har ph sænket mit sparge og mæskevand, mæskevandet blev sænket til ph5.6 før malten kom i ( ups, tror jeg nok )
efterfølgende kan jeg forstå at ph skal måles efter malten er kommet i og blevet opblødt,
er øllet til kloakken eller er det sikkert at drikke ?
hvad er der sket ved at mæskevand blev ph justeret før malten kom i ?
ph sænkning af brygvand, ups
Re: ph sænkning af brygvand, ups
Malten sænker selv PH værdien. Hvis du har sænket fra ca 7 til 5,6 inden du har tilsat malten lyder det lidt voldsomt. Hvis du har mulighed for at måle PH efter mæskning kan du se hvor galt det er. Den skal helst ikke under 5.3 hvis det er en alm. øl. Mine sours (Lactobacillus) plejer jeg at køre ned til ca 3,3-3,5 så måske har du bare opfundet en ny stilart .
Sendt fra min HD1913 med Tapatalk
Sendt fra min HD1913 med Tapatalk
Senest rettet af jandk 9. nov 2020, 21:48, rettet i alt 2 gange.
Re: ph sænkning af brygvand, ups
Vores Berliner Weisse var PH 3,35 efter lakto. Den tog vi i hvert fald ikke skade af at drikke. :-)
Re: ph sænkning af brygvand, ups
har en på gærspanden og en der er kommet på flaske.
tænker jeg måler ph på gærspanden, når den skal omstikkes.
den på flasken måler jeg imorgen
tænker jeg måler ph på gærspanden, når den skal omstikkes.
den på flasken måler jeg imorgen
Re: ph sænkning af brygvand, ups
Du kan roligt drikke det, i hvert fald i forhold til pH :-)
Det kan afhænge af malten og hvilken syre du har justeret med, hvor du lander, men det er helt sikkert ikke farligt i sig selv.
pH-justering handler jo primært om at skabe gode betingelser for mæskeenzymerne, så bagefter giver det ikke så meget mening at justere videre.
Husk på at pH skalaen er logaritmisk, så for hver gang værdien falder eller stiger med 1, betyder det at der er 10 gange så meget eller lidt syre i "suppen".
Cola har en pH på omkring 2,5. Det er ca. 1000 gange så meget syre som dit udgangspunkt.
Det kan afhænge af malten og hvilken syre du har justeret med, hvor du lander, men det er helt sikkert ikke farligt i sig selv.
pH-justering handler jo primært om at skabe gode betingelser for mæskeenzymerne, så bagefter giver det ikke så meget mening at justere videre.
Husk på at pH skalaen er logaritmisk, så for hver gang værdien falder eller stiger med 1, betyder det at der er 10 gange så meget eller lidt syre i "suppen".
Cola har en pH på omkring 2,5. Det er ca. 1000 gange så meget syre som dit udgangspunkt.
Re: ph sænkning af brygvand, ups
Hejsa Jeg har fået noget PH buffer pulver som skal opløses i deionized vand.
Hvad er deionized vand????
Hvad er deionized vand????
Re: ph sænkning af brygvand, ups
Demineraliseret vand ;)
Sendt fra min IN2013 med Tapatalk
Sendt fra min IN2013 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: ph sænkning af brygvand, ups
har ph justeret med mælkesyre.
den på gærspanden er en mild ale, har en 10dage der endnu før der kan måles ph.
den på flaske er egentlig først klar om en uge, tjekkede ph på en flaske i dag = ph 4.2
samligende med en Tuborg classic som har en ph på 4.5, så.de er da meget ens.
startede egentlig med at ph sænke mæskevand for jeg mente at have læst at det skulle give et bedre udbytte, men var åbenbart et nummer for tidlig på den.
har det egentlig nogen effekt for os der brygger i det små ???
den på gærspanden er en mild ale, har en 10dage der endnu før der kan måles ph.
den på flaske er egentlig først klar om en uge, tjekkede ph på en flaske i dag = ph 4.2
samligende med en Tuborg classic som har en ph på 4.5, så.de er da meget ens.
startede egentlig med at ph sænke mæskevand for jeg mente at have læst at det skulle give et bedre udbytte, men var åbenbart et nummer for tidlig på den.
har det egentlig nogen effekt for os der brygger i det små ???
Re: ph sænkning af brygvand, ups
Det bedste er også at behandle dit mæskevand før du kommer malten i.houe68 skrev:har ph justeret med mælkesyre.
den på gærspanden er en mild ale, har en 10dage der endnu før der kan måles ph.
den på flaske er egentlig først klar om en uge, tjekkede ph på en flaske i dag = ph 4.2
samligende med en Tuborg classic som har en ph på 4.5, så.de er da meget ens.
startede egentlig med at ph sænke mæskevand for jeg mente at have læst at det skulle give et bedre udbytte, men var åbenbart et nummer for tidlig på den.
har det egentlig nogen effekt for os der brygger i det små ???
Men det kan du kun gøre, hvis du har beregnet, hvor meget mineraler og syre du skal komme i, i forhold til din maltsammensætning.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: ph sænkning af brygvand, ups
Med udgangspunkt i vandrapporten fra dit vandværk og din maltsammensætning, kan du f.eks. bruge Bru´n Water beregneren til justering af dit mæske- og spargevand i forhold til den ølprofil du ønsker.
Det er den måde jeg gør det på. Der ud over har jeg et lille anlæg til at lave RO-vand. Da jeg ikke har pH-måler og heller ikke kan kontrollere værdierne i vandrapporten, må jeg forlade mig på, at det er nogenlunde rigtigt. Jeg synes selv, at mine øl er blevet væsentlig bedre, efter at jeg justerer mit bryggevand. Effektiviteten er i hvert fald blevet en hel del bedre.
Mvh. Per.
Det er den måde jeg gør det på. Der ud over har jeg et lille anlæg til at lave RO-vand. Da jeg ikke har pH-måler og heller ikke kan kontrollere værdierne i vandrapporten, må jeg forlade mig på, at det er nogenlunde rigtigt. Jeg synes selv, at mine øl er blevet væsentlig bedre, efter at jeg justerer mit bryggevand. Effektiviteten er i hvert fald blevet en hel del bedre.
Mvh. Per.