Kombinering af mad og øl og omvendt.
af Clploug » 29. okt 2015, 19:57
Halløj øleksperter :)
Jeg elsker øl. Jeg elsker chokolade.
Jeg har prøvet at lave chokoladerne med øl, dog uden jeg store ølsmag. Så nu tænker jeg at prøve med de rå ingredienser.
En metode kunne være at lave et udtræk af humle eller malt i vodka og så blande det med marcipan eller en ganache.
Måske kan man også tilsætte ingredienserne rå eller lave en kombination.
Hvis I har flere ideer, tager jeg gerne imod dem :)
-

Clploug
-
- Indlæg: 191
- Tilmeldt: 27. mar 2010, 18:17
- Geografisk sted: Strøby Egede, Køge
af Fornitz » 29. okt 2015, 20:08
Tænkte man kunne koge en stout/porter ind til den bliver godt tyk og fed og så putte den i.
Hilsen Frederik Fornitz
-

Fornitz
-
- Indlæg: 412
- Tilmeldt: 16. jan 2013, 12:20
- Geografisk sted: IPAville
af Clploug » 29. okt 2015, 20:13
Ja, ikke nogen dum ide.
Den skal bare ikke være for bitter. For bitterheden bliver meget koncentreret når den koges ind.
Man kan selvfølgelig også bruge maltekstrakt.
-

Clploug
-
- Indlæg: 191
- Tilmeldt: 27. mar 2010, 18:17
- Geografisk sted: Strøby Egede, Køge
af Fornitz » 29. okt 2015, 21:05
Rigtigt nok, det er ikke her man skal ud i en IIPA, men man kan jo prøve sig frem med forskellige øl.
Man kan selvfølgelig også bare bruge ekstrakt, men tror nu der vil være nogle flere lag i at bruge en færdig øl
-

Fornitz
-
- Indlæg: 412
- Tilmeldt: 16. jan 2013, 12:20
- Geografisk sted: IPAville
af Clploug » 29. okt 2015, 21:18
Helt enig.
-

Clploug
-
- Indlæg: 191
- Tilmeldt: 27. mar 2010, 18:17
- Geografisk sted: Strøby Egede, Køge
af MonkeyBrew » 29. okt 2015, 21:33
En af mine brygger homes lavede en sirup af en Stout for en uges tid siden. Den skulle efter sigende være rigtig god. Så giv gas i kogeriet. ;)
-

MonkeyBrew
-
- Indlæg: 4421
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
- Geografisk sted: 8670 LÃ¥sby
af Fornitz » 30. okt 2015, 08:13
Har også haft lavet en marinade af en 0.7 bu/Gu sød imp Stout til en oksemørbrad og syntes ikke der var noget problem med bitterheden, men der er selvfølgelig også noget mere at arbejde med i sådan en dreng end der er i en chokolade skal. Men kunne være rigtig spændende at forsøge sig med. Tænker også man jo kunne bruge forskellige øl typer. Altså måske en let røget eller sådan.
Og man behøver jo ikke ofre en hel øl man kan jo tage en smule og koge ind så der bare er nok til en smule chokolader og så smage om det fungerer. Så har man ikke brugt unødigt meget øl, chokolade eller tid.
Hilsen Frederik Fornitz
-

Fornitz
-
- Indlæg: 412
- Tilmeldt: 16. jan 2013, 12:20
- Geografisk sted: IPAville
af Nimbus39 » 31. okt 2015, 08:52
Brown Ale er rigtig god til indkogning, bruger den ofte til min hjemmelavede øl is.
-

Nimbus39
-
- Indlæg: 3393
- Tilmeldt: 27. jun 2010, 09:52
- Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)
-
af Broder Jacob » 31. okt 2015, 14:05
PB Peter Beier Chokolade laver en trøffelkugle på Jacobsen Brown Ale.
Øl= en masse i en energisk fart Omregnet En masse øl i en fart= energi
-

Broder Jacob
-
- Indlæg: 495
- Tilmeldt: 4. okt 2013, 18:33
- Geografisk sted: Emmabodavej 19f, 4450 Jyderup
Tilbage til Mad og øl & øl i mad
Hvem er online
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst
|
|