Kombinering af mad og øl og omvendt.
af Fotojensen » 13. dec 2013, 21:49
Sad lige og ville bage et godt brød i min støbejernesgryde og finder ud af at jeg er løbet tør for tørgær, så kom det fra kæresten "kan du ikke bare bruge noget af den ale gær her i køleren?"
Tja... Her skal jeg da lige spørge i forummet, kan det lade sig gøre?
Venligst Tommy The problem with the world is that everyone is a few drinks behind "Humphrey Bogart" LEV livet, det er til for det samme.
-
Fotojensen
-
- Indlæg: 631
- Tilmeldt: 6. mar 2012, 23:45
- Geografisk sted: Odense sø
af The Ratcatcher » 13. dec 2013, 22:17
Ja da. I gamle dage fik bryggerne deres gær fra bagerne, det er vist på tide at give noget tilbage :D
Fólkvangr Bryghus
-

The Ratcatcher
-
- Indlæg: 111
- Tilmeldt: 20. jun 2013, 17:58
af Fotojensen » 13. dec 2013, 22:50
Ja men så bliver det til et dejligt ale brød a'la støbejern i ovn :) Tak for tippet, så er det også på tide at komme igang da det skal hæve 12 timer på køl.
Venligst Tommy The problem with the world is that everyone is a few drinks behind "Humphrey Bogart" LEV livet, det er til for det samme.
-
Fotojensen
-
- Indlæg: 631
- Tilmeldt: 6. mar 2012, 23:45
- Geografisk sted: Odense sø
af Dyrholm » 18. jan 2015, 21:35
Hej
Ved godt de ter et gammelt indlæg. Men jeg har lige bruget nogle gærrester fra første omstikning til at bage rugbrød med. Den rugbrødsblanding fra netto, istedet for for det gær de anbefaler brugte jeg 5 Spsk gær rester.
Det fungerede rigtig godt.
Mvh Jacob
-
Dyrholm
-
- Indlæg: 1
- Tilmeldt: 16. sep 2014, 11:07
af Krogh » 19. jan 2015, 06:40
Hm, interessant... Tror jeg vil forsøge mig med et IPA brød så snart jeg skal tappe øl fra gærspanden ;-)
Sendt fra min GT-I9506 med Tapatalk
Jacob Krogh
-

Krogh
-
- Indlæg: 634
- Tilmeldt: 1. mar 2013, 20:19
- Geografisk sted: Aabybro, Ryaa
-
af morfmir » 21. jan 2015, 12:36
Krogh skrev:Hm, interessant... Tror jeg vil forsøge mig med et IPA brød så snart jeg skal tappe øl fra gærspanden ;-)
Sendt fra min GT-I9506 med Tapatalk
Du skal være opmærksom på at gæren kan optage en del bitterstoffer i meget humlede øl. Det skal du lige have med ift. hvilket brød du planlægger at bage. Jeg har også bagt brød med øl gær flere gange. Hvis det er et langtidshævet brød skal der ikke så meget til. Et par tsk fuld passer fint. /Thomas
--- Imod tåber kæmper selv guder forgæves
-
morfmir
-
- Indlæg: 673
- Tilmeldt: 16. dec 2008, 22:55
- Geografisk sted: Mørkøv
Tilbage til Mad og øl & øl i mad
Hvem er online
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst
|
|