Størrelse på bryg

Besvar
Techie
Indlæg: 11
Tilmeldt: 11. feb 2021, 20:36

Størrelse på bryg

Indlæg af Techie »

Halløj. Skal så småt i gang med bryg nummer 2. Første bryg var på 23 liter - det giver lige vel mange øl på lager af samme type, så nu vil jeg prøve et 10-12 liters bryg. Men kan jeg benytte samme gæringstank, der er på 30 l - eller vil det introducere for meget ilt til brygget?

Hilsen
Brugeravatar
Ctharth
Indlæg: 79
Tilmeldt: 29. sep 2020, 16:26

Re: Størrelse på bryg

Indlæg af Ctharth »

Hej
Jeg har ikke oplevet et problem med 32l spanden ift 10-12, men jeg omstikker heller ikke.

Jeg har ellers købt et par af disse til formålet, fordi jeg havde samme frygt, men ikke fået taget dem i brug:

https://honningagenterne.dk/biavlerudst ... -20kg.html" onclick="window.open(this.href);return false;


Jeg har dog lidt problemer med ikke at køre anlæggget tørt, så jeg kører det som biab i mit bryg anlæg.

Mvh
Jesper


Sent from my iPhone using Tapatalk
Brugeravatar
ThomasM
Indlæg: 200
Tilmeldt: 5. feb 2014, 19:09
Geografisk sted: Nordjylland, ulsted

Re: Størrelse på bryg

Indlæg af ThomasM »

Du kan skifte til mindre spande hvis det er
https://haandbryggershop.dk/index.php?i ... gaerror-ja
/Thomas
Techie
Indlæg: 11
Tilmeldt: 11. feb 2021, 20:36

Re: Størrelse på bryg

Indlæg af Techie »

ThomasM skrev:Du kan skifte til mindre spande hvis det er
https://haandbryggershop.dk/index.php?i ... gaerror-ja
Er gået rustfrit stål-vejen. Så jeg har da en gryde, jeg kunne benytte, men der er ikke en tappehane, så jeg vil helst benytte min koniske gærtank.
JAFU
Indlæg: 200
Tilmeldt: 21. jul 2017, 12:13
Geografisk sted: Falster

Re: Størrelse på bryg

Indlæg af JAFU »

Jeg vil ikke mene, at det er et problem med din store gæringsbeholder.
Når gæringen først går i gang, vil det volumen atmosfærisk luft, du har over væsken, hurtigt blive fortrængt/erstattet af CO2.
Hvis din beholder ellers er tæt ved låget, og du især ved gæringens afslutning undlader at åbne for at kigge eller skifte tørhumle, ser jeg ingen problemer i det.
Foreskriver din opskrift, at du skal håndtere brygget (tørhumle eller andet) til allersidst, hvor gæringen måske nærmest er overstået, kan du evt tilsætte en mindre mængde kogt og afkølet sukkerlage samtidig, så du efterfølgende igen får dannet beskyttende CO2 over brygget. Vær dog opmærksom på, at sukkertilsætning som beskrevet vil forlænge tiden, inden brygget kan komme på flaske.
Mvh Jakob
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"