Skal have gæster imorgen og vil lave flæskesteg ell. lign. i grillen...havde tænkt mig at marinere med noget stout - nogen erfaringer / ideer ??
Peter.
øl i grillen
- beerbuster
- Indlæg: 739
- Tilmeldt: 23. jun 2008, 21:45
- Geografisk sted: Odense
øl i grillen
Med venlig hilsen.
Peter
Omstikning...just say no !..
"He was a wise man who invented beer.
Plato "
Peter
Omstikning...just say no !..
"He was a wise man who invented beer.
Plato "
Re: øl i grillen
Foe en tre ugers tid siden marinerede jeg en hel oksemørbrad (ca. 1 kg) med en røget stout (den jeg kalder Smokie Joe i log'en på min hjemmeside).
Jeg lavede marinaden af ½ liter stout, en halv dl olivenolie, en god spsk vineddike, et par friske laurbærblade, et par stængler frisk timian og oregano, tre halverede fed hvidløg, nogle hele peberkorn og salt. Det hele i en plasticpose som lukkes så tæt til, at kødet hele tiden ligger i marinaden. Marinér gerne mindst et halvt døgn i køleskab før den skal på grillen.
Man kunne fint smage stouten i kødet, uden at det var for voldsomt. Også den røgede smag fra stouten var i kødet (og det var ikke fra kullene, da jeg har gasgril). Gæsterne fandt den god og spændende.
Jeg har tidilgere marineret et helt kalkunbryst, dog ikke med øl. Men det er også dejligt kød at marinere og helstege.
Jeg lavede marinaden af ½ liter stout, en halv dl olivenolie, en god spsk vineddike, et par friske laurbærblade, et par stængler frisk timian og oregano, tre halverede fed hvidløg, nogle hele peberkorn og salt. Det hele i en plasticpose som lukkes så tæt til, at kødet hele tiden ligger i marinaden. Marinér gerne mindst et halvt døgn i køleskab før den skal på grillen.
Man kunne fint smage stouten i kødet, uden at det var for voldsomt. Også den røgede smag fra stouten var i kødet (og det var ikke fra kullene, da jeg har gasgril). Gæsterne fandt den god og spændende.
Jeg har tidilgere marineret et helt kalkunbryst, dog ikke med øl. Men det er også dejligt kød at marinere og helstege.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: øl i grillen
Uhmmmm! Det lyder rigtigt lækkert! Jeg skal have gæster næste weekend, og de er lidt besværlige, så det gælder om at overraske. Jeg stjæler lige din opskrift ;-)
Re: øl i grillen
Stjæl du bare løs ;-)telma skrev:Uhmmmm! Det lyder rigtigt lækkert! Jeg skal have gæster næste weekend, og de er lidt besværlige, så det gælder om at overraske. Jeg stjæler lige din opskrift ;-)
Og fortæl endelig, om de blev overraskede...
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: øl i grillen
Du kan også prøve en dobbelt flæskesteg.
Den ene var marineret i porter.
Du kan evt. læse mere på Grillguru
Den ene var marineret i porter.
Du kan evt. læse mere på Grillguru