Nu hvor vi er gået i Kirsten Hyttemeier tilstand vil jeg lige give mit besyv med...
Favoritten i dette hus er den her:
http://www.dr.dk/DR2/camillaplum/boller ... 094657.htm tilpasset til "lokal smag"
Vi bruger lidt roasted barley i brødet for at give det en flot farve, og det almindelige sirup er udskiftet med enten maltsirup eller svensk brødsirup (en blanding af 80% malt- og 20% normal sirup) eller også udelader vi det helt.
Surdejen som vi har haft nogle år er lavet på grahamsmel (og fodres med det) for så kan den bruges til både hvidt brød og rugbrød. Man behøver ikke tage noget af rugbrødsdejen og tilsætte den til surdejen, bare man sørger for at holde surdejen godt fodret. Den ligner af og til "mosevand" når man åbner den, men det betyder ikke noget, bare rør i den og giv den noget frisk "mad" så kører den fint igen. Den klarer sig fint i køleskabet i 2-3 uger hvis den er fodret godt. Sådan har vores overlevet flere ferier, alternativt kan man fryse surdejen ned - det gør den lidt sløv men den kan godt overleve det.
Vi bruger også surdejen til pizzabunde med rugmel, det kan varmt anbefales.
Der er en ganske god opskrift på surdej her:
http://www.dr.dk/DR2/camillaplum/boller ... 092425.htmEt lille tvist er at vi også maler vores eget mel, så det smager fantastisk! (og samtidig er det dejligt at have mange forskellige slags korn på lager så man kan bage brød med andet end det kedelige mel man kan købe i danske butikker)
Vi bruger de "rigtige" silikonebelagte rugbrødsforme, så slipper brødet nemt formen og der er ingen risiko ved at lade brødet hæve i formen.
Hvis man bruger metalforme til langtidshævning af surdejsbrød kan syren i dejen ætse formen og give en bismag af metal. Man kan også bruge træbageforme (som i dette hus er hjemmelavede) med det er lidt mere besværligt.
Dem der vil se mere om de tosserier der foregår her i huset (udover ølbrygning) kan se mere på vores blog:
http://www.landly.dk/blog