Side 1 af 1

Pastry stout

Indlæg: 11. jan 2022, 18:31
af odenselunde
Kære alvidende forum,

Vi står til at skulle brygge vores første pastry stout - I ved, flydende kage man bliver fuld af :-) Men jeg har enormt svært ved at finde information på nettet om visse ting. Vi har lavet opskriften i beercalc, der brygges på en Grainfather, der gæres i en ditto konisk rustfri gærtank med tilhørende glykol chiller. Boil volume 20 liter, fermentation volume 15 liter.

1. Alkoholprocenten skal ende på 10,5 %. Da vi aldrig har lavet en så stærk øl, så er mit spørgsmål: hvilken og især hvor meget gær anbefaler I?
2. Hvordan skal mæskeprofilen være på sådan en øl? Kan læse rundt omkring, at der anbefales mæske med højere temperatur, men i kortere tid.
3. Jeg har aldrig bekymret mig om vandbehandling, men nu tænker jeg at det er tid. Hvor anbefaler I at jeg begynder mit studie af vandbehandling? I sådan en her øl, hvor den skal være fløjlsagtig, tænker jeg at vandet har meget at skulle ha' sagt?
4. Da vi ikke er til mælk overvejer vi at bruge maltodextrin i stedet for laktose - er den gangbar?
5. Vi vil gerne have nøddesmag i - kan man lave sin egen hasselnøddesirup og tilsætte (opskrift tak :-))?
6. Gæringsprofil?

Ja, det var en del - håber I kan hjælpe bare med lidt af det :-)

Re: Pastry stout

Indlæg: 12. jan 2022, 11:38
af simlet
Hva med at bruge lallemand Nottingham? Den kan klare 14 % alk. Måske 1g/l?

Re: Pastry stout

Indlæg: 14. jan 2022, 14:15
af Jan Rasmussen
odenselunde skrev:Kære alvidende forum,

Vi står til at skulle brygge vores første pastry stout - I ved, flydende kage man bliver fuld af :-) Men jeg har enormt svært ved at finde information på nettet om visse ting. Vi har lavet opskriften i beercalc, der brygges på en Grainfather, der gæres i en ditto konisk rustfri gærtank med tilhørende glykol chiller. Boil volume 20 liter, fermentation volume 15 liter.

1. Alkoholprocenten skal ende på 10,5 %. Da vi aldrig har lavet en så stærk øl, så er mit spørgsmål: hvilken og især hvor meget gær anbefaler I?
2. Hvordan skal mæskeprofilen være på sådan en øl? Kan læse rundt omkring, at der anbefales mæske med højere temperatur, men i kortere tid.
3. Jeg har aldrig bekymret mig om vandbehandling, men nu tænker jeg at det er tid. Hvor anbefaler I at jeg begynder mit studie af vandbehandling? I sådan en her øl, hvor den skal være fløjlsagtig, tænker jeg at vandet har meget at skulle ha' sagt?
4. Da vi ikke er til mælk overvejer vi at bruge maltodextrin i stedet for laktose - er den gangbar?
5. Vi vil gerne have nøddesmag i - kan man lave sin egen hasselnøddesirup og tilsætte (opskrift tak :-))?
6. Gæringsprofil?

Ja, det var en del - håber I kan hjælpe bare med lidt af det :-)



Ser ud til dette link https://bisonbrew.com/how-to-brew-dessert-stout/ beskriver en stor del af dine spørgsmål!

Jan