Halløj. Skal så småt i gang med bryg nummer 2. Første bryg var på 23 liter - det giver lige vel mange øl på lager af samme type, så nu vil jeg prøve et 10-12 liters bryg. Men kan jeg benytte samme gæringstank, der er på 30 l - eller vil det introducere for meget ilt til brygget?
Hilsen
Størrelse på bryg
Re: Størrelse på bryg
Hej
Jeg har ikke oplevet et problem med 32l spanden ift 10-12, men jeg omstikker heller ikke.
Jeg har ellers købt et par af disse til formålet, fordi jeg havde samme frygt, men ikke fået taget dem i brug:
https://honningagenterne.dk/biavlerudst ... -20kg.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeg har dog lidt problemer med ikke at køre anlæggget tørt, så jeg kører det som biab i mit bryg anlæg.
Mvh
Jesper
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jeg har ikke oplevet et problem med 32l spanden ift 10-12, men jeg omstikker heller ikke.
Jeg har ellers købt et par af disse til formålet, fordi jeg havde samme frygt, men ikke fået taget dem i brug:
https://honningagenterne.dk/biavlerudst ... -20kg.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeg har dog lidt problemer med ikke at køre anlæggget tørt, så jeg kører det som biab i mit bryg anlæg.
Mvh
Jesper
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Størrelse på bryg
Du kan skifte til mindre spande hvis det er
https://haandbryggershop.dk/index.php?i ... gaerror-ja
https://haandbryggershop.dk/index.php?i ... gaerror-ja
/Thomas
Re: Størrelse på bryg
Er gået rustfrit stål-vejen. Så jeg har da en gryde, jeg kunne benytte, men der er ikke en tappehane, så jeg vil helst benytte min koniske gærtank.ThomasM skrev:Du kan skifte til mindre spande hvis det er
https://haandbryggershop.dk/index.php?i ... gaerror-ja
Re: Størrelse på bryg
Jeg vil ikke mene, at det er et problem med din store gæringsbeholder.
Når gæringen først går i gang, vil det volumen atmosfærisk luft, du har over væsken, hurtigt blive fortrængt/erstattet af CO2.
Hvis din beholder ellers er tæt ved låget, og du især ved gæringens afslutning undlader at åbne for at kigge eller skifte tørhumle, ser jeg ingen problemer i det.
Foreskriver din opskrift, at du skal håndtere brygget (tørhumle eller andet) til allersidst, hvor gæringen måske nærmest er overstået, kan du evt tilsætte en mindre mængde kogt og afkølet sukkerlage samtidig, så du efterfølgende igen får dannet beskyttende CO2 over brygget. Vær dog opmærksom på, at sukkertilsætning som beskrevet vil forlænge tiden, inden brygget kan komme på flaske.
Mvh Jakob
Når gæringen først går i gang, vil det volumen atmosfærisk luft, du har over væsken, hurtigt blive fortrængt/erstattet af CO2.
Hvis din beholder ellers er tæt ved låget, og du især ved gæringens afslutning undlader at åbne for at kigge eller skifte tørhumle, ser jeg ingen problemer i det.
Foreskriver din opskrift, at du skal håndtere brygget (tørhumle eller andet) til allersidst, hvor gæringen måske nærmest er overstået, kan du evt tilsætte en mindre mængde kogt og afkølet sukkerlage samtidig, så du efterfølgende igen får dannet beskyttende CO2 over brygget. Vær dog opmærksom på, at sukkertilsætning som beskrevet vil forlænge tiden, inden brygget kan komme på flaske.
Mvh Jakob