Sous Vide

Kombinering af mad og øl og omvendt.

Re: Sous Vide

Indlægaf janriis » 29. maj 2013, 15:08

Men så bør jeg vel kunne bruge min Auberins Syl-2352 istedet?
så er det bare hvordan.
Venlig "Pilsen"

Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
janriis
 
Indlæg: 1418
Images: 4
Tilmeldt: 23. sep 2008, 19:23
Geografisk sted: Nykøbing F.

Re: Sous Vide

Indlægaf El Toro Diablo » 29. maj 2013, 23:37

janriis skrev:Men så bør jeg vel kunne bruge min Auberins Syl-2352 istedet?
så er det bare hvordan.


jeg har så WS-1500EB
http://www.auberins.com/index.php?main_page=product_info&cPath=13&products_id=42

den er lidt mere plug/play...
Varmt øl til frosne mænd,
Og varmt øl til trætte,
For varmt øl er kroppens ven,
Og sindet kan det lette.

-Røde Orm

bryg
øl: 19
cider: 8
mjød: 6
Sake: 1
Brugeravatar
El Toro Diablo
 
Indlæg: 119
Tilmeldt: 16. mar 2013, 13:39
Geografisk sted: Vanløse

Re: Sous Vide

Indlægaf Krogh » 30. maj 2013, 22:19

Bruger selv elgryden med indbygget temp controller... Den holder fin stabil temperatur.
tager stikprøver på vandtemperatur en gang imellem med ekstra termometer, som viser den ligger hvor den skal.

Har ikke en vacuumpresser, så bruger fryseposer der kan klare temperaturen med en god knude på og uden alt for meget luft.
Det har virket indtil nu ;)
Jacob Krogh
Brugeravatar
Krogh
 
Indlæg: 631
Tilmeldt: 1. mar 2013, 20:19
Geografisk sted: Aabybro, Ryaa

Re: Sous Vide

Indlægaf janriis » 2. jul 2013, 11:53

Hej alle

Har nu efterhånden fået lavet en del sous vide, senest en culotte som fik 12 timer på 56 grader. Min Auber SYL-2352 holdt fint temperaturen på de 56, hvis jeg indstillede den til 54,5, men med en RTD sensor burde jeg vil kunne holde temp indenfor +/- 1 grad eller hur ?. Hvis jeg stiller den på 56 grader, så spæner min 30 liters elgryde derudaf og rammer 59-62 grader.

Tænker at det måske er elgryden, der som en anden supertanker bliver ved med at varme i lang tid efter den er slukket ?
Venlig "Pilsen"

Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
janriis
 
Indlæg: 1418
Images: 4
Tilmeldt: 23. sep 2008, 19:23
Geografisk sted: Nykøbing F.

Re: Sous Vide

Indlægaf Krogh » 4. jul 2013, 19:41

janriis skrev:Hej alle

Har nu efterhånden fået lavet en del sous vide, senest en culotte som fik 12 timer på 56 grader. Min Auber SYL-2352 holdt fint temperaturen på de 56, hvis jeg indstillede den til 54,5, men med en RTD sensor burde jeg vil kunne holde temp indenfor +/- 1 grad eller hur ?. Hvis jeg stiller den på 56 grader, så spæner min 30 liters elgryde derudaf og rammer 59-62 grader.

Tænker at det måske er elgryden, der som en anden supertanker bliver ved med at varme i lang tid efter den er slukket ?

Jep det er det. Havde samme problem med min elgryde og opvarmingen.
Løste det dog til dels med en STC-1000 og en solarpumpe, ved at smide sensoren ned til tappehanen hvor den målte afgangen på vandet imens det blev pumpet rundt.
Smed et termometer i vandet sammen med STC-1000, og fik den kalibreret til de 56,5 grader. Mener jeg satte den til at trigger på 55 grader og så steg temp til 57 grader max og faldte så igen til 55.

STC-1000 kan jo med 0,3 graders forskel begynde at varme eller køle... Men læste på et andet forum omkring temperatur controllers og sous vide, hvad der var bedst og hvorfor.
Hvis man vil opnå den bedste præcision i temperatur, skal man have en PID og ikke en STC. En PID har den egenskab at den forudsiger hvor dine heat spikes vil være, og neutraliserer dem ved at være tændt kortere tid end tidligere... Altså den justerer sig selv i forhold til hvad der bliver målt, hvilket man jo må sige er hvad man ønsker :)

Yderligere så skal der en cirkulationspumpe til for optimal opvarming (også læst på andet forum med sous vide).
Jacob Krogh
Brugeravatar
Krogh
 
Indlæg: 631
Tilmeldt: 1. mar 2013, 20:19
Geografisk sted: Aabybro, Ryaa

Re: Sous Vide

Indlægaf janriis » 24. aug 2013, 16:22

Har siden sidst købt mig en riskoger på 1,8 liter. Med det setup burde man kunne ramme en temp +/- 1 grad, men nej. Den overskyder med op til 2,5 grader. Har snart kastet håndklædet og venter bare på min Sansaire immersion cirkulator. Har prøvet at google, hvilke parametre der skal skrues på, men indtil videre er jeg ikke blevet klogere.
Venlig "Pilsen"

Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
janriis
 
Indlæg: 1418
Images: 4
Tilmeldt: 23. sep 2008, 19:23
Geografisk sted: Nykøbing F.

Sous Vide

Indlægaf chevydk » 28. aug 2013, 21:22

admin skrev:fra diplombrygger uddannelsen.
pasture 001.jpg


Her kan man se hvor mange PU enheder de forskellige micro organismer skal have.
20120620_091904 (Medium).jpg


Det ser ud til jeg husker galt, man begynder ved 60°C

Så 85° i en time er pænt mange PU!

Det var hvad jeg gav min hjemmelavede løgchutney i dag.

Smagte i øvrigt fantastisk i en burger med SV tilberedt bøf.

Billede
Mvh.

Søren Ladegaard

"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
chevydk
 
Indlæg: 914
Images: 15
Tilmeldt: 5. dec 2005, 12:26
Geografisk sted: 7080, Børkop

Re: Sous Vide

Indlægaf admin » 15. apr 2018, 10:02

admin skrev:fra diplombrygger uddannelsen.
pasture 001.jpg


Her kan man se hvor mange PU enheder de forskellige micro organismer skal have.
20120620_091904 (Medium).jpg


Det ser ud til jeg husker galt, man begynder ved 60°C


http://www.interupgrade.com/en/pasteurisation-berechnen

Ganske brugbart :-)
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

www.fribryg.dk
www.facebook.dk/fribryg
Brugeravatar
admin
Site Admin
 
Indlæg: 4622
Images: 447
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Foregående

Tilbage til Mad og øl & øl i mad

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 3 gæster