øl i grillen

Kombinering af mad og øl og omvendt.
Besvar
Brugeravatar
beerbuster
Indlæg: 739
Tilmeldt: 23. jun 2008, 21:45
Geografisk sted: Odense

øl i grillen

Indlæg af beerbuster »

Skal have gæster imorgen og vil lave flæskesteg ell. lign. i grillen...havde tænkt mig at marinere med noget stout - nogen erfaringer / ideer ??

Peter.
Med venlig hilsen.
Peter

Omstikning...just say no !..

"He was a wise man who invented beer.
Plato "
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4741
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: øl i grillen

Indlæg af Borg »

Foe en tre ugers tid siden marinerede jeg en hel oksemørbrad (ca. 1 kg) med en røget stout (den jeg kalder Smokie Joe i log'en på min hjemmeside).
Jeg lavede marinaden af ½ liter stout, en halv dl olivenolie, en god spsk vineddike, et par friske laurbærblade, et par stængler frisk timian og oregano, tre halverede fed hvidløg, nogle hele peberkorn og salt. Det hele i en plasticpose som lukkes så tæt til, at kødet hele tiden ligger i marinaden. Marinér gerne mindst et halvt døgn i køleskab før den skal på grillen.
Man kunne fint smage stouten i kødet, uden at det var for voldsomt. Også den røgede smag fra stouten var i kødet (og det var ikke fra kullene, da jeg har gasgril). Gæsterne fandt den god og spændende.

Jeg har tidilgere marineret et helt kalkunbryst, dog ikke med øl. Men det er også dejligt kød at marinere og helstege.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
telma
Indlæg: 4
Tilmeldt: 21. nov 2010, 11:39

Re: øl i grillen

Indlæg af telma »

Uhmmmm! Det lyder rigtigt lækkert! Jeg skal have gæster næste weekend, og de er lidt besværlige, så det gælder om at overraske. Jeg stjæler lige din opskrift ;-)
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4741
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: øl i grillen

Indlæg af Borg »

telma skrev:Uhmmmm! Det lyder rigtigt lækkert! Jeg skal have gæster næste weekend, og de er lidt besværlige, så det gælder om at overraske. Jeg stjæler lige din opskrift ;-)
Stjæl du bare løs ;-)
Og fortæl endelig, om de blev overraskede...
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Robert
Indlæg: 247
Tilmeldt: 27. okt 2007, 18:44
Geografisk sted: Hillerød

Re: øl i grillen

Indlæg af Robert »

Du kan også prøve en dobbelt flæskesteg.
P1010032 (Small).JPG
P1010044 (Small).JPG
Den ene var marineret i porter.

Du kan evt. læse mere på Grillguru
Besvar

Tilbage til "Mad og øl & øl i mad"