Måske tager jeg fejl ?
keep it simple !
Re: Frække torskenakker
Min favorit kartoffel er Asparges kartoffel, og det er den jeg helst serverer til denne ret. Almindelige kartofler har jeg også brugt, men det er ikke helt så godt.
Men måske jeg skulle prøve ris en gang, det havde jeg ikke tænkt på.
Men måske jeg skulle prøve ris en gang, det havde jeg ikke tænkt på.
Udstyr:
2 x Nimbus 29 el-gryder
2 x modstrøms køler
2 x cirkulations pumper
2 x Nimbus 29 el-gryder
2 x modstrøms køler
2 x cirkulations pumper
Re: Frække torskenakker
Det skal prøves. Lyder lækkert
Sendt fra min OnePlus One
Sendt fra min OnePlus One
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Frække torskenakker
Ja, så er retten prøvet og spist og det var en success må jeg sige, sikken mange roser jeg fik af køkkenchefen :-) det smagte rigtigt godt.
Jeg brugte et stykke torsk (midterstykke) som jeg fjernede skindet på inden jeg satte retten i øvnen. Næste gang vil jeg nok bruge en torskefillet og så måske rulle den sammen inden jeg lægger den i fadet, det er for at slippe for benene. Jeg havde ingen witt men brugte ca 1 dl af min ale + en spsk eddike og så glemte jeg smørklatterne, men resultatet var fint.
Ti stjerner her fra :-)
Jeg brugte et stykke torsk (midterstykke) som jeg fjernede skindet på inden jeg satte retten i øvnen. Næste gang vil jeg nok bruge en torskefillet og så måske rulle den sammen inden jeg lægger den i fadet, det er for at slippe for benene. Jeg havde ingen witt men brugte ca 1 dl af min ale + en spsk eddike og så glemte jeg smørklatterne, men resultatet var fint.
Ti stjerner her fra :-)
keep it simple !
Re: Frække torskenakker
:-)
Ja, de smørklatter glemmer jeg altså også tit.
Men dejligt at det faldt i god jord, så er jeg ikke helt alene ;-)
Ja, de smørklatter glemmer jeg altså også tit.
Men dejligt at det faldt i god jord, så er jeg ikke helt alene ;-)
Udstyr:
2 x Nimbus 29 el-gryder
2 x modstrøms køler
2 x cirkulations pumper
2 x Nimbus 29 el-gryder
2 x modstrøms køler
2 x cirkulations pumper
Re: Frække torskenakker
Rigtig lækkert - fungerer også fint med en IPA :-)
Re: Frække torskenakker
Dejligt! Tak for tippet med IPA
Udstyr:
2 x Nimbus 29 el-gryder
2 x modstrøms køler
2 x cirkulations pumper
2 x Nimbus 29 el-gryder
2 x modstrøms køler
2 x cirkulations pumper