Side 2 af 6

Re: Hvede øl, på Randersbryghus

Indlæg: 22. mar 2010, 14:25
af admin
Forslag til opskrift :

BeerSmith Recipe Printout - www.beersmith.com
Recipe: Randers Hvede#1
Brewer: Jens Rasmussen
Asst Brewer:
Style: Bavarian Weizen (Weissbier)
TYPE: All Grain
Taste: (35,0)

Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 1000,00 L
Boil Size: 1208,57 L
Estimated OG: 1,053 SG
Estimated Color: 6,5 EBC
Estimated IBU: 18,8 IBU
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Boil Time: 90 Minutes

Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
150,00 kg Pilsner (2-row, spring) (3,0 EBC) Grain 66,67 %
75,00 kg Wheat Malt, Pale (Weyermann) (4,0 EBC) Grain 33,33 %
150,00 gm Hallertauer Perle [45,50 %] (60 min) Hops 18,0 IBU
500,00 gm Cascade, Fresh [2,00 %] (10 min) Hops 0,9 IBU
50,00 gm Coriander Seed (Boil 5,0 min) Misc
90,00 gm Orange Peel, Bitter (Boil 5,0 min) Misc
1 Pkgs Safbrew WB-06 (Fermentis) Yeast-Ale


Mash Schedule: Temperature Mash, 2 Step, Light Body
Total Grain Weight: 225,00 kg
----------------------------
Temperature Mash, 2 Step, Light Body
Step Time Name Description Step Temp
15 min Protein Rest Add 720,00 L of water and heat to 44,0 C
60 min Saccharification Heat to 65,0 C over 15 min 65,0 C
10 min Mash Out Heat to 78,0 C over 10 min 78,0 C


Notes:

Re: Hvede øl, på Randersbryghus

Indlæg: 27. mar 2010, 10:04
af Morten
hvis der stadig er plads vil jeg da gerne være med til det :)

Re: Hvede øl, på Randersbryghus

Indlæg: 27. mar 2010, 10:15
af admin
der er masser af plads

Re: Hvede øl, på Randersbryghus

Indlæg: 27. mar 2010, 18:43
af Morten
ja hvordan kommer det så til at forgå og hvad kommer det til at koste for den omgang ?

Re: Hvede øl, på Randersbryghus

Indlæg: 29. mar 2010, 10:11
af admin
ingen ting.

Jens

Re: Hvede øl, på Randersbryghus

Indlæg: 30. mar 2010, 17:47
af jakobø
Morten skrev:hvis der stadig er plads vil jeg da gerne være med til det :)



hvordan kommer du derop?

Re: Hvede øl, på Randersbryghus

Indlæg: 30. mar 2010, 20:36
af Borg
Hej Jens

Min 1. maj er blevet ledig igen, og jeg skyndte mig derfor at reservere den til dette spændende arrangement.
Så skriv bare mig på listen.

Jeg kunne godt forestille mig, at dagen kommer til at gå så godt, at bilen ikke kan transportere mig sikkert hjem samme dag. Det ville jo være træls, hvis man kun kunne nippe til det gode øl. Derfor vil jeg høre, og der er overnatningsmuligheder, eller om der er et hotel i Randers du kan anbefale.

Den opskrift du foreslår ser spændende ud. Dog synes jeg at 33% hvedemalt er i underkanten til en hvede. Hvad er baggrunden for det forhold? I min egen hvede anvender jeg 52% hvede. Også et interessant humlevalg, som med Cascade sikkert giver mere krydret smag end Tettnang som jeg anvender.

Jeg har tidligere brugt S-33, men har med min sidste hvede netop skiftet til WB-06. Den giver væsentlig mere smag end S-33, og jeg kan allerede smage, at jeg skulle have skåret ned på Corianderfrøene.

Har du mulighed for at uploade en bsm-fil med opskriften? Så kan jeg importere den direkte i Beersmith, og "lege" lidt med den. Min opskrift kan hentes på min hjemmeside. Jeg kan ikke uploade bsm-filer til dette forum.

Jeg glæder mig til at være sammen med en masse andre hjemmebryggere...

Re: Hvede øl, på Randersbryghus

Indlæg: 30. mar 2010, 21:35
af Ehlers
Opskriften ser rigtig god ud. Efter min smag er det super med den forholdsvis lave andel af hvedemalt. Jeg brygger ofte med forholdsvis lidt hvede i mine hvedeøl.

Spørgsmål: Men kan man egentlig kalde det en Bayersk hvede når andelen af hvedemalten er 33 %. Skal hvedemalten ikke udgøre mellem 1/2 - 2/3 af maltmængden i denne stilart?

Cascaden som aromahumle glæder jeg mig til at smage.

Det er forhåbentlig økologisk appelsin vi anvender?

Glæder mig helt vildt.

Re: Hvede øl, på Randersbryghus

Indlæg: 31. mar 2010, 09:21
af admin
Det lave hvede inhold - skal begrundes med at jeg er bange for at si bunden ikke kan klar mere. derfor er der også en pause til glucanase ved 45 grader.

Cascaden er valgt for at følge appelsinskallerne i duft og smag.

Bayersk hvede - lad os bare kalde den en blød hvede :-)

Jeg har selv valgt at tage en sovepose med og en luftmadras :-)

Jens
Ps. spørg endelig - og ja der er plads til alle.

Re: Hvede øl, på Randersbryghus

Indlæg: 31. mar 2010, 10:12
af krogsager
Jens!

Skal du ha' en tilmelding, eller kan man blot møde op? Hvis ja, hvad er sidste frist for en endelig tilmelding?

mvh
Agner

Re: Hvede øl, på Randersbryghus

Indlæg: 31. mar 2010, 10:45
af admin
Sidste gang forsøgte jeg at holde folk til, men det lykkedes ikke rigtig - jeg brygger uanset om der kommer nogen eller ej :-)
De der kommer må være med hele vejen eller komme senere - kort sagt, porten står åben så kig ind.

Jens

Re: Hvede øl, på Randersbryghus

Indlæg: 31. mar 2010, 12:13
af Borg
admin skrev:Det lave hvede inhold - skal begrundes med at jeg er bange for at si bunden ikke kan klar mere. derfor er der også en pause til glucanase ved 45 grader.

Jeg har selv valgt at tage en sovepose med og en luftmadras :-)

Jeg havde på fornemmelsen at hvedemængden var begrundet i udstyret. Endnu en god grund til at kende sit udstyr, så man kan tilpasse opskriften.

Jeg vil så også tage sovepose og luftmadras med.

Hvilket klokkelsæt starter vi? Synes ikke lige jeg kan se det i tråden, men det er måske ikke endelig besluttet endnu.

Re: Hvede øl, på Randersbryghus

Indlæg: 31. mar 2010, 21:12
af Morten L
Så tror jeg også jeg tager en sovepose med og napper et par timer på skjoldet ;-)

Tager vi maden som den kommer eller hvad?

Re: Hvede øl, på Randersbryghus

Indlæg: 6. apr 2010, 08:33
af admin
Jeg regner med at starte kl 0900.
Maden kan vi lave på en grill vi har her i bryghuset.

Jens

Re: Hvede øl, på Randersbryghus

Indlæg: 16. apr 2010, 14:28
af skidemajet-inc
Jeg melder mig til ;D