Side 1 af 4

Sous Vide

: 14. sep 2012, 22:55
af BeerMan
Jeg vil da lige slå et lille slag for Sous Vide herinde !
Jeg tror at mange håndbryggere kan relatere til Sous Vide da det på sin vis minder meget om brygning, idet man har en væske med en specifik temperatur !
Jeg har i det seneste år eksperimenteret en del med lige netop denne tilberednings form, og er blevet rigtig glad for denne !

Bemærk denne roastbeef. Det er utroligt hvor lidt væske der løber fra denne ! Faktisk blev den tilberedet i en riskoger med en UT200 thermostat relæ, og er nog stadig på top 3 over de mest fantastiske stykker kød jeg har spist :)
http://sousvidemaster.dk
Billede

Velbekomme !

Sous Vide

: 15. sep 2012, 09:16
af Vakker
Jeg har også lavet en del i min elgryde. Jeg kan godt li rødt kød og på den måde kan jeg få det møreste røde/rosa kød. Skal man have gæster kan det jo også forbereder før, så man kun skal brune kødet af på en pande inden servering. Det er vejen til den perfekt stegte bøf hver gang.

Re: Sous Vide

: 15. sep 2012, 10:02
af BeerMan
Ja, der er mange fordele ved SV. Jeg kan også godt li at man ikke skal ha maden klar på et bestemt tidspunkt. Hvis gæsterne bliver lidt sent eller man bare lige vil vente en halv time mere, så betyder det ikke noget :)

Jeg fik vist ikke fortalt at jeg har eksperimenteret lidt med Sous Vide i en køletaske, bare for at se om det kunne lade sig gøre. Jeg har prøvet med steaks og laks. Begge forsøg hvor jeg tilberedte en i køletasken og en i vandbadet ! Det kom der nogle forbløffende gode resultater ud af. Læs mere her !
http://sousvidemaster.dk/SVdiy.php
Billede

Re: Sous Vide

: 15. sep 2012, 10:17
af Haslund
pid.jpg
pid.jpg (64.3 KiB) Vist 32468 gange
Jeg har sidste år købt ovenstående PID men bruger den altså kun i forbindelse med ølbrygning.
Den koster selvfølgelig mere end en UT men jeg er faktisk ret glad for den.

Re: Sous Vide

: 15. sep 2012, 10:55
af BeerMan
Haslund skrev:
pid.jpg
Jeg har sidste år købt ovenstående PID men bruger den altså kun i forbindelse med ølbrygning.
Den koster selvfølgelig mere end en UT men jeg er faktisk ret glad for den.
Niice, der er jo også en verden til forskel fra UT200, men desværre er prisen også
!
Må jeg være fræk at spørge hvorfor du ikke har benyttet den til SV ? Det er da oplagt !

Re: Sous Vide

: 15. sep 2012, 11:00
af Haslund
Jeg ved ikke om der nogle gode vegetar opskrifter til SV så jeg tror at jeg holder mig til øl ;-)

Re: Sous Vide

: 15. sep 2012, 11:10
af JakobVels
Nu er jeg jo den glade ejer af en Braumeister.

Hovedopbygningen i den er en beholder med varmelegeme, cirkulationspumpe og en pid controller.

Det kunne være den skulle køre en gang sous vide en dag.

Re: Sous Vide

: 15. sep 2012, 11:26
af BeerMan
Haslund skrev:Jeg ved ikke om der nogle gode vegetar opskrifter til SV så jeg tror at jeg holder mig til øl ;-)
Ja det gir selvfølgelig meget mening :) Er du 100% vegetar :) eller kan du spise fisk ?

Re: Sous Vide

: 15. sep 2012, 11:26
af BeerMan
JakobVels skrev:Nu er jeg jo den glade ejer af en Braumeister.

Hovedopbygningen i den er en beholder med varmelegeme, cirkulationspumpe og en pid controller.

Det kunne være den skulle køre en gang sous vide en dag.
Det vil være oplagt :)

Re: Sous Vide

: 15. sep 2012, 16:55
af admin
BeerMan skrev:Jeg vil da lige slå et lille slag for Sous Vide herinde !
Jeg tror at mange håndbryggere kan relatere til Sous Vide da det på sin vis minder meget om brygning, idet man har en væske med en specifik temperatur !
Jeg har i det seneste år eksperimenteret en del med lige netop denne tilberednings form, og er blevet rigtig glad for denne !

Bemærk denne roastbeef. Det er utroligt hvor lidt væske der løber fra denne ! Faktisk blev den tilberedet i en riskoger med en UT200 thermostat relæ, og er nog stadig på top 3 over de mest fantastiske stykker kød jeg har spist :)
http://sousvidemaster.dk
Billede

Velbekomme !
Hvilken temperatur lavede du det ved ? jeg har selv før lavet en culotte ved 64°C i 24 timer og den var da mør, men kunne da godt have været mere mør, så næste gang får den 32 timer.

Re: Sous Vide

: 15. sep 2012, 17:27
af BeerMan
58,5 grader i 12 timer ! Det er et sweetspot for roast her i huset :)

Man skal helst ikke over 60 grader når det gælder oksekød, så kan det blive lidt sejt og trist !

Sous Vide

: 15. sep 2012, 17:56
af Vakker
Culotte på 56 i otte timer. Var super mør. Alt kød er mørt hvis man skærer det rigtigt, tynde skiver og har grill bestik. ;-) det fede er jo at man kan putte alverdens grønsager i posen for at give smag.

Sv: Sous Vide

: 15. sep 2012, 18:16
af admin
Jeg havde købt mit kød i brugsen, der er også forskel på kvaliteten af kød. Jeg husker også galt- den var kun i 12 timer ved ca 58 siger chefen.

Sendt fra min GT-I9100 med Tapatalk2

Re: Sous Vide

: 11. nov 2012, 17:52
af Tryfuss
er det ok at nedsænke "føleren" fra UT200 i vandet?

Sv: Sous Vide

: 11. nov 2012, 18:48
af admin
Min var nede i vandet

Sendt fra min GT-I9100 med Tapatalk2