Side 4 af 6

Re: Hvede øl, på Randersbryghus

: 2. maj 2010, 12:32
af BalstedBryg
Tak for en rigtig hyggelig dag/aften i går.
Jeg får lagt billeder op til gennemsyn snarest. Skal vist lige ha' en time på øjet først ;-).

Re: Hvede øl, på Randersbryghus

: 2. maj 2010, 16:05
af Borg
Også tak herfra. Det var jo en fantastisk dag, aften og halv nat på Randers Bryghus i selskab med ligesindede håndbryggere, og med Jens som den perfekte vært. Jeg nød i den grad at være sammen med en flok venner fra forum'et, og få sat ansigter på de forskellige aliaser vi bruger til daglig.
Det var også spændende at smage og vurdere frugten af vore anstrengelser udi håndbryggeriet, en virkelig lækker spansk skinke, og smage på de mange fantastisk gode øl som Jens får produceret på Randers Bryghus. Vi havde mange gode diskutioner omkring processer, udstyr, malte, humle, osv., og det var virkelig inspirerende og berigende.
Jeg glæder mig allerede til næste gang Jens inviterer og Randers Bryghus vil åbne dørene for os amatører.

Og så glæder jeg mig til at ligge blødt i nat. Det er begrænset hvor blødt en punkteret luftmadras er på et betomgulv...

Re: Hvede øl, på Randersbryghus

: 2. maj 2010, 17:06
af admin
Også tak herfra, det var sgu hyggeligt, jeg glæder mig iøvrigt også til at sove i min seng :-) "hik"

Jens

Re: Hvede øl, på Randersbryghus

: 2. maj 2010, 21:39
af Boje
Hej alle !

Det var da den fedste måde at tilbringe en 1 Maj på, tak for en kanon dag aften nat.

Tak Til Jens og Randers bryghus for gæstfrihed og ikke mindst perfekt beværtning.

Til næste gang skal vi have ham der støvsuger midt om natten smidt uden for eller fundet en ny madras til staklken c";)


Hilsen Bo

Re: Hvede øl, på Randersbryghus

: 2. maj 2010, 22:35
af Ehlers
Hej Alle
Ja det var en rigtig god og inspirerende dag. Vi 3 drenge kunne ikke følge med jer garvede drenge. Da vi kom hjem til spisetid til kærester og koner, var vi ikke mange sure sild værd. Jeg fik at vide, at jeg fald i søvn kl 20 og sov til næste morgen.

Spændende at opleve brygprocessen på et "rigtigt" bryggeri. Det var første gang for mit vedkommende.
Tak til dig Jens - lækkert isenkram du går og brygger på:-) Og du har styr på, hvordan det skal bruges. Jeg sugede virkelig til mig af din viden og erfaring... (og god Randers Øl :-) )

Også fedt at hilse på alle jer andre og tak for god sparring og vidensudveksling.

Skulle hilse fra Simon og Mads, og sig at de ikke kan huske en skid af alt det teoretiske, men det gjorde ikke så meget, for de har aldrig smagt så meget godt øl på en dag før.


Bo Ehlers

Re: Hvede øl, på Randersbryghus

: 3. maj 2010, 15:56
af BalstedBryg
Så er der billeder fra hvede-øl arrangementet på Randers Bryghus.
Se billederne her: http://balstedbryg.74545420.dk/#home

/Brian

Re: Hvede øl, på Randersbryghus

: 6. maj 2010, 19:28
af Borg
Hej Jens

Hvordan går det med barnet (hveden) med de mange fædre. Ja, jeg burde nok skrive faddere, da du jo lavede det meste, men jeg føler mig alligevel meget knyttet til barnet.

Teenage-alderen (stormgæringen) med de vilde udskejelser og store armbevægelser er vel overstået, og det mere rolige modningsalder indtruffet.

Jeg håber at vi hører fra dig, når barnet er klar til at flytte hjemmefra. Jeg kan i hvert fald godt have nogle stykker boende...

Re: Hvede øl, på Randersbryghus

: 6. maj 2010, 20:20
af admin
Jeg har gået rundt og "ind snust" den herligste hvede øl´s duft de sidste 3 dage, på mandag overfører jeg den til lagertank :-)

Re: Hvede øl, på Randersbryghus

: 7. maj 2010, 21:49
af Boje
Hej !

Hæ Hæ det er sku helt sjovt !

Folk tror jo man prøver at binde dem noget på ærmet når man fortæller om dagen/natten på Randers bryghus.

Ps. måtte Mandag bede chefen om ikke alt for krævende arbejde.


Hilsen Bo

Re: Hvede øl, på Randersbryghus

: 17. maj 2010, 15:20
af admin
Øllet dufter herligt, det er færdig karboneret, og etiketterne kommer i morgen :-)
Det kunne være sjovt hvis der var nogle håndbryggere der også lavede øllet der hjemme - så vi kan sammenligne.

Jens

Re: Hvede øl, på Randersbryghus

: 17. maj 2010, 18:28
af BalstedBryg
admin skrev:Øllet dufter herligt, det er færdig karboneret, og etiketterne kommer i morgen :-)
Det kunne være sjovt hvis der var nogle håndbryggere der også lavede øllet der hjemme - så vi kan sammenligne.

Jens
Fulgte du opskriften som du lagde op på forummet tidligere, eller kom der ændringer til?

Re: Hvede øl, på Randersbryghus

: 17. maj 2010, 20:16
af admin
Hmm tjaa. jeg ligger en ny opskrift op i morgen, men der er nu ikke de store ændringer.

Re: Hvede øl, på Randersbryghus

: 18. maj 2010, 21:35
af Ousen
admin skrev:Øllet dufter herligt, det er færdig karboneret, og etiketterne kommer i morgen :-)
Det kunne være sjovt hvis der var nogle håndbryggere der også lavede øllet der hjemme - så vi kan sammenligne.

Jens
Det lyder jo som en meget sjov idé og da jeg alligevel har lovet konen at brygge noget hvede, så prøver vi et 25L batch af din oprindelige opskrift. Har netop bestilt råvarer.

Re: Hvede øl, på Randersbryghus

: 19. maj 2010, 12:39
af admin
BeerSmith Recipe Printout - http://www.beersmith.com
Recipe: Randers Hvede#2
Brewer: Jens Rasmussen
Asst Brewer:
Style: Bavarian Weizen (Weissbier)
TYPE: All Grain
Taste: (35,0)

Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 1043,00 L
Boil Size: 1258,61 L
Estimated OG: 1,055 SG
Estimated Color: 6,5 EBC
Estimated IBU: 16,9 IBU
Brewhouse Efficiency: 82,00 %
Boil Time: 90 Minutes

Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
125,00 kg Pilsner (2-row, spring) (3,0 EBC) Grain 55,56 %
100,00 kg Wheat Malt, Pale (Weyermann) (4,0 EBC) Grain 44,44 %
150,00 gm Hallertauer Perle [43,50 %] (60 min) Hops 16,1 IBU
500,00 gm Cascade, Fresh [2,00 %] (10 min) Hops 0,8 IBU
50,00 gm Coriander Seed (Boil 5,0 min) Misc
90,00 gm Orange Peel, Bitter (Boil 5,0 min) Misc
1 Pkgs Safbrew WB-06 (Fermentis) Yeast-Ale


Mash Schedule: Temperature Mash, 2 Step, Light Body
Total Grain Weight: 225,00 kg
----------------------------
Temperature Mash, 2 Step, Light Body
Step Time Name Description Step Temp
2 min Protein Rest Add 720,00 L of water and heat to 3535,0 C
2 min Step2 Heat to 43,0 C over 10 min 43,0 C
20 min Saccharification Heat to 65,0 C over 40 min 65,0 C
10 min Step3 Heat to 70,0 C over 5 min 70,0 C
10 min Mash Out Heat to 78,0 C over 10 min 78,0 C

Re: Hvede øl, på Randersbryghus

: 21. maj 2010, 21:28
af Borg
admin skrev:2 min Protein Rest Add 720,00 L of water and heat to 3535,0 C
Så er det vist varmt nok...