Gæringen gået i stå

Besvar
Hexebryg
Indlæg: 74
Tilmeldt: 6. dec 2005, 14:12
Geografisk sted: Vordingborg
Kontakt:

Gæringen gået i stå

Indlæg af Hexebryg »

Nu er den gal igen!
Mit seneste bryg - en undergæret pilsner - kom ud med en OG på 104, hvilket jeg ikke klager over.
Men nu, hvor 2. gæring skulle været færdig, ligger OG'en ret stabilt på 1028. Efter min bedste overbevisning skulle den da helst ned på 1008-1010.
Hvad gør jeg for at få den gæret helt ned?
Jeg kan fortælle, at jeg til mine 25 l brugte et rør Pilsner Lager WLP800 fra White Labs, - og at gæringen først gik i gang efter 2-3 dage (hvilket jeg synes er betænkelig lang tid).
Hilsen og højt skum
Michael
Hexebryg

Nu med hjemmeside
Malmberg
Indlæg: 342
Tilmeldt: 6. dec 2005, 12:52
Geografisk sted: Gudumholm

Indlæg af Malmberg »

Der kan være flere årsager til din høje SG.

1. ALT alt for lidt gær, ifølge udregneren på www.mrmalty.com skulle du bruge næsten 4 vial's gær uden starter eller næsten 4 liter starter. Især med lager øl skal der meget gær til og jeg er næsten helt sikker på at der er derfor du ikke er kommet længere ned.

2. der kan være for høj mæske temp.

3. for meget crystal/karamel malt.

4. en blanding af 1, 2, og 3. Men det er sikkert nr. 1 der er årsagen i dit tilfælde.
Malmberg
Indlæg: 342
Tilmeldt: 6. dec 2005, 12:52
Geografisk sted: Gudumholm

Indlæg af Malmberg »

Hov jeg vil lige tilføje tilstrækkelig iltning inden gærtilsætning.

Og hvad er din gærings temp ?.

Og for at få den gæret længere ned kunne du måske hæve temp lidt og tilsætte en protion frisk gær. Men pas på med iltning efter gæringen er gået igang.

MVH
Kasper Malmberg
Hexebryg
Indlæg: 74
Tilmeldt: 6. dec 2005, 14:12
Geografisk sted: Vordingborg
Kontakt:

Indlæg af Hexebryg »

Jeg gærer ved 6-7 gr.
Hilsen og højt skum
Michael
Hexebryg

Nu med hjemmeside
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

temp

Indlæg af admin »

6-7 grader er for lidt, den skulle ha´været 10 til 12

Jens
Hexebryg
Indlæg: 74
Tilmeldt: 6. dec 2005, 14:12
Geografisk sted: Vordingborg
Kontakt:

Indlæg af Hexebryg »

Har brygget flere pilsnere ved denne gæringstemperatur - og i øvrigt en del andre bryg på samme måde.. uden at få dette problem.
Hvilken temperatur brygger Carlsberg deres pilsnere ved?
Hilsen og højt skum
Michael
Hexebryg

Nu med hjemmeside
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

http://www.whitelabs.com/ratings.asp?id=WLP800

50°F = 10°C
55°F = 12,8°C

Jens
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"