Rugbrød af mæsk

Kombinering af mad og øl og omvendt.

Rugbrød af mæsk

Indlægaf Munchen88 » 26. jul 2019, 16:44

Hej

Når vi nu brygger fordi vi kan og nyder det færdige resultat synes jeg faktisk det er synd at smide den fine mæsk på møddingen.

Er der nogen der har en opskrift på rugbrød med mæsk?




Sent from my iPhone using Tapatalk
Munchen88
 
Indlæg: 11
Tilmeldt: 18. apr 2019, 08:31

Re: Rugbrød af mæsk

Indlægaf Sloth » 26. jul 2019, 17:03

Brugeravatar
Sloth
 
Indlæg: 90
Tilmeldt: 1. jan 2012, 17:59
Geografisk sted: 7470, Karup

Re: Rugbrød af mæsk

Indlægaf Munchen88 » 27. jul 2019, 06:54

Masser af gode sager men desværre ingen rugbrød


Sent from my iPhone using Tapatalk
Munchen88
 
Indlæg: 11
Tilmeldt: 18. apr 2019, 08:31

Re: Rugbrød af mæsk

Indlægaf Flyball » 27. jul 2019, 07:39

Munchen88 skrev:Masser af gode sager men desværre ingen rugbrød


Det bliver vel aldrig "rigtigt" rugbrød lavet på byg/hvede, men nærmere et slags groft franskbrød eller tilsvarende

Dem jeg (konen) har bagt er blevet super fine, der er hvedemelet blevet udskiftet med resterne fra brygget. Det får en let skrøbelig konsistens, grundet de mange store kærner, men det lever vi med og nyder, at der er et mindre spild ved brygningen og dejligt brød
TB
Flyball
 
Indlæg: 57
Tilmeldt: 8. mar 2018, 08:03
Geografisk sted: 4690

Re: Rugbrød af mæsk

Indlægaf Munchen88 » 27. jul 2019, 08:00

Det kan du have ret i.

Der var en opskrift på mæsk mel i det andet link. Det tror jeg vil prøver som erstatning for normal mel.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Munchen88
 
Indlæg: 11
Tilmeldt: 18. apr 2019, 08:31

Re: Rugbrød af mæsk

Indlægaf Munchen88 » 9. aug 2019, 05:26

Mæsk mel tager lang tid men ventetiden værd.

Vi forsøgte også at bruge den rene mæsk blandet med hvedemel olie gær og vand. Det var også godt. Ingen opskrift men sådan lidt på slump. 1/2 pakke gær. Husk salt. Dejen skal være lind uden at være tør. Sådan lidt elastikagtig


Sent from my iPhone using Tapatalk
Munchen88
 
Indlæg: 11
Tilmeldt: 18. apr 2019, 08:31

Re: Rugbrød af mæsk

Indlægaf Freund » 9. aug 2019, 11:20

Man bruger vel ølgær til mæsk-brød? :)
Freund
 
Indlæg: 236
Images: 1
Tilmeldt: 16. aug 2017, 20:15
Geografisk sted: 7400 Herning

Re: Rugbrød af mæsk

Indlægaf HLP » 6. apr 2020, 18:22

Jeg har også kompostering som hobby.
Mine orm er helt vilde med malten fra mine bryg.
Men et brød er nu jeg er blevet obs på det helt klart en mulighed. Tak for det.
Nu med 7 bryg på cv`et.
Bryganlæg: Brewster Beacon 40

Mit Hjærte har holdt, hvad det loved engang:
at briste i Solskin og gylden Sang,
at fylde sig helt som et Bæger af Duft
med sitrende Lys og ukrænkelig Luft.
HLP
 
Indlæg: 34
Tilmeldt: 8. dec 2019, 14:13
Geografisk sted: Ormslev

Re: Rugbrød af mæsk

Indlægaf Knet » 6. apr 2020, 20:35

Jeg har brugt masken direkte i brød nogle gange som “kerner”. Det bliver udemærket. De er ret våde og suger ikke væde til sig skal man lige være obs på.

I rugbrød har jeg aldrig brugt det, men jeg har to brød over lige nu, hvor kernerne (knækket hvede og rug) netop ligger i blød natten over i det surdej og den mængde vand der skal bruges. Der suger kernerne væden til sig. Og man kunne jo bruge den opskrift og så bare reducere mængden af vand, når nu masken kommer gennemvædet fra start? Jeg bager ofte rugbrød og kan se om jeg kan ramme en brygdag, så det kan prøves af. Rugbrød skal det nok blive. Der er masser af rugmel i :-)

Og ellers kan man dehydrere masken i ovn eller dehydrator og så bruge det som groft mel efter at have malet det. Søg evt. på “dehydrate spend grain”. Der er masser af bud på anvendelse på engelske sider. Dette mel kan sikkert fint anvendes som delelement irugbrød mv. dog nok kun som delelement. Hæveevne og næringsværdi er nok ikke så høj.

Tror jeg sætter dehydrator over næste brygdag også....

Vh. Kenneth.
Knet
 
Indlæg: 320
Tilmeldt: 16. okt 2017, 18:58
Geografisk sted: Ballerup

Re: Rugbrød af mæsk

Indlægaf Loxia » 7. apr 2020, 12:24

Jeg tror det vil være velegnet til dyrkning af østershatte, men jeg har ikke fået taget mig sammen til at prøve endnu.
Loxia
 
Indlæg: 10
Tilmeldt: 11. sep 2017, 09:14


Tilbage til Mad og øl & øl i mad

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster