KlarUrt - Hjæælp

Besvar
NicoA
Indlæg: 13
Tilmeldt: 11. jan 2009, 15:22

KlarUrt - Hjæælp

Indlæg af NicoA »

Hej Alle,

Så er jeg efter 4års pause endelig tilbage som hjemmebrygger. Problemet er nu at jeg har igangsat en IPA men har glemt at købe frisk klar urt. Det jeg har er 4 år over sidste holdbarhed. Ved I om der er nogen risiko for at øllet enten kontamineres eller får ubehagelig smagsnoter, hvis jeg bruger denne gamle klarUrt. Alternativet, er jo blot at jeg undlader at bruge KlarUrt og så lever med en mere uklar øl. Hvad vil I gøre?
Nicolai Arent
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4741
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: KlarUrt - Hjæælp

Indlæg af Borg »

Undlad.

Det har aldrig været klar urt eller lignende produkter det var afgørende for, om øllet i sidste ende bliver flot og klar.
Det er i stedet bryggerens tålmodighed til at lade den bundfælde gær og proteiner efter gæringen. F.eks. ved cold crash.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
grøntoft
Indlæg: 680
Tilmeldt: 18. sep 2014, 08:32
Geografisk sted: Fjerritslev

Re: KlarUrt - Hjæælp

Indlæg af grøntoft »

Jeg bryggede i øvrigt noget der skulle have været en kölsch for et par uger siden. Alt gik godt indtil jeg fandt ud af at jeg ikke havde klar urt. Nå, men så må den undvære, tænkte jeg. Ikke nok med det, så forvekslede jeg gæren og det blev derfor en engelsk ale gær der kom i urten. Den blev gæret ved 17 grader.

Så alt gik galt...

Op med temperaturen efter 12 dage bare for lige at se om det kunne hjælpe noget.

Øllet fik en uventet smag. Og den er lidt uklar.

Men det er øl, og den drikkes let. Så tør dine øjne og glæd dig - formålet med min historie er at sige til dig at: Øl skal det nok blive. ;)
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"