Kombinering af mad og øl og omvendt.
af BeerMan » 14. sep 2012, 21:55
Jeg vil da lige slå et lille slag for Sous Vide herinde ! Jeg tror at mange håndbryggere kan relatere til Sous Vide da det på sin vis minder meget om brygning, idet man har en væske med en specifik temperatur ! Jeg har i det seneste år eksperimenteret en del med lige netop denne tilberednings form, og er blevet rigtig glad for denne ! Bemærk denne roastbeef. Det er utroligt hvor lidt væske der løber fra denne ! Faktisk blev den tilberedet i en riskoger med en UT200 thermostat relæ, og er nog stadig på top 3 over de mest fantastiske stykker kød jeg har spist :) http://sousvidemaster.dk Velbekomme !
Duff beer for me Duff beer for you, Ill have a duff you have one too.
-

BeerMan
-
- Indlæg: 508
- Tilmeldt: 2. jul 2009, 07:06
- Geografisk sted: Vejle
-
af Vakker » 15. sep 2012, 08:16
Jeg har også lavet en del i min elgryde. Jeg kan godt li rødt kød og på den måde kan jeg få det møreste røde/rosa kød. Skal man have gæster kan det jo også forbereder før, så man kun skal brune kødet af på en pande inden servering. Det er vejen til den perfekt stegte bøf hver gang.
Med Venlig Hilsen Anders Hansen
-
Vakker
-
- Indlæg: 130
- Tilmeldt: 26. jan 2011, 22:00
- Geografisk sted: Frederikshavn
af BeerMan » 15. sep 2012, 09:02
Ja, der er mange fordele ved SV. Jeg kan også godt li at man ikke skal ha maden klar på et bestemt tidspunkt. Hvis gæsterne bliver lidt sent eller man bare lige vil vente en halv time mere, så betyder det ikke noget :) Jeg fik vist ikke fortalt at jeg har eksperimenteret lidt med Sous Vide i en køletaske, bare for at se om det kunne lade sig gøre. Jeg har prøvet med steaks og laks. Begge forsøg hvor jeg tilberedte en i køletasken og en i vandbadet ! Det kom der nogle forbløffende gode resultater ud af. Læs mere her ! http://sousvidemaster.dk/SVdiy.php
Senest rettet af BeerMan 15. sep 2012, 10:33, rettet i alt 1 gang.
Duff beer for me Duff beer for you, Ill have a duff you have one too.
-

BeerMan
-
- Indlæg: 508
- Tilmeldt: 2. jul 2009, 07:06
- Geografisk sted: Vejle
-
af Haslund » 15. sep 2012, 09:17

- pid.jpg (64.3 KiB) Vist 22540 gange
Jeg har sidste år købt ovenstående PID men bruger den altså kun i forbindelse med ølbrygning. Den koster selvfølgelig mere end en UT men jeg er faktisk ret glad for den.
-

Haslund
-
- Indlæg: 323
- Images: 0
- Tilmeldt: 16. mar 2007, 07:02
- Geografisk sted: 3400 Hillerød
-
af BeerMan » 15. sep 2012, 09:55
Haslund skrev:pid.jpg Jeg har sidste år købt ovenstående PID men bruger den altså kun i forbindelse med ølbrygning. Den koster selvfølgelig mere end en UT men jeg er faktisk ret glad for den.
Niice, der er jo også en verden til forskel fra UT200, men desværre er prisen også ! Må jeg være fræk at spørge hvorfor du ikke har benyttet den til SV ? Det er da oplagt !
Duff beer for me Duff beer for you, Ill have a duff you have one too.
-

BeerMan
-
- Indlæg: 508
- Tilmeldt: 2. jul 2009, 07:06
- Geografisk sted: Vejle
-
af Haslund » 15. sep 2012, 10:00
Jeg ved ikke om der nogle gode vegetar opskrifter til SV så jeg tror at jeg holder mig til øl ;-)
-

Haslund
-
- Indlæg: 323
- Images: 0
- Tilmeldt: 16. mar 2007, 07:02
- Geografisk sted: 3400 Hillerød
-
af JakobVels » 15. sep 2012, 10:10
Nu er jeg jo den glade ejer af en Braumeister.
Hovedopbygningen i den er en beholder med varmelegeme, cirkulationspumpe og en pid controller.
Det kunne være den skulle køre en gang sous vide en dag.
-
JakobVels
-
- Indlæg: 222
- Tilmeldt: 9. dec 2007, 20:02
- Geografisk sted: 2800
af BeerMan » 15. sep 2012, 10:26
Haslund skrev:Jeg ved ikke om der nogle gode vegetar opskrifter til SV så jeg tror at jeg holder mig til øl ;-)
Ja det gir selvfølgelig meget mening :) Er du 100% vegetar :) eller kan du spise fisk ?
Duff beer for me Duff beer for you, Ill have a duff you have one too.
-

BeerMan
-
- Indlæg: 508
- Tilmeldt: 2. jul 2009, 07:06
- Geografisk sted: Vejle
-
af BeerMan » 15. sep 2012, 10:26
JakobVels skrev:Nu er jeg jo den glade ejer af en Braumeister.
Hovedopbygningen i den er en beholder med varmelegeme, cirkulationspumpe og en pid controller.
Det kunne være den skulle køre en gang sous vide en dag.
Det vil være oplagt :)
Duff beer for me Duff beer for you, Ill have a duff you have one too.
-

BeerMan
-
- Indlæg: 508
- Tilmeldt: 2. jul 2009, 07:06
- Geografisk sted: Vejle
-
af admin » 15. sep 2012, 15:55
BeerMan skrev:Jeg vil da lige slå et lille slag for Sous Vide herinde ! Jeg tror at mange håndbryggere kan relatere til Sous Vide da det på sin vis minder meget om brygning, idet man har en væske med en specifik temperatur ! Jeg har i det seneste år eksperimenteret en del med lige netop denne tilberednings form, og er blevet rigtig glad for denne ! Bemærk denne roastbeef. Det er utroligt hvor lidt væske der løber fra denne ! Faktisk blev den tilberedet i en riskoger med en UT200 thermostat relæ, og er nog stadig på top 3 over de mest fantastiske stykker kød jeg har spist :) http://sousvidemaster.dk Velbekomme !
Hvilken temperatur lavede du det ved ? jeg har selv før lavet en culotte ved 64°C i 24 timer og den var da mør, men kunne da godt have været mere mør, så næste gang får den 32 timer.
-

admin
- Site Admin
-
- Indlæg: 4753
- Images: 447
- Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
- Geografisk sted: 7080 Børkop
af BeerMan » 15. sep 2012, 16:27
58,5 grader i 12 timer ! Det er et sweetspot for roast her i huset :)
Man skal helst ikke over 60 grader når det gælder oksekød, så kan det blive lidt sejt og trist !
Duff beer for me Duff beer for you, Ill have a duff you have one too.
-

BeerMan
-
- Indlæg: 508
- Tilmeldt: 2. jul 2009, 07:06
- Geografisk sted: Vejle
-
af Vakker » 15. sep 2012, 16:56
Culotte på 56 i otte timer. Var super mør. Alt kød er mørt hvis man skærer det rigtigt, tynde skiver og har grill bestik. ;-) det fede er jo at man kan putte alverdens grønsager i posen for at give smag.
Med Venlig Hilsen Anders Hansen
-
Vakker
-
- Indlæg: 130
- Tilmeldt: 26. jan 2011, 22:00
- Geografisk sted: Frederikshavn
af admin » 15. sep 2012, 17:16
Jeg havde købt mit kød i brugsen, der er også forskel på kvaliteten af kød. Jeg husker også galt- den var kun i 12 timer ved ca 58 siger chefen.
Sendt fra min GT-I9100 med Tapatalk2
-

admin
- Site Admin
-
- Indlæg: 4753
- Images: 447
- Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
- Geografisk sted: 7080 Børkop
af Tryfuss » 11. nov 2012, 17:52
er det ok at nedsænke "føleren" fra UT200 i vandet?
Rene "Den Glade Brygger" Sørensen
-

Tryfuss
-
- Indlæg: 989
- Tilmeldt: 8. jan 2011, 12:22
- Geografisk sted: 9870 Sindal
-
af admin » 11. nov 2012, 18:48
Min var nede i vandet
Sendt fra min GT-I9100 med Tapatalk2
-

admin
- Site Admin
-
- Indlæg: 4753
- Images: 447
- Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
- Geografisk sted: 7080 Børkop
Tilbage til Mad og øl & øl i mad
Hvem er online
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst
|
|